Tutaj jest garść informacji - również o skażeniu (a raczej o mitach o skażeniu) :)
http://www.bornesulinowo.pl/Turystyk...iekawostki.htm
Wersja do druku
Tutaj jest garść informacji - również o skażeniu (a raczej o mitach o skażeniu) :)
http://www.bornesulinowo.pl/Turystyk...iekawostki.htm
Czytałem, ja z chęcią popoluje na świecące grzybki :D
W związku z komunikatem:
W wyniku decyzji zarządu z dn.23.08.2010 zgromadzone na rachunku klubowym wpłaty zaliczek z tytułu rezerwacji zostały przekazane właścicielowi obiektu.
Pozostałe rozliczenia kwot oraz kwoty pełne od osób deklarujących przybycie, które takich zaliczek nie dokonały, nastąpi w formie gotówkowej na miejscu imprezy.
W wyniku zakończenia przyjmowania zaliczek rezerwacyjnych, kolejność zgłoszeń udziału w plenerze została zaktualizowana w wątku Plener Borne Sulinowo - Listy chętnych.
Zainteresowanych proszę o zapoznanie się.
W związku z tym, że w okolicach Bornego leje i leje pokusiłem się o sprawdzenie pogody na weekend u miejscowych górali ;) Od środy ma wyjść słońce więc może zdąży osuszyć nasze plenery żebyśmy nie utonęli w błocie ;)
W związku z góralami .... inni czrodzieje też potwierdzają słoneczności ;)
Oby, bo deszczową Ustkę już przerabialiśmy...
Mimo wszystko bogatsi o doświadczenia teraz będziemy mieli jakieś modelki, lampy i bunkry na plan B.
Mellan - tyle, że te bunkry są porozrzucane po lesie na przestrzeni wielu kilometrów :)
No, ale jest Kłomino w odwodzie :D
W sobotę też jest mecz okręgówki lokalnej - można wziąć sprzęty i w 20 osób się rozstawić - emocje gwarantowane ;-)
Nie no, jasne.
To w sumie była druga po Łodzi okazja, by spotkać się w klubowym gronie i poznać następnych fajnych ludzi, do tej pory znanych jedynie z nicków. Niemniej deszcz skomplikował nieco okazję do zdjęć, takich wyszło w sumie niewiele, a szkoda, bo miejsce naprawdę fajne.
niezależnie od pogody uważam, że warto się spotkać.... damy radę, nawet jak będzie lało :)
Wg mojej, sprawdzonej wiele razy, pogody, zapowiadane są niewielkie i przelotne deszczyki w ciągu dnia. Możliwe jednak, że przesuną się na noc.
A wg mojej ma przelotnie padac przez popołudnie. Ciekawe, co na to Handelson :twisted:
Nie możecie sobie zamówić pogody na plener? A z drugiej strony jak pada to mniej się kurzy. Czyli nie ma tego złego...
A tam, macie problemy. Będzie padać, czy nie będzie. Co to za różnica. :)
Jak mam tylko takie jedno pytanie: brać aparat ze sobą? :roll:
Na własną odpowiedzialność :D
Może się przydać; będzie 6 modelek, klimatyczna historycznie okolica, zawody płetwonurków, mecz lokalnej drużyny, spotkanie z analogowym fotografem wojskowym, i nieco integracji w większym gronie, w tym zebranie na którym podejmiemy kwestię regulaminu legitymacji prasowych C-F-K.
Niestety, nigdzie nie spotkałem się z okresami ochronnymi w polowaniach na fotografujących, a tam często się strzela dla przyjemności :mrgreen:
Nie wiem czy sam aparat nie będzie za krótko...
nic tylko Wam zacząć zazdrościć :P
Ze swojesj strony pozostaje mi zyczyć Wam miłej zabawy i ....aby wróciło tyle samo aparatów ile wyjechało ;)
Miłej zabawy, niestety ja nie dołączę.... :( Mam nadzieję na wiele fotograficznych wrażeń w poplenerowym wątku.Pozdrowienia dla wszystkich.
