Prawie tydzien przerwy, a wyglada, jakby nic sie nie ruszylo:) Ja tam znow pownienem byc we wtorek, teraz urlop.
Wersja do druku
Prawie tydzien przerwy, a wyglada, jakby nic sie nie ruszylo:) Ja tam znow pownienem byc we wtorek, teraz urlop.
Mogłem zatrąbić to prawda , ale rano mój procesor potrzebuje troche czasu na przeanalizowanie obrazów, a że spieszyłem się do pracy to zapewne jakbym nacisnął na klakson to juz bym był przy "woodstockowej łaźni" a ty w tym czasie pstrykałeć scene..... Ale następnym razem obtrąbie z każdej strony....
Kompletnie nie rozumiem tej imprezy. Byłem dwa lata temu na przystanku Woodstock i powiedziałem sobie jasno - NIGDY WIĘCEJ! To co tam ujrzałem przeszło moje największe obawy. Co krok widziałem ćpających młodych ludzi, którzy ze swoimi nałogami nawet się nie ukrywali. Jechali przy reszcie nie zważając na nikogo, zresztą i tak wszyscy mieli to gdzieś. To co jednak mnie najbardziej przeraziło to dziewczyny, a właściwie ich zdemoralizowanie. Naprawdę nie jest to normalne, by przy namiocie leżała pół przytomna kobieta bez majtek z rozwartymi na lewo i prawo nogami. Jak to ujrzałem to dosłownie doznałem szoku.
Ale w sumie nie dziwię się takiemu stanowi rzeczy, zważywszy na fakt jakim hasłem promowało się tę imprezę. A więc "RÓBTA CO CHCETA"!
No to ja "dobrze namawiam" i obiecuję że tym razem telefon bede miał przy d... sobie ;)
Ja już sobie wziełem wolne na następny weekend i myślę że jednak tą akredytację będę miał, więc piątek i sobotę będę się zapewne szwendał po polu. Niedzielę raczej nie, bo znajomi będą już wyjeżdżać do domku.
P.S.
Zmienił mi się numer telefonu, jak coś to PW.
oki już po przystanku może ktoś wrzuci jakieś fotki
tzn że jeszcze nie było . w tamtym tyg w wyborczej ze trzy dni były obszerne artykuły na temat przystanku wiec mysłałem że to już w ten weekend ale na dokładną date to już nie popatrzyłem :oops:
Byłem dziś na polu. Od dziś zamknięta jest droga przelatująca przez pole. Jest też całkiem spory ruch. Niektóre bazy rozbił już pokojowy patrol, na miejscu jest też klub motocyklowy Boanerges, który jak co roku organizuje zlot "Woodstock Rally". Przy scenie stoją wieże z oświetleniem, gotowa jest scena folkowa, na wzgórzu dumnie prężą się namioty Akademii Sztuk Przepięknych. Przy drodze rozbijają się już sklepiki i organizacje pozarządowe. Co mnie trochę dziwi, to mała liczba samych uczestników. Namiotów jest może kilkanaście...
co mnie jeszcze zdziwiło, to rozbita przy bazie "Hel".... jednostka wojskowa. Regularne zielone namioty, masa siatek maskujących, terenowe ciężarówki itp. Na drzwiach ciężarówki zauważyłem symbol skrzydeł husarskich. Ktoś wie co to za formacja ?? I ciekawi mnie co robią - ochrona antyterrorystyczna czy... punkt rekrutacyjny ?? Wszak mamy mieć zawodową armię...
Dzisiaj nie mam fotek, bo jechałem do pracy (współpracuje z Boanergesami - tymi od motocykli).
Wojsko sie promuje
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...TOCK/277861443
Wprost z Łótstokowego pola, świeże fotki ;) część zrobiona dosłownie przed chwilą. Moje to te, podpisane 'Krzysztof Tomicz'.
1. http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...5364289&Ref=PH
2. http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...3003566&Ref=PH
3. http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...5447781&Ref=PH
Są różne, lepsze i gorsze - wiem, jestem tego świadomy. Pewnie po Woodstocku będę miał czas na spokojniejszą selekcję i wystawię gdzieś te, które podobają mi się najbardziej. Pozdrawiam :) I zachęcam do komentowania.
No to kto bedzie latał ze sprzętem....
Jakby co, małe, grube, łyse to ja
pozdrowionka
Ja niedawno wdepłem do domku, plakietke FOTO-PRASA mam już ;)
Spotkałem Woyd'a jak wyszedłem z biura prasowego i kolegów z Gazety Lubuskiej ;)
Krótki tylko spacer po polu był, ale coś tam dla smaczku pokaże ;)
no i ten gostek był sympatyczny
Ktoś od nas focił z monopodu w okolicy przejścia granicznego?
Była godzina 16.22 i musiałem się w trakcie jazdy autem mocno sprężyć
żeby to pstryknąć przez przednię szybę, dodam że kierowałem ;)
http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbc...0468610&Ref=PH
Na dzień przed woodstockiem.
