Zamieszczone przez
jagular
Drogi kolego, nie będę wykonywał twojej 'roboty'.
To ty, nie ja, wyskakujesz z (cyt. z twojej wypowiedzi):
"...specjalistyczne oprogramowanie które nikon ma a canon może tylko pozazdrościć..."
Kolego, kto tu pisze o sofcie Nikona - ja czy ty?
Poza tym, ile płacisz za soft Canona? A ile za soft Nikona?
Skoro o "pozazdroszczeniu" piszesz...to może napiszesz też, na jakiej podstawie jest czegoś zazdrościć?
Punktować "przedmówcy" nie ma sensu.
Jest to napisane przez człowieka, który niezbyt dużo wie o czym pisze, ale za to nadrabia to pewnie ilością słów/minutę. W tym stylu można naprodukować bzdur na tony. Pół internetu jest wypełnione wypowiedziami fanatycznych zwolenników X, którzy nie mogą zasnąć, żeby nie dokopać właścicielom Y, Z itp. Ludziom kapie piana z ust, kiedy bronią jakiegoś durnego kawałka metalu z jakimś napisem.
Ja proponuję dla ciebie inną drogę, choć obarczoną większą ilością własnej pracy i użycia własnego mózgu:
1. Rozpisz sobie na kartce, jakie cechy systemu/aparatu są dla ciebie ważne, a jakie są nieistotne.
Zauważ słowo "dla ciebie". To ty będziesz kupował, a nie anonimowy tłum z internetu. Poza tym tłum z internetu, to nie ty, więc tłum z tego powodu ma inne oczekiwana wobec sprzętu.
2. Przeglądnij wszystko w necie, co tylko zdołasz znaleźć na temat wszystkich możliwych systemów/aparatów.
3. Porównaj to, co dostałeś z pkt. 1, z tym, co dostałeś w pkt. 2.
4. Olej internetowe opinie i ciesz się zabawką i wyplutymi z niej zdjęciami.
5. Olej przewidywania "co będzie dalej", zlej strategie rozwoju systemu. Kupujesz sprzęt po to, aby nim robić zdjęcia, a nie żeby mieć najnowszy, najlepszy sprzęt na dzielnicy, co?
No chyba że się mylę w ostatnim zdaniu....