Daremna gadka. Ale cóż, każdy kupuje za swoje pieniądze, to co chce i gdzie chce. Powodzenia.
Wersja do druku
Ale o jakim doszukiwaniu się wad piszecie?? a MMM nie napisał że ma KILKUMETROWEGO FFa?????? chyba w takim wypadku DLUGO i MOCNO szukać nie trzeba?
i nie chodzi mu raczej i innym na tragiczne wady aparatu ale o błąd w AF który jest w każdym systemie, i który powinien bym poprawiony ot tak bez żalu (MMM nie miał pretensji o to do canona z tego co mi się wydaje), ale o beznadziejne podejście serwisu.
mistrzowie jesteście, ja z kilkumetrowym FF/BFem zdjęci robić bym nie potrafił tak jak WY, ale ja w końcu leszcz jestem:roll:
ja poczekam aż się zaczniecie na gołe klaty w kisielu bić ;) Stanę metr bliżej coby FF zniwelować ;D
rany :) wy naprawde jesteście nadwrażliwi na temat sprzętu.
wyluzujcie troche :)
Wczoraj dałem przyzwolenie na odpłatna regulację obiektywów do wyregulowanego wcześniej body....zobaczymy jak będzie.Koło piątku się okaże.
Chciałbym by sytuacja wyglądała tak jak w przypadku tej koleżanki
http://canon-board.info/showpost.php...63&postcount=4
Zdjęć nie widziałem, ale "zdjęć" owszem i to sporo. Sam zrobiłem "zdjęcie" , oto ono:
Jak sądzicie, lecieć robić awanturę na Żytnią ? Z centymetr FF jak nic :D:D:D:D:D:D
Ja też byłem blisko zakupu 5D. Przeczytałem ten wątek i troszkę się powstrzymałem. Jednak dziś (a dokładnie wczoraj wieczorem) pożyczyłem dwie piąteczki od kumpla. Pozapinałem do nich moje szkła i na nowo odkryłem ich wartość. Obecnie mam cropowca. Ale zawsze mnie ciągnęło do pełnej klatki, w końcu na takiej się wychowałem. Moje testy EOS 5D utwierdziły mnie jedynie w przekonaniu, że crop to tylko zabawka. Szkła, nawet nie wiem jak drogie, nie pokażą swojego prawdziwego oblicza na cropie. Dopiero na 5D zobaczyłem, że EF 16-35 jest naprawdę zajebiście ostry od pełnej dziury (co w cropie dało się stwierdzić po przymknięciu do 3.5). Fakt, że w przypadku FF wyłażą od razu winieta i mydło w rogach, jednak nie jest to aż taką wadą jak brak "ostrości ogólnej".
Ludzie, kupować piątki, bo wam wszystkie wykupię. :-)
Choć sam nadal się waham, bo nie mam ochoty użerać się z Żytnią. Aczkolwiek moje narazie jedyne doświadczenie z tym serwisem jest zupełnie pozytywne. Ewidentnie uwalony EF 24-70 po kalibracji ostrzy tam gdzie trzeba.
To nie jest centymetr, bo miarkę masz pod kątem, więc to będzie ok 5mm a może i mniej zależności od kąta, czyli niewiele. Tekst na pudełku jest ostry, dużo ostrzejszy niż "0" na miarce, więc możliwe, że sam test jest zrobiony niestarannie a twój aparat jest super. Zresztą zdziwiłbym się gdyby tak nie było :D
Sam miałem problemy z serwisem na Żytniej. Na szczęście pomógł zakup nowego aparatu (lepszego modelu - też Canona). A starym to się jeszcze czasami bawię w regulację imbusem :D :D :D i testy :D :D :D
W takim razie mam pytanie... czy dalej zawracalbys sobie glowe bedac w moim przypadku. ( problem powtarza sie praktycznie w 100%). Wszystko jest w exifie na dowod moge pokazac paragon kiedy bylo kalibrowane.
PRZED ZYTNIA:
PO ZYTNIEJ
DODATKOWO MOJA 35L W POROWNANIU DO 85L Z NOWA PUSZKA (nie byla na zadnej kalibracji)
(dowod na to ze nie maja zadnego wzorca !!!!! Bo szkla chodza inaczej. A oba byly regulowane - PRzynajmniej tak mi powiedzieli i KASE za to wzieli !!!
85L
i 35L