strona nie dziala. wczoraj wieczorem bylo ok. moze jakas chwilowa awaria.
Wersja do druku
strona nie dziala. wczoraj wieczorem bylo ok. moze jakas chwilowa awaria.
http://www.fotomk.abcc.pl/ -> "O mnie"
http://www.78studio.info/mateos/
Ciekawe zdjecie w tle...
Mateos - a wiesz ze nieladnie tak spamowac? :p
Lagodniejszym podejrzeniem jest ze jeden drugiemu strone www robil.
Ciekawsze podejrzenie to rozdwojenie jazni :roll: .
Vitez to nie jest to samo zdjęcie.
Natomiast podwójne nakręcanie klienta masz tu: http://www.waszslub.pl/Foto-Video/Fo...na/8-21-0.html
czyli www.fotomarek40.pl i www.fotoslub.pl
ni cholery nie rozumiem uczciwości takiego podejścia ...
to ja może dam link kolegi z forum (btw z mojego miasta). zdjęcia baaaardzo dobre:)
Marcin Bittner znany jako ripek:)
Może zróbmy tak zamiast negować i jechać totalnie tych gorszych, zróbmy tak
wyszukujemy w necie dobre strony ślubne lub podajemy swoje, czyli wystawianie się na publiczny lincz oraz ocena tego co ciekawe i warte obejżenia;
- nie oceniajmy stron a zdjęcia na nich występujące:)
jako pierwszy podaje siebie http://przemekbialek.pl/portfolio/slubne
To co prezentujesz na swojej stronie oceniłbym jako dosyć dynamiczny reportaż. Mi się podoba bo jest świeże i autentyczne. Mam nadzieję, że klientom udaje ci się przekazać to w podobnej formie. Sama uroczystość ślubna jest zawsze dosyć sztuczna zwłaszcza dla głównych uczestników a w Twoich reportażach jest jakaś radosna nutka.
pomysł na wątek dobry, ale kretyński tytuł i NIE TRAKTUJ WĄTKU jako swoją reklamę
to żenada (abstrahując od wartości zdjęć)
wiesz zenada jest pisanie w ten sposob, odwiedzajacych na stronie mi nie brakuje, klientow zreszta tez, nie zalozylem watku po to zeby sie reklamowac a jedynie jako przeciwienstwo kicz projektu, ale skoro ty uwazasz inaczej to zycze ci powodzenia, ale czasem warto sie zastanowic zanim sie cos napisze...
pozdrwiam
Przemek Białek- szczerze jak przeczytałem ten temat i zobaczyłem że jako przeciwieństwo "Kicz Projektu" sam bedac autorem tematu podajesz swoją stronę to mnie to troche hmmm zamurowało(i nie twierdze że Twoja galeria nie jest dobrym przykładem lecz skromności w tym za grosz...)... Rozumiem jakbyś podał kogoś świetnego a potem ewentualnie Ktoś inny poleciłby Ciebie było by i skromnie i przyjemnie... Świetny pomysł na temat lecz tytuł powinieneś zmienić....
POZDROWIENIA
ale wy chyba nie czytacie tego co jest napisane, albo swoja strona albo strona obcego fotografa, ja wystwilem swoja chcac sie dowiedziec co sadza o niej inni uzytkownicy, nie rozumiem calkowicie po co te domysly lub sugerowanie ze chce sie reklamowac, gdybym mial taki zamiar zrobil bym to osdbisice w galerii, sadze ze znajda sie osoby nie tylko te ktore wszedzie szukaja sensacji a te ktore chca ten watek rozwijac i maja ochote co napisac i cos ciekawego innym pokazac
Hm,
Nie wiem czy zmieniono tytul tego watku, ale wydaje mi sie ze chyba nie zrozumiales do konca intencji autora.
Wielokrotnie jest tak ze sporo osob komentuje i poucza nie wystawiajac swoich prac co oceny. Kiedy zas to robia - zarzuca sie im brak skromnosci..
Ze skrajnosci w skrajnosc.
Szacunek dla autora ze sam sie wydal do publicznej oceny.
Z Twojego zas postu mozna tylko wywnioskowac ze nie uwazasz go za dobrego fotografa slubnego. Moze jakos rozwiniesz temat?
