przeca się śmieję ;)
Wersja do druku
A co jak robię zdjęcie starszej parce ludzi ? Chodzi mi czy muszę mieć zgodę do publikacji w necie ? Zdjęcie zostało zrobione od tyłu, więc twarze nie są pokazane.
Jakoś nie doczytałem w stawianym pytaniu, że to będą "starsze panie w zimowych ciuchach" - dlatego powiedziałem o zasadzie ogólnej.
Napisali o "wydarzeniu" w Sunderland: Pedofilia i fotografia - paranoi ciąg dalszy
Rzeczywiście paranoja chociaż tam, to chociaż przepraszają :neutral:
Kilka wcześniejszych incydentów opisano tu.
Pamietam gdy o sytuacji z pierwszego linku pisali na onecie. Tam najłatwiej wychwycić reakcję "normalnych obywateli" ;)
Pamiętam, ze były tam wpisy typu:
Dobrze że zatrzymali bo co by było, gdyby fotografował pedofil? :o
No co by było? :roll:
Nie potrafię zrozumieć, skąd bierze się ta fobia przed fotografowaniem dzieci?
W takich miejscach dzieciaki są ubrane, w zwykłych, codziennych sytuacjach.
Skąd więc ten lęk przed obiektywem? :roll:
Po prostu ludzie się nasłuchali od psychologów, ekspertów, specjalistów, że pedofil może się onanizować przy zdjęciach Twojego dzieciaka, nawet jak jest ubrane. Jak już sobie to wyobrazisz, chciałbyś by tak było? Ja nie, ale rzeczywiście trochę przesadą jest traktowanie każdego, który robi dzieciom zdjęcia jak pedofila. Przecież na miasto nie przypada cała dzielnica pedofilów, to są jednostki.. Takie sprawy powinno się załatwiać delikatnie, by uniknąć niepotrzebnego szumu w razie wpadki takiej jak ta i żeby dziecko też uniknęło traumy, gdy zobaczy, że jego dzielnego ojca wynosi 2 złych ochroniarzy, za coś czego nie zrobił.