dobra vitez - zmieniam zdanie - wale do wszystkich (prawie) chłopy - co wy tu wypisujecie !!!
brawa i szacun dla axk że się podjął tematu - bo walczy chłop nieźle i się nie poddaje ale jest na straconej pozycji - wpisuje argumenty firm robiących kubki dziwnymi metodami i próbuje ich bronic - a jak widac na zdjeciach próby - nadruk jest do odrzucenia - nie ma krycia apli na niebieskim a czarny zalewa na czerwony - jaki pantone ustawiłeś w projekcie na niebieskim że raster wyszedł ??
dodatkowo te metody - najpierw sito wgrzewane - i zapewnienia że nie zejdzie w zmywarce - przecież sito wgrzewane jesto robione w temperaturze do 230 C a nieschodzący nadruk wypala się w piecu w temp 800 - 840 C, szkło się wypala w temp ponad 500 C i nie należy do zmywarki tego pchac, tampon - bez komentarza - przecież to technika nadruku na plastiku, zapewnienia firm że trzeba brac kubki białe bo sie najlepiej myją - tu mało nie fiknałem z krzesła - kubki białe sa najtańsze to najwięcej może firma przyciąc - a do mycia to się ma na odwrót - na białym najwięcej syfu widac - poza tym zwykły walec - namawiaja na to bo im w magazynach zalega - to wszystko kieruje mnie do jednego wniosku - firma kupuje białe kubeczki i nadrukowuje je przystawkami do maszyny robiącej koszulki, lub grawertonem (którym robi się druki na miedzi);
czemu nie można jakiś fajniejszych kształtów zapodac ???? niech nam nikoniarze zazdroszczą tych kubków a nie się z nich smieją ;)
a co do ceny to wyceniłem ten kubek u siebie w firmie (zaopartują nas w kubki dwaj najwięksi i jedyni poważni producenci porcelany w polsce, którzy posiadają swoje piece do wypalania i pracownie kalkomani oraz nowośc nadruk bezpośredni) i mniej więcej kształtuje się to w ten sposób - podaje koszty bez żadnych moich narzutów - czyli drogę kubka od producenta do klienta (a nie przez agencje lub aledrogo):
kubek biały MARS - 300 ml - 2,9 zł netto (porcelanowy, bo gdzieś tam o oczy obił mi się w postach porcelit, który mozna dosta za 1,79 zł netto)
najekonomiczniej nadruk bezpośredni w 3 kol. o wymiarach 175 mm x 70 mm + przygotowalnie za 5,72 zł netto
do tego mozna dobrac - nadruk od spodu w 1 kol - 60 gr, personalizacja - 1,46 zł, pasek zdobiący dookoła całego kubka na samej krawędzi - 60 gr
opakowanie 1,10 zł netto
wysyłka (za axk) - 5,5 zł brutto
w takim układzie:
kubek 13 zł brutto
opakowanie 1,32 brutto
przesyłka : 5,5 zł brutto
razem: 19,82 + 17,18 (do budżetu forum) i mamy 37
a przeznaczając całą kwotę na kubek można naprawdę miec coś fajnego, np:
wiem że mnie zniszczycie zgryźliwymi postami - bo dużo wypracowaliście - ale nie mogę milczec jak siedze w czymś ładnych kilka lat a tu takie dziwne rzeczy spotykam - to tak jakby ktoś sie zastanawiał nad wyborem aparatu - zawsze pochwalimy swój ...