Pozdrawiam
dżizus, jeszcze się wątek nie rozwinął, a już skaczecie sobie do oczu....
kolega Przemek zaproponował kontr-wątek, pomysł bdb na odreagowanie tasiemca o kiczu, a że autor bierzącego tematu zna wartość swojej pracy (i słusznie) poddał ją pod ocenę i krytykę. zamierzeniem jest prezentacja dobrej i bardzo dobrej fotografii.
pozdr.
zgadzam się, że pomysł fajny :). Ja proponuję tego autora: http://www.zomer.pl/ . Mój Krajan ale gościa nie znam, galerię pokazała mi znajoma i zrobiła na mnie duże wrażenie. Widziałem nawet gdzieś w sieci powielaczy wielu jego pomysłów :) Trochę mnie tylko technika wykonania strony drażni ;)
no a niby co złego w tym że Przemek się chce reklamować, a przy okazji dowiedziec się co o nim myslą- lub odwrotnie...?? każdy sposób jest dobry, jak będę chciał, a bedzie to skuteczne to se tatu z adresem strony na zadzie prosiaka zrobię i na miasto puszczę by w końcu jakiegos klienta złapać...;-):mrgreen:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
no Przemek z całym szacunkiem, ale to jakaś bzdura co piszesz... bo co bo winiety nie dodaje...?? Dla mnie Artur to naprawde wysoka pólka...
mi się teamt podoba, oceniamy szkła, mamy battle, itp itd... to czemu by nie wrzocic linki fotografów ślubnych..
Napewno klienci by do nas łatwiej trafiali, wiec korzyści obustronne..
Popieram pomysl. W watku KICZ wiele osób wypowiadało się na temat zdjęć, prac lub (tego nie popieram) samych autorów. Tutaj Ci wszyscy, i nie tylko, mają możliwość zaprezentowania rowniez własnych prac i poddania rzetelnej i obiektywnej ocenie.
Nie zajmuję się tą tematyką więc będę bardziej obserwatorem ale tak jak z KICZU mozna bylo wnioskowac jak NIE robic zdjec, tak mam nadzieje, ze z tego watku, dowiemy sie JAK je robic. :-)
Fajny temat. Bardzo.
Myślę, że nie będzie działał reklamowo, bo mało który "klient" zagłębia się w forum. Jeśli już to raczej łatwiej mu znaleźć stronę poszczególnych fotografów.
Zawsze byłem jej przeciwnikiem. Sorry, ale jak się zna wartość swojej pracy, to tę skromność można sobie.. odstawić.Cytat:
Zamieszczone przez PrzemQs
Żeby nie było OT: Strona siostry Kaliny - Julii:
http://juliamolner.com/
Nie wiem czy jest u niej takie zdjęcie, na którym nie byłoby uśmiechu...
PS. Temat wątku faktycznie można by zmienić...
pewnie pomysł Ripka nie przejdzie..
też tak myślę... najwyższy czas na coś takiego
reklama na forum w konkretnym miejscu jest na pewno w porządku, ale dodawać swoje zdjęcia do wątku z najlepszymi zdjęciami jest bardzo nie w porządku
wracają do głównego tematu: moim ulubionym fotografem ślubnym jest Jarosław Grabek (www.grabek.pl) - obecny zresztą na naszym forum
Sorry za wprowadzenie w błąd! Mea culpa. Wielkie Przepraszam dla Kaliny, Julii i Magdy.
Magda jest siostrą.
www.magdazemla.pl
No, ale to jeszcze jednak strona godna polecenia (czego to się nie zrobi, żeby pokazać jeszcze jedną świetną galeryję, hi hi...).
stary ale tobie sie nudzi czy jestej taka osoba, ktora bedzie to drazyc i meczyc to do konca, watku, mozesz mi odpowiedziec co ja takiego zrobilem ze nadalem nowy temat, napisalem o jego zasadach i sie do nich zastosowalem, mozesz mi odpowiedziec, bo chyba jestes po prostu nudny!!!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No wlasnie a Kalinie by doszedl jeszcze jeden wydatek na prezent pod choinke, w koncu to juz za nie dlugo :D
MMM, chyba nadinterpretujesz.
Dlaczego nie pokusiles sie o ocene zdjec Przemka? Skoro juz zarzucasz brak zenady to powiedz co takiego w jego zdjeciach jest wg Ciebie zenujace?
Przygadal kociol garnkowi..Cytat:
Gratuluję braku skromności i tupetu.
Czasem bys sie MMM zastanowil nad swoimi tekstami i ustalil jakas tygodniowa dawke jadu ktora wylewasz na forum.
Bardzo podobaja mi sie Twoje zdjecia, podobaja mi sie rowniez zdjecia Przemka.
