Niestety. Obie Ameryki i Meksyk odpadaja. Zdjecia ludzi nawet by sie znalazly ale tylko okolicznosciowe. :wink:
Wersja do druku
niech będzie...okolicznościowo stypa może być:)))
Ja piernicze 014 rozłożyło mnie na łopatki... Świetne zdjęcie. Pozwolisz, że ustawię sobie je na tapetę?
Nie ma problemu. Nr konta przesle na PW... ;-)
Tym razem wybieram sam. Padło na Czeszkę. Poznajcie Svetlanę... :smile:
018
019
dawno nie odwiedzałem tego wątku, jak zobaczyłem 'pierwsze nieprzeczytane' to zaraz gdzieś tam głęboko zagrało mi 'maria maria' santany :)
Naprawdę fajne zdjęcia prezentujesz [właściwie to modelki :] ]... (obierzyświat?), szkoda że nie masz tam dziewczyn z ameryki południowej. Może masz jakieś rosjanki w swoim folio?
Pozdrawiam,
Jak koncert życzeń to koncert zyczeń :mrgreen: , ja uprzejmie poproszę przedstawicielkę .... Indonezji.
w zasadzie to masz najładniejsza/najnaturalniejsze modelki...a ta ostatnia to prawie jak Diane Kruger piękne zdjęcia pięknej dziewczyny. Lubię twoją obróbkę.
Przesada. Studiowalem troche za granica stad ten mix kulturowy w moim pf :-)
Rosjanek pojawilo sie sporo, kiedy ja musialem wyjezdzac. Nie mam niestety zdjec zadnej djewuszki stamtad :roll: Zreszta one wszystkie studiuja zawsze matme, wiec ciezko "dotrzec"... :mrgreen:
Brazylijki sie przewijaly ale rownierz nie sfocilem.
Brak. Moge w zamian zaoferowac Maroko :wink:Cytat:
Zamieszczone przez Woodlamdn
Ciesze sie, ze jest choc troche rozpoznawalna :)Cytat:
Zamieszczone przez Paenka
020 Oly E500 + 50/1.8
021 E500 + 50/1.8
022 E500 + 50/1.8
To chyba tyle jesli chodzi o Czeszkę :cool:
Nikt nic nie napisze? Myslalem, ze spodobala sie Svetlana :-P
020 dałbym ciaśniej z boków - skoro i tak czubek głowy ucięty
021 pionowy kadr jakoś bardziej by mi pasował, bo tak zbyt centralnie jest
022 tak jak w 020 - minimalnie ciaśniej z boków, minimalnie ;)
A Svetlana ładna ;)
Pozdr.
mnie 10 powaliła ... świetne foto
Dzieki yerzu. Maria fajna dzioucha byla :-)
A tutaj taka o to diabelska sesyjka spontaniczna zrobiona jeszcze po drugiej stronie Baltyku.
023 Pentax k100D Super + sigma 18-50 2.8
024 Pentax k100D Super + sigma 18-50 2.8
025 Pentax k100D Super + sigma 18-50 2.8
pierwsze i ostatnie... mijodzio:)
Trzecie świetne...
Dzieki chlopaki.
Z ciekawostek dodam, ze aparat, ktorym focilem, nalezy do modelki ;-)
bardzo przyjemne fotografie tutaj wklejasz, czekamy na więcej!
Dzieki robgr85.
Tym razem bedzie autoportretos, na siedząco...
026 Oly E500 + KIT + trampki za 8zl
chińskie trampki:)))) a myślałem żeś europejczyk:)))
no jak można nie mieć tramposzy??!! przecież to nieodzowny element każdego fajnego młodego człowieka!! :D
autoportret mnie się podoba.
ale wolałabym całą resztę :D
no to teraz trzeba sie zastanowić, skąd on zna tyle ładnych, młodych dziewczyn... ;)
Wczoraj pierwszy raz w zyciu mialem przyjemnosc pobawic sie w zdjecia w studio. Czasu bylo ok 5h, modelka zasadniczo jedna, a zapalencow z aparatmi 3 w porywach do 4 z czego ani jeden doswiadczony w oswietleniu studyjnym. Jak sie okazlo, pierwsze proby stworzenia czegokolwiek spelzly na niczym, a kiedy juz zaczelo wychodzic, trzeba bylo jechac do domu.
Wrzucam dwa zdjecia Zbyja, notabene raczej fotografujacego niz fotografowanego, ale ja go tu nie focic...? ;)
027 Czas na Pepsi!
028 Makler...?
Musze tutaj zaznaczyc, ze aranzacja postaci Zbyja to nie moja robota, a tej Pani.
Jutro moze bedzie Zosia :wink:
Hmm, kolego pokaz ta modelke a nie kolege ;-)
Co do pierwszego, za duzo sie dzieje w okularach, odbite swiatlo odwraca uwage, albo wyszopowac,albo nastepny razem zwracac uwage jak odbija sie swiatlo w okularach. Co do samego oswietlenia i zdjecia nic nie napisze, jestem teraz w pracy na lapie a tu wszystko podkrecone na amxa ;-) Drugie ciekawe nawet ,smieszne, ale wydaje mi sie ,ze jak juz ostre cale to ostre cale a prawe palce niestety nie sa.
Dawaj foty z dziewczyna ;-)
a mnie sie oba strasznie podobają, a ten refleks w bzykach na pierwszym dodaje "amerykańskości" temu zdjęciu ;)
Modelka bedzie potem. Zreszta jej zdjecie wiele nie mam.
Parasolka w okularach jest, bo ja lubie takie refleksy (przynajmniej narazie lubie). Wszystko jest utrzymane w klimacie kiczu, wiec lampa widziana w okularach jak najbardziej wg mnie pasuje. Od czego wg ciebie odwraca uwage to swiatlo...?
Po co maja byc ostre? :roll: Niestety ta tokina mimo swietnej rozdzielczosci w centrum, na brzegach daje sie troche we znaki, nawet przy f6.3, bo taka tam byla. Chociaz w sumie zaluje, ze nie zrobilem tego zdjecia na f2.8, zeby dlonie w ogole wypadly z ostrosci.
Dzieki gunia1990 :wink: Niedlugo wrzuce cos jeszcze ze Zbyjem.
Poprostu pierwsza rzecz na jaka zwracam uwage to to odbicie w okularach, odwraca uwage od reszty, moim zdaniem nie powinno tego byc albo powinno byc mniejsze. Ale to tylko moje zdanie ;-)
Co do drugiego, no wlasnie oto mi chodzilo, bylo trzeba zrobic na 2.8 i bylo by git ;-)
Dobra, wrzucam Pania, bo nad zbyjem nie mam kiedy posiedziec.
029
030
Zbyjo nr 2 jest boski :), zbyjo nr 1 jak napisał all... swiatło w okularach zabija imho zdjęcie.
A co do Pani. Pani jest śliczna, zdjęcie nr 1 bardzo mi się podoba, w nr 2 troszkę mi przeszkadza ciachnięta w połowie dłoń, ale tylko troszke mi przeszkadza.