Oo..to może być ciekawe. Niestety w teście nie ma modelu którym jestem zainteresowany- Epson Stylus Photo R2880 (niższa klasa) ale i tak czekam z niecierpliwością. Na razie zakup odłożyłem na okolice lutego więc może drukareczka troszkę stanieje.
Wersja do druku
I TAK... Zastanawiam się nad:
1.Canon iP4500(ze względu na tusze-zamienniki)
2.Epson Stylus Photo RX585 (dodatkowo skaner)
3.Epson Stylus Photo R800 (Ewentualnie, za max co chcę wydać-czy warta 1050zł?)
Może macie jeszcze jakieś inne propozycje do 1000 (+100zł) ?????
Troche postow wczesniej byla mowa o programie Canon Easy-PhotoPrint. Programik jest bardzo fajny i prosty w obsludze. Czesto z niego korzystam jak potrzebuje na szybko wydrukowac zdjecia.
Cala obsluga polega w zasadzie na wyborze:
1. zdjecia
2. formatu papieru
3. rodzaju papieru
4. formy rozmieszczenia zdjec na papierze
Sa tez dodatkowe (podstawowe) opcje edycji zdjec, ale z nich ja osobiscie nie korzystam. Po wyborze tych 4 parametrow pozostaje juz tylko przycisk drukuj.
Z poziomu programu nie ma w ogole dostepu do ustawien sterownika drukarki! A sterownik (a w zasadzie drukarki serii PIXMA) pozwalaja na wydruk bez obramowania. Przy opcji tej nalezy ustawic szerokosc rozszerzenia zdjecia, aby uniknac przypadkowego "swiecenia" papieru. Dlatego tez przy wyborze druku na calej stronie (bez obramowania) w programie Easy-PhotoPrint program korzysta ze swoich domyslnych ustawien - rozszerza i przycina czesc zdjecia.
Rozwiazanie tego "problemu"? Sa w zasadzie 3:
1. Dodac obryske do zdjecia w jakims programie graficznym
2. Zmienic domyslne rozszerzenie programu Easy-PhotoPrint (Plik -> Preferencje). Mozna nawet ustawic na "Brak".
3. Zmienic program do wydrukow zdjec ;)
R2880 pracuje na tym samym zestawie kolorantów co 11880, więc jakość tych drukarek powinna być identyczna, a nawet z R2880 powinno się dać wycisnąć odrobinkę wyższą rozdzielczość (fakt bez większego znaczenia). Choć wynikami podobnych testów za bardzo bym się nie podniecał: raz - że są ustawiane i przeprowadzane niefachowo, dwa - że tak czy owak współczesne urządzenia tej klasy powalają jakością uzyskiwanych odbitek, czy będzie to Epson, HP czy Canon.
Witam. Chciałbym zakupić urządzenie wielofunkcyjne tj. drukarka (A4), skaner, kserowanie. I chciałbym używać tuszy regenerujących wystawianych na allegro, ponieważ tusze b. szybko sie zużywają i są dosyć drogie a ich kupowanie jest uciążliwe. Posiadam Epsona Color Stylus 680 - leciwa drukarka i mało kto ma jeszcze do niej tusze, poza tym chyba wyjątkowo szybko zabiera mi tusz. Jestem lekko uczulony na Epsona, więc nie brałbym tej firmy pod uwagę.
Zależy mi na oszczędności w tuszach i dobrej, aczkolwiek nie jakieś wypasionej jakości w drukowanych zdjęciach. Co byście polecili, jaką markę?
Polecam Canona :twisted:
kuzyn ma drukarke 4300, bardzo fajna - ostatnio na allegro kupiłem papier z hurtowni, dałem cos koło 15zł za 50arkuszy - dla nas rewelacja, nic wiecej nie potrzeba, zero róznicy w srosunku do papierów HP czy podobnych z marketów a róznica około 3-4 razy w cenie.
Ja mam jednak pytanko - jaka drukarkę kupić - teraz nie ma juz nowego, mojego dotychczasowego faworyta czyli 4500. Czy w zwiazku z tym brać 4600?
Jak wyglada sprawa zamienników czy też systemów napełniania ciągłego czy jak ten system fachowo się nazywa.
Podpowiedzcie jeszcze czy są jakies fajne gilotynki które pozwoliłby idealnie równiutko ciąć a4 do formatu prawie 10x15? Bo taka tradycyjną gilotynką to średnio mi powtarzalność wychodzi, a nie chciałbym mieć kazdego zdjecia róznej wielkosci i do tego krzywo jeszcze
A więc znalazlem recenzje Epson Stylus Photo R2880. Możecie zobaczyc ja tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=NBoPWV7X5_U
Niestety cena drukarki w kryzysie podskoczyła :( No i myslałem jeszcz nad takim ustrojstwem do drukarki:
http://cgi.ebay.de/H0y9-CISS-for-Eps...3286.m63.l1177
Używał tego ktoś? Opłaca się?