dzwoniłem do Gniezna:
- nie ma zapisów
- legitymacja ważna bezterminowo
- koszt: 50-60 PLN
tylko te dwa spotkania... Nie dało się na jednym załatwić?
Wersja do druku
dzwoniłem do Gniezna:
- nie ma zapisów
tylko te dwa spotkania... Nie dało się na jednym załatwić?
Jedno spotkanie i bezproblemowo jest w Łowiczu..
A w Łowiczu kiedy jest najbliższy kurs?
Do Łowicza mam 266km, ale jeśli rzeczywiście w środę odbywa się kurs to chyba zabiorę manele i w drogę. Jeździć lubię, a słuchać nie trzeba przez 15 godzin o 'przeżyciu duchowym' ;)
Jutro będę dzwonił, ale jakby ktoś już wcześniej się dowiedział to proszę o posta albo/i PM :)
Znalazłem info na stronie kurii, że takie kursy odbywają się we wtorki.
Źródło
Czy ktoś jutro się wybiera na ul. Św. Marka w Krakowie :?::razz:;-)
smelbo, do zobaczenia jutro
Nie wiecie może czy da radę dosłać po wszystkim zaświadczenie od księdza?
Musiałbym wyjechać koło 7, żeby zdążyć do Łowicza, a przecież nie będę go budził z samego rana :]
Soundman Sępólno Krajeńskie - takie tam zadu*** :D 10 tys mieszkańców. Do Żnina bodajże 90km?
Chętnie bym się dowiedział co z tym kursem :D Moze jutro dostane jakies info ;-)
Jeśli ktoś to zdąży przeczytać, a wybiera się do Łowicza to podpowiem, że poznać mnie będzie można po: wieku 21 lat, 166cm wzrostu i niebieskiej bluzie ;)
Czy już ktoś ma może informacje na temat kursów grudniowych w Poznaniu lub okolicy
Na stronie www.archpoznan.pl. nie ma jeszcze żadnych informacji.
W Gnieźnie kurs odbędzie się 14 i 21 listopada. Nie piszą, ile kasy chcą, ale z tego co słyszałam, na pierwszym spotkaniu zbierają, na drugim się legitymację dostaje.
Info: http://www.archidiecezja.pl/pl/aktua...otografow.html
Pisałem dwie strony wcześniejCytat:
dzwoniłem do Gniezna:
- nie ma zapisów
Żeby w bydgoszczy jeszcze odbierali... od 2ch dni się dodzwonić nie mogę + nie odpisują na emaile :/
Pisałem na poprzedniej stronie, ze podejdę zapytać...
Jutro będzie info nt. Bydgoszczy, o ile ktoś będzie w biurze ;-)
Ktos z Krakowa lub okolic orientuje się jak to teraz wygląda?
Niestety dziś nie otrzymałem żadnej wiążącej odpowiedzi nt kursu w Bydgoszczy, jutro idę jeszcze raz, obiecali przygotować dokładne informacje.
Roger that!
Affirmative! Czekamy z niecierpliwością.
Micles - a Ty nie masz jeszcze takiego kursu?
W Każdym razie do zobaczenia (mam nadzieję:D)
Mam, a co? :D
A nic ;D Czekam na Intense, bo wczoraj miało być info a tu cisza :P
A wie ktoś może, kiedy kurs odbędzie się w Tarnowie? :>
Moi Drodzy sam chętnie zrobię taki kurs...Gdzieś w okolicach Kielc...dojadę do 150km w jedną stronę...Kraków, Tarnów, Częstochowa...wszędzie...ktoś pytał o najbliższy kurs w Krakowie...są jakieś informacje?
Pozdrawiam
W Przemyślu jest w tą środę, od 16,30 do 19,30 ;).
a czy ktoś z was wybiera się na kurs do krakowa w dniach 13-14 października i jest z okolic katowic lub bedzie przejerzdżał przez okolice rybnika?
osobiście się na niego wybieram więc opcjonalnie szukam ewentualnego transportu :).
A jak radzicie sobie w chwili wychodzenia młodych, wtedy kiedy idą pomiedzy ławkami do wyjscia? Mam za soba dopiero kilkanascie ślubów i zastanawiam się jak robią to bardziej doświadczeni. W moim przypadku czesto wyglądało to tak że musiałem "walczyć" z kamerzysta o miejsce przed młodymi. Czasami tez wyskakują nagle goscie z kompaktami. Wiadomo że przejście trwa bardzo krótko. Jak sobie z tym poradzić?
A jak sobie radzisz z Parą wchodzącą do kościoła? To mniej więcej to samo tylko od końca. :-DPopełniane błędy na większości zdjęć są te same w obu przypadkach.
Kurs liturgiczny dla fotografów i operatorów kamer zaplanowany jest na sobotę, 21 listopada. Jednorazowe spotkanie odbędzie się w Piotrkowie Trybunalskim w kościele Matki Boskiej Śnieżnej. Zapisy wyłącznie poprzez internet od 14 października do 18 listopada). Źródło - www.archidiecezja.lodz.pl.
Dla zainteresowanych. W Lublinie 6 - 7 listopada 2009r
Opłata za kurs 150zł
Piątek 16:00 - 19:30
Sobota 9:00 - 12:30
Potrzebna zgoda proboszcza
1 zdjęcie do legitymacji
Ja bym tu używał dla bezpieczeństwa nazwy operator. Po co walczyć? On wykonuje taką samą pracę jak ty. Nie lepiej przed ceremonią podać sobie łapki i zamiast walczyć współpracować? Oczywiście życie nie składa się z samych przyjemności i trzeba przewidzieć, pewne utrudnienia podczas robienia zdjęć. Wystarczy być po tej samej stronie co operator aby uniknąć go na zdjęciach.
Co do osób fotografujących kompaktami to powinieneś być nieco szybszy i zanim oni wyciągną ręce do zdjęcia to już powinieneś być po robocie. :-D
Walka to oczywiscie w przenośni:) Nigdy nie miałem zamiaru z nikim na slubie walczyć i przepychać się. Wiadomo że każdy z nas (operator i fotograf) chciałby jak najlepsze ujęcia i przeszkadzanie sobie widocznie jest nieuniknione. Pozostaje w takim razie trzymać się blisko kamerzysty, który jak zauwarzyłem jest dośc blisko młodych. Pozostaje więc zapomnieć i jakims krótkim tele i cykac z bliska, dobrze rozumię?
Ja napisałem o stronie a nie o bliskości i jednym przypadku czyli wejścia drzwiami wyjściowymi lub odwrotnie co się nie tyczy całej ceremonii.
a z jakiej odległości robicie najczęściej tego typu ujęcia?
Było już wcześniej w tym temacie podane. Kursy odbywają się w Krakowie. Najbliższy jutro:
13-14 październik - ale brak miejsc
Kolejne (w Krakowie):
20-21 października
3-4 listopada.
Więcej info:
http://www.liturgia-foto.pl/
Najciekawiej i najefektowniej wyglądają wyjścia z kościoła na szerokim kącie, dynamika takich ujęć "zapiera dech w piersiach" :)
A wiadomo, przy UWA należy zbliżyć się na odl. ok 3m i koniecznie uważać na przerysowania!
ktos dzis kursuje w Warszawie ?
Ja będę.
Ja również będe.
ktos ogarnia temat we wroclawiu moze?
A info od Intense nt. Bydgoszczy jak nie było tak nie ma :/