Odp: Canon 1d mk II - co z tym zrobic?
Cytat:
Zamieszczone przez
sorter
Mam pytanko rynkowo - sprzetowe.
Otoz niedawno kupilem sobie nowego 6d i zostalem ze starym body 1d mk II. Generalnie ta jedyneczka (biorac pod uwage ze to juz dziadzio) nie jest w zlym stanie. Ma ok 120k na liczniku i wizualnie tez tylko kilka otarc bo to pancerne bydle. Jedyny znaczący mankament to bateria ktora wytrzymuje moze z pare godzin niezaleznie od warunkow.
I tutaj pojawia sie pytanie - czy jest jakikolwiek sens probowac to sprzedac (nawet na czesci).
Na Allegro masz dwie sztuki, jedna z przebiegiem poniżej 100000 a druga z przebiegiem ponad 1000000 klapnięć migawki:
1d mark ii, Aparaty cyfrowe - Allegro.pl
Wystaw swój za 1500 zł z wysyłką w cenie i czekaj na potencjalnego klienta.
Albo zakup jakiś zamiennik oryginalnego akumulatora i jak będzie współpracował dobrze z aparatem to go sobie zostaw na zapasie.
NP-E3 - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Cytat:
Zamieszczone przez
mwitek
Dam litra âş
Przebijam, daję półtora, w ramach bonusu ogórki na zagrychę.
Co do puszki - ja bym ją zabił po prostu robiąc fajne zdjęcia w warunkach w których szkoda brać nowszy sprzęt.
Cytat:
Zamieszczone przez
Piotr Frącala
Baterię też pewnie da się znaleźć bez problemu.
Baterie to najlepiej zregenerować poprzez wymianę wewnętrznych ogniw na eneloopy z fabrycznie przyspawanymi blaszkami dla łatwiejszego łączenia. Podobno warto zdjąć z nich etykiety aby się lepiej zmieściły.
Jedynka ma jedną wadę w tej wersji. Niskie użyteczne ISO... baterie można kupić. Migawkę wymienić ale ISO nie da rady podnieść na użyteczny poziom powyżej 800. Bardzo lubiłem swoją 1. Ale właśnie przegrałem z szumami, bo poranne wyjścia na ptaki kończyły się frustracją po obejrzeniu tego co mam na karcie ;P