Teraz bardziej mnie nie stać niż wtedy :(
Nie chciałem tu nikogo atakować, tylko ganić Canona, że spece od marketingu grzebali przy korpusie. Nie pierwszy i nie ostatni raz.
Wersja do druku
Możesz podać jakiś konkretny przykład?
Na forum dpreview jest też jeden taki, który zamienił 5DII na kompakta. Takie jednostkowe przypadki o niczym nie świadczą, co najwyżej o tym, że statystyki dotyczące irracjonalnych zachowań w większych zbiorowościach mniej więcej się potwierdzają.
ściema... widocznie masz uszkodzony AF, wiec pozostaje Ci Żytnia :)
pozd,
CEzary
www.fotograflublin.pl
Szanuję Twój wybór. 85 f/1.8 częściej podpinasz do 20D? Masz zastosowanie dla 5DII (oprócz filmów), czy pójdzie na sprzedaż?
Na forum poszukaj postów jacobsen1, w sumie skłamałem, robił zdjęcia 5dmkII przez ponad rok a że aparat my zalało przesiadł się na D700, potem wrócił do C i znów 5dmkII, potem zakupił 7D i stwierdził po naprawdę długich przemyśleniach że 7D ma tak dobrą jakość obrazowania w stosunku do 5DmkII że nie mógł sobie uzasadnić dlaczego trzymać aparat o tyle droższy i sprzedał 5dmkII, czyli nie można powiedzieć że nie miał doświadczenia z FF. To bo chciałeś konkret, jest jeszcze wielu innych którzy sprzedali 5DmkII na rzecz 7D i wielu innych którzy mają oba i tak jak Ben zastanawiają się nad sprzedażą FF np tonylong, teamspeed itd.
Mam nadzieję że taki przykład tobie wystarczy bo więcej to mi się nie chce POTN przekopywać ;)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Tylko mi proszę nie piszcie że to irracjonalne zachowania bo akurat te osoby robią bardzo dobre zdjęcia.
Pozdr :)
W takim razie 7D musi być naprawdę genialną puszką z pięknym obrazkiem. Muszę się nią jeszcze dłużej pobawić i do niej przekonać.
Na razie robię 5mkII i 1DmkIV i jak nie muszę, to 1ki nie wyjmuję. Właśnie przez jakość obrazka. Wielkość sensora, gęstość upakowania i moje wcześniejsze doświadczenia z 7ką sugerują mi niestety zupełnie inne wnioski niż Twoje. Ale podobno błądzić jest rzeczą ludzką.