Jednak to z Przemkiem wolalbym strzelic setke gdybym mial wybierac :)
powiem krotko, ze gdybym wiedzial ze kogos tak to trasznie zaboli nie zakladalbym tego tematu, mial sie on opierac na tym aby prezentowac, galerie z materialem "odwrotnej" jakosci niz kicz projekt, napisalem jak Krowie na Rowie, ze mozna dawac swoje galerie pod ocene innych lub polecac kogos innego to czego sie czepiacie, czy watek ma sie opierac na tym ze paru gosci ma jakies ale czy moze czytac nie umie??
wyszukujemy w necie dobre strony ślubne lub podajemy swoje, czyli wystawianie się na publiczny lincz oraz ocena tego co ciekawe i warte obejżenia;
mam wiekszymi napisac?? czy moze ktos okulary potrzebuje, dlaczego nikt nie napisal sprzeciwu zeby nie umieszczac swoich stron. Ludzie co sie z wami dzieje!!!
E tam, jak się chce to można zrobić, ja raz zrobiłem: http://www.stare-miasto.com/u-pana-m...ub-marzen.html
tymdyrym, tytul mi sie podoba i prosze natychmiast podawac ladne stronki!
30postow i pare stron na krzyz - Bloody Monday!! Jak to powiadaja w NL prawda Akustyk?:)
O rany miałam wystawę i nawet o tym nie wiedziałam! :mrgreen:
Dwa zdjęcia od prawej - moje :)
Po chwili zatrybiłam - 2005 rok, to wystawa potargowa. Jedyne targi ślubne w których brałam udział - choć do wystawy się przydały ;)
To był jakiś konkurs na najlepsze zdjęcie ślubne organizowane przez czasopismo Ślub Marzeń pod koniec roku 2004. Musiałaś to zdjęcie zgłosić na ten konkurs bo prace nadchodziły pocztą. Jakoś tak wyszło, że byłem w JURY tego konkursu.
To był konkurs organizowany na tych targach ślubnych. Nic pocztą nie wysyłałam. Ale pamiętam, że ktoś mnie się chyba pytał, czy chce aby te zdjęcia były później na wystawie.
W żiri, powiadasz, byłeś:) Pamiętam, wygrało zdjęcie skaczące;) Tzn. w klimacie "hurrrrraa do góry";)
Tak dokładnie to nie pamiętam. Targi były na Torwarze a te zdjęcia były poprzyczepiane do takiej metalowej siatki w jakimś przejściu. I co zamieniliśmy dwa słowa to ktoś podchodził i się o coś pytał. Mieliśmy chyba jakieś identyfikatory czy coś takiego. Ale samych zdjęć to nie pamiętam. Na tej wystawie chyba była większość z tych zdjęć.
dla mnie intencje Przemka były zrozumiałe od początku i nie widzę nic zdrożnego ani w idei samego wątku, ani w tym, że umieścił link do swojej strony. Miał prawo uważać, że jego zdjęcia nie plasują się w kategorii "KICZ PROJEKT", nie napisał też, że jego zdjęcia są nie wiadomo jakie. Jeżeli zna wartość swej pracy i wkłada w nią serce dlaczego nie miałby umieścić w tym wątku swego adresu www. Idąc tokiem myślenia o braku skromności dojdziemy zaraz do wniosków, że każdy link do każdej naszej strony jest brakiem skromności.
Sergiusz - po tamtych targach i konkursie uświadomiłam sobie, że jeśli chcę na tym poletku trochę dłużej zostać, to muszę wydeptać swoją ścieżkę w fotografii ślubnej.
Co mi się w sumie chyba udało;)
Tak, to bardzo logiczne. Moje zdjęcia też nie pasują do kategorii "ślubny kicz projekt", to może mam wkleić linka? :lol:
W ogóle na co ten wątek? Po to zostało stworzone podforum "Galerie -> pozostałe galerie" żeby wklejać linki do polecanych przez siebie stron.
Jak ktoś chce do własnej strony to również jest podforum "Galerie -> Galerie użytkowników" i tam można się promować.
Całe nieporozumienie wynika chyba z niefortunnej nazwy tego wątku. Pomijając styl języka to tytuł sugeruje że będą tu polecane zdjęcia najlepsze (odwrotność kiczu) i w tym kontekście niektórym wydało się mało skromne zamieszczanie linka do własnej galerii.
Z mojej strony EOT.
Kalina-
Ale w żiri były jeszcze dwie osoby tak, że to nie do końca tylko moja wina:-D. A tak na poważnie to z wiosną 2005 roku doszedłem do wniosku, że na polu propagowania fotografii ślubnej zrobiłem chyba wszystko co było do zrobienia. Ale teraz widzę, ze ciśnienie na tego typu zdjęcia powraca ze zdwojoną siłą.