Czołem
na krótko zajechałem do domu by się wykąpać, zmienić ciuchy i zabrać żonkę. Widziałem się w biurze prasowym z MarcinkiemP. Niestety nie wiem jak wygląda sir-torpeda, choć jak powiedział mi Marcin razem cisnęliśmy się na schodach w oczekiwaniu wejścia na scenę. Jesli ktoś z forumowiczów jest jeszcze na woodstocku - zagadajmy do siebie - fajnie byłoby pogadać.
Poniżej kilka na szybko wybranych zdjęć (niech admini wybaczą jeśli przekroczyłem limit - nie pamiętam ile on wynosi)
Chyba zaczniemy wam to jakoś banami/kartkami do głowy wbijać, bo to już drugi raz w ciągu doby tego typu tekst.
LIMIT NA ILOŚĆ ZDJĘĆ JEST TYLKO W PODFORUM GALERII TEMATYCZNYCH 'NASZE FOTOGRAFIE'
W przypadku całego forum jedyny limit jakiego pilnujemy to wielkość zdjęć (max długość boku to 800px czy jakoś tak) by się forum nie rozjeżdżało.
Jasne? Understood? Capito? Verstehen? Paniał?
Marcinek - to Ci się udała sztuka, nie trafiłeś mnie. Byłem na samym początku. Spotkałem dziś orte'go, on wie jak wyglądam. Cholera. Strony nie mogę wrzucić ze zdjęciami, bo nam padła gazetowa... Ciekawe czy ktoś tam w ogóle zagląda ;D
czyżbym pomylił marcinkap z orte ?? Ups... Sory Orte - coś musiało mi się ze zmęczenia poprzestawiać.
Ja też nie znalazłem się na zdjęciu Marcina, ale nie byłem centralnie z przodu - nie szło się dopachać :)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Orte - to muszę powiedzieć, że na avatarku wydajesz się wyższy :)
Może tu się ktoś rozpozna :)
Wojtku, szło, ale ilość osób wpuszczonych na scenę to była pomyłka. I potem się ludzie dziwią, że fotoreporter się tak rozpycha bezczelnie...
Masz na myśli ilość reporterów czy osób ogólnie ?? Do tych pierwszych nie mam pretensji ;)
A może ustrzeliłeś mnie gdzieś ?? Wg jednego z aktualniejszych moich zdjęć wyglądam tak:
Czyli jak to napisał Marcin: mały, gruby i o głosie, który czasem bywa brany za kobiecy :/ Na plakietce mam Writer.pl Na otwarciu byłem w niebieskich dżinsach, małym plecakiem foto i z 40D z białą rurą 70-200..
Ja się ulokowałem ciut wyżej ;)
Mówię o tym, że na scenie było za dużo osób prywatnych z plakietkami foto/prasa lub z aparatami typu małpka. Przez to był tłum straszliwy. Żeby była jasność, ja nic nie mam do takich ludzi, chodzi tylko o to, żeby w pracy nie przeszkadzali w takich przypadkach, jak ten.
Ja nie ustrzeliłem, nie robię raczej ludzi z aparatami. Ale chyba widziałem.
Ci co nie byli dziś na Tenorach niech żałują, coś pięknego, aż gęsiej skórki dostałem jak śpiewali.
racja bez 2 zdań
Niestety to jest prawda... nie wiem skad te akredytacje. Na Tyskim u Riedla to samo. NIby nikt nie dostaje a potem sie okazuje ze tlumy ludzi pod scena, i niekiedy na scenie. I to tych robiacych foto telefonami. Dobrze ze czasem menedzerzy przegionia to cale towarzystwo i mozna normalnie pracowac. Niechaj sobie robia zdjecia i obscura jesli lubia... tylko niech nie wchodza nagle komus kto po prostu tam pracuje nad dokumentacja. A juz najgorzej jest, i tu przestalem miec skrupuly, jak ci stanie taka "reporterka" i godzine stoi centralnie na scenie bo ona akurat sobie fotki robi. Gonie natychmiast... zawsze powtarzam ze jak juz kto wlazi na te sceny to powienien wiedziec jak sie wspolpracuje zarowno z artystami jak tez i z innymi fotografami.
Ja tak przewrotnie jedną zrobiłem, ktoś siebie rozpoznaje? ;)
hehehe
na moje oko to przemek jendroska z katowickiej wyborczej, ale oczywiscie moge byc w bledzie :)
Ja wiem kto jest na mojej fotce ;)
Tylko liczyłem na małą zjebkę za publikację bez zgody, hihihihi :D
W sumie to repotrer to też osoba publiczna i na dodatek tutaj w trakcie
wykonywania obowiązków służbowych ;)
Odbylo sie w efekcie jakies spotkanie forumowe na tej imprezie? Widzialem kilku ludzi z konkretniejszymi lustrami canona(pomijam 400d+kit ktorych bylo zatrzesienie), kilka razy nawet zagadalalem ale nikt sie do canon-board przyznac nie chcial :mrgreen:.