Ja również wróciłem szczęśliwie do domu. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za spotkanie i wspaniałą zabawę :)
Wrócili, wrócili... Nawet pierwsze foty się już pojawiły:
http://www.starz.pl/canon/index.php?topic=85.30
Super impreza i kupa śmiechu, kto nie był niech żałuje...
Jak to... utopiliście modelkę? :o
Kilka zdj, tak na szybko.
Montowanie ogniska:
Soczek:
Asikson:
Kłomino, jeden z opuszczonych budynków:
Prawdopodobnie ostatni kawałek gazeto-tapety:
Niektórzy widać już byli tam przed nami:-P:
Randomowy pstryk z modelką:
Słynna legitymacja:
Na szczeście powrót z BVQ spokojny. Nawet już się wyspałem :-) Dzięki za kupę śmiechu i pożyteczne spotkanie. Szkoda, że mecz na 12:30 przenieśli. No i żyjemy!
A myśmy zostali jeszcze do 15 i fociliśmy same Borne pogoda się zrobiła super ... Koszalin też cały do domu wrócił plus prezes :)
Plenerek super świetnie się bawiłęm ognisko i spotkanie ze wszystkimi przy zimnym ... bezcenne ... wielkie podziękownia dla wizażystek tych co blendy trzymali tych co mi kiełbase pomagali piec itp.
No i tradycyjna fotka :
A to wersja full do ramki i na ścianę :
http://www.canon-foto-klub.pl/plener-borne-grupowe.jpg
pozdrowionka
Marshalle dotarli do domku!
Było ekstra!!!! ;)
Foty wrzucę jak tylko obrobię ale zejdzie mi z tym troszkę, bo wyjeżdżam lada moment na tydzień.
Dzięki wszystkim za spotkanie!!
Już nie mogę się doczekać kolejnego spotkania z Wami!
To i ja podrzucę parę:
Z Kłomina:
Przyroda odbiera co swoje...
Chłopaki przy pracy ;)
Człowiek ledwo co do domu wszedł, a tu już zdjęcia wrzucają :D
Plenerk zakończony - czekam na kolejny, dzięki wszystkim za świetną zabawę.
Kadry wpadną tu jutro.
założyłam konto by podziękować za super plener (przy okazji za Policko chłopaki !!) Pozdrowienia z Koszalina od Ani , Asi , Michała oraz Darka !
My też dziekujemy pieknie :
Asia Ania ... no właśnie oczywiście zapomniałem
Kamila !
Właśnie Kamila
Na następny raz proponuje, aby podzielić bardziej sprawiedliwie modelki :D
Alde zdjęcia boskie ! (jeszcze nie za bardzo potrafię się tu odnaleźć ) Modelki czekały ale wszyscy się rzucili na te pierwsze gotowe i wyruszyli koledzy !!:D
No ruszyli, my połowę czasu poświęciliśmy na szukanie po budynkach :)
Zdecydowanie jestem ZA ... ;)
a My na cudowne makijaże a później zaczęło się fotograficzne szaleństwo !:D trzeba było zostawać z nami !
Teraz ja:
Kłomino
Telewizja była :)
Polska furmanka, popularnie zwana Kazikiem
Zjeść dał, poopowiadał
Co Ty wiesz o PRLu? :P
Jak to było? Tu przycisnąć, tym kółkiem pokręcić... A może na odwrót?
Więcej z tym szaleńcem nie jadę! :mrgreen:
Dzięki wszystkim za mile spędzony czas!
an_nna: masz rację, tak właśnie powinniśmy zrobić :P
robertwu: faktycznie szaleniec, powinni go zamknać!
Hmm ... oczywiście nie zapomnieliśmy o Patrycji :
dla której fikanie po parapecie w Kłominie nie przedstawiało żadnej trudności :
Dzięki za wspaniały plener. Było naprawdę super.