I często podczas kręcenia polarem gubiłem ostrość:confused: . Trzeba to robić bardzo ostrożnie.
Wersja do druku
I często podczas kręcenia polarem gubiłem ostrość:confused: . Trzeba to robić bardzo ostrożnie.
Może jesteś w gorącej wodzie kąpany i co inni uznają za szybkie, Ty postrzegasz jako wolne...
Witajcie
Proszę czy możecie wstawić przykładowe fotki z KIta 18-55. Potrzebuje porównać do zuiku 14-42. Muszę wreszcie coś kupić, puki co bedę używał Kita slatego proszę was o fotki z Kita 18-55.
Dzięki
Sylwek
Kit jest ok
Witam,
Co do zdjęć testowych z KITa to średnio polecam podejmowanie decyzji na tej podstawie. Lepiej sprawdzić gdzieś w sieci (np. optyczne.pl lub inne) test tego obiektywu i wtedy będziesz wiedział jakie on ma wady i zalety i czy w związku z tym chcesz go kupić. A zdjęcie cudowne lub do niczego można zrobić zarówno kitem jak i L-ką.
Poniżej dwa zdjęcia z tego Kita.
http://www.optyczne.pl/7.1-Test_obie....5-5.6_II.html
Poczytaj test, przyzwoite zdjęcia można kitem zrobić na krótszych ogniskowych (18-30mm)co potwierdza w/w test. Natomiast nie sugeruj się zdjęciami, chyba, że RAW-y bez obróbki w programie graficznym.
Pozdrawiam
dziękuje za odpowiedzi, z waszych informacji wynika jasno bierz 400d i ciesz sie kitem :) Ale chyba obiektywy Olka e410 są w standardzie o niebo lepsze od kita canona d400? Zdjęcia ładne dziękuje i wiecej poprosze.
Sylwek
ale tak na powaznie to chcesz sobie zdjecia poogladac czy wybrac obiektyw ?? bo na podstawie takich miniatur trudno ocenic cokolwiek :roll:
18-55 to dobre szklo by zorientowac sie czego Ci potrzeba.. przed zakupem pomysl najlepiej jaki obiektyw bylby tym "docelowym".. poszukaj jakie maja w ofercie poszczegolni producenci, ktory z nich najbardziej pasuje Ci pod względem jasnosci, ceny, zakresu, af i dopiero wtedy kupuj puszke.. IMHO nie warto wchodzic w jakis system tylko z powodu kit'a "na jakis czas"..
Porównywanie obiektywów kit'owych i na ich podstawie wybór aparatu do zakupu, troszeczkę moim zdaniem mija się z celem.
Zawsze przecież możesz kupić body z takim obiektywem na jaki masz ochotę, na jaki cię stać. Kolega ma "olka 510" z całym szacunkiem, ale ani ja ani on nie widzimy specjalnej różnicy między naszymi kit'ami.
Myślę, ba pewien jestem, że każdy producent traktuje swoje kit'owe cudeńka za przejściowe, są to po prostu tanie obiektywy i jeśli nawet któryś, któregoś tam w czymś przebija to jeden i drugi są w sam raz do d...., a potencjalny klient ma "samodzielnie" dojść, że potrzebuje czegoś lepszego i dać zarobić. Jak zarobić nie da, musi się z pełną świadomością męczyć z kitem, który w dowolnym przypadku jest obiektywem tanim, słabym, czyli tak zwanym "na początek", ot i cała tajemnica. A dobre zdjęcia oczywiscie mozna robić i kitami, ale jest się mocno ograniczonym ciemnością (w przypadku kit'ów to właściwe słowo) obiektywu, dystorsją i innymi mądrymi czynnikami, które mają wpływ na jakość fotki.
pytanie co rozumiesz przez wolne, podejrzewam ze chodzi ci oprzejscie z miniaturki zapisanej w raw do przetworzonego podgladu z niego. jezeli to akurat taki przypadek to fakt, moze byc uznane za wolne, ale jak juz pelny podglad zostanie wygenerowany to wszystko na predkosci swiatlo
Witam Wszystkich
Właśnie dzisiaj zakupilem Eos 400d z kitowym obiektywem. Dziękuję Wam wszystkim za pomoc, za doradzanie, przekonywanie. Jestem przekonany, że wybrałem dobrze, teraz bede uczyl sie robic zdjecia z kitowym obiektywem, w przyszłości bede zbierał na zooma i stałkę. Jeszcze raz dziękuje Wam wszystkim za pomoc. Licze, że dzięki Wam nauczę się lepiej wykorzystywać możliwości Canona. Jest to moja pierwsza lustrzanka oraz pierwszy raz kupiłem produkt Canona. Czekajcie na moje pierwsze strzały nowym eos 400D
Pozdrawiam
Sylwek
No to przesada. Setki wątków na ten sam temat... Skleiłem wszystkie.