Może nie jako oficjalne spotkanie Canon-Board, ale można powiedzieć, że forumowicze się spotkali :) Miałem przyjemność odbyć kilka fajnych pogawędek z Orte i Sir-torpedą w biurze prasowym. Niestety poza nimi dwoma nikogo innego z forum nie rozpoznałem, a canoniarzy było rzeczywiście zatrzęsienie.
fotki fotki porsze ;)
Ja Naszą smycz i identyfikator miałem razem z akredytacją na szyi cały czas.
Też liczyłem na to ze ktoś zauważy i zagada, a tu nic :(
Witos, widzę że jakoś nikt się nie kwapi,
to dam kilka co mi się osobiście spodobały ;)
1.
2.
Pozdrawiam Kolegów z Nikon Forum :)
3.
4.
5.
Jakby prosto w Wietnamu przyjechał ;)
6.
Wiem, wiem, wiem, dziury w nosie,
ale jak zobaczyłem te jej oczy to nie mogłem nie pstryknąć ;)
Reszta na:
http://orte.ovh.org/Woodstock%202008/index.html
Bardzo fajne zdjecia, a i Twoja galeria na PicLens świetnie wygląda, co to za skrypt?
THX, na głównej masz czym wygenerowane ;)
http://jalbum.net/
Sprawa o tyle dziwna ze mimo tego iz fotografow z canonami bylo wielu to tych z akredytacjami praktycznie nie widzialem - gdzies sie pochowaliscie pewnie za scena;)
Kilka ode mnie(przepraszam ze z znakami wodnymi ale nie chce mi sie tego drugi raz wywolywac):
Reszta tutaj: ===KLIK===
No i bloto ktore skonczylo sie zalaniem 40d:
A reszta tutaj: ===KLIK===
Btw w przyszlym roku mozna o jakims zlocie pomyslec bo wychodzi na to ze ludzi z forum bylo sporo ;)
wojkij a przyznać się nie chcesz ze jeden patrolowiec z CB cię zaczepił:D moze bez akredytacji ale swojak:D - tzn ja z podpiwniczoną 300D.
To i ja pozwole sobie wrzucić kilka typowo amatorskich...
i na koniec już jako ciekawostka architektoniczna
pozdrawiam
Najsmieszniejsze jest to ze poczatkowo myslalem ze jakas kontrola materialu pod katem poprawnosci politycznej sie szykuje - podchodzi Ci nagle dwoch roslych patrolowcow i zagajaja o aparacie - zawal ;).
juz nie gadaj że takich rosłych:D
a kumpel też raczej szczypiorek hehe
ale byłeś jedynym jakiego spotkalem z CB
choć z tych z kitem widziałem wielu to jakos ie podchodziłem
Kurcze, tyle ludzi z CB i co, tylko 2 osoby spotkałem i to jeszcze miejscowe prawie ;)
Na nastepny rok jakby sie ktoś wybierał to ja poprosze jakieś namiary telefoniczne.
Nagor gdzie stacjonowałeś ?
Ktoś mnie jednak "ustrzelił" na Woodstock'u ;)
Ale jak ja mam taki brzuch to kurde chyba idę się odchudzać :(
Ty się ciesz, że dwóch patrolowców. Mnie na polu zahaczył chwiejący się mocno młodzian i poprosił o możliwość zrobienia mi zdjęcia moim aparatem. Wlekł się za mną przez pół pola, więc dla spokoju ewakuowałem się do biura prasowego :)
Orte - nie przesadzaj z tym brzuchem :)
Co do zdjęć - jako, że nie mam chwilowo sił wrzucać ich pojedynczo w wątek wrzuciłem wszystko w jedną galerię dostępną tu: www.dobrucki.art.pl/woodstock2008. I to czysty przypadek, że razem z Orte wybraliśmy identycznego skina w Jalbumie :)
Pozdrawiam
Woyd
pisze się też na listę :)
woyd - ja miałęm taką sytuację rok temu.... i mam pamiątkę :)
ja byłem na grabiku czyli koło ASP w szpitalu tamtejszym.
Byłęm w tym roku na Łudstoku, w planie miałem robić zdjecia ale ilość znajomych jaka się z nami pociągiem zadrała i ilość piwa którego trzeba było wypić razem z nimi skutecznie mi przeszkodziła w robieniu zdjęc ;)
Najlepszym sposobem żeby jechać na taką imprezę to jechać z podobnymi wariatami-fotografami. Także mam propozycję. Może na rok 2009 przygotujemy liste użytkowników CB których pan administrator ładnie zaopiniuje Owsiakowym Decydentom od Akredytacji i pojedziemy większą paczką ?
Dziś wpłyneło na ręce Burmistrza