i zasobności portfela
Wersja do druku
i zasobności portfela
mam przypuszczenie graniczące z pewnością, że w Canterbury, zaradność jest znacznie bardziej opłacana niż a Polsce, a ceny szkieł, takie same. a zresztą zaradność i sytuacja gospodarcza, nie tłumaczą wysokich cen 70-200/2.8 SSM a tym bardziej 300/2.8 SSM
Szkiełko kupowałem z Japonii...(nie w UK) ...od tego jest ebay.
A i teraz widzę że za dużo w temacie się nie zmieniło.Coś się pojawiło i od razu kolejka:mrgreen:
http://www.allegro.pl/item211051843_..._jak_nowa.html
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Ja kupowałem w Polsce.Nowy z gwarancją i jeszcze mi przywieźli.Wiec Twoje argumenty mnie i tak nie przekonają.Choć podkreślam że KM 7D to niezła pucha!!
no ale jak to w "Misiu" było:
Chodzi o to, by plusy, nie przysłoniły nam minusów :mrgreen:
a ja jakoś tak mam że wolałbym w Polsce, w sklepie z polską gwarancją i bez kombinacji, za normalne, a nie chore pieniądze
Ja nie należę do osób którym trzeba podstawiać pod nos ;-)
A kupowanie na ebayu to żaden argument...tylko normalna sprawa i jedna z możliwości do zakupu.
http://stores.ebay.com/MATSUIYASTORE
...tego sprzedawcy nie trzeba specjalnie rekomendować.
Szkiełko zakupione jako Excellent+...bez jedne kropki, mechanicznie jak nowe.
Kontakt ze sprzedającym perfekcyjny...szybki i bezproblemowy.
Ale ja nie potrzebuję sprzętu Canona ;)
A odpisywałem na: "Sprobujcie dostać 80-200 2.8 Minoltowski..."
Zi co do nówek i używek (z najwyższej półki) dobrze wiesz, ze taki jest urok systemu M/KM/S i decydujący się na niego myślę, iż zdaje sobie z tego sprawę ;) Nikt nikogo nie zmusza :)
ależ oczywiście, mamy co mamy i mieć inaczej szybko mieć nie będziemy. Gdyby się człek tylko cenami i dostępnością kierował, to wszyscy mieli by Canony. No i nuuudno by było :mrgreen:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
swoją drogą chyba będe musiał się bliżej przyjrzeć temu sposobowi na 80-200, ale to już raczej na KKM ;)
systemu idealnego nie ma
Oczywiście że nie :) w szczególności ma je również "nasz" system :-D Jedyna różnica jest taka, że u nas mówi się: "cholerny Canon, zobaczcie, a u Nikona jest to, a u Olka to, a u Minolty/Koniki/Sony/jak-tam-się-jutro-będzie-nazywać :mrgreen: tamto, a ci nas tu cisną, bo wiedzą że weszliśmy w system i i tak kupimy", a na innych forach: "cholerny Canon, onaniści, mają dobre matryce, ale Nikon ma duszę, a KM IS w body" :mrgreen: A to co jest "bzdurą" w jednym systemie, nagle staje się "urokiem" drugiego ;-) Przechlapane ma taki C :lol:
muflon, tak to jest wszędzie, tylko punk widzenia zależnie od punktu siedzenia się zmienia, no może KKM się tu lekko wyróżnia, z uwagi na przerost chaterii i emotów nad malkontenctwem :mrgreen:
Muflon, strzał w dzesiątke. Chyba... chyba :mrgreen: nikt nas nie zmuszał, żebyśmy zaiwestowali w sprzęt Canona. Po sobie widze, kiedyś rodzice kupili mi małpke Canona... fociłem fociłem, pojawiło się lustro oczywiście Canona. A dlaczego? Bo byłem zadowolony z małpy to i z lustra będę. Nie przewiozłem się ( jeszcze? :shock: ) na tej firmie.
Cieszmy się tylko, że rynek lustrzanek i wogóle aparatów jest tak duży, że każdy znajdzie coś dla siebie, inny KM inny Sonacza.... a inni Canona.
Z szacunkiem do autora tego teksty, ale co on chce pokazać? Że Canon jest do d*pu bo:
- ...
- ...
- ...
Skoro wybraliśmy i pakujemy kase w ten system to wiemy co robimy. Możliwe, że w tym albo innym wątku się pojawiło... zamiast się zajmować takimi rzeczami, lepiej pójść i pofocić... bo zdjęcia mają być efektem kupienia aparatu, a nie onanizm.
M.I.K., najwyrazniej kompletnie nie zrozumiales tego co napisal KvM. Proponuje tekst przeczytac jeszcze raz i moze dojdziesz do tego ze sa to subiektywne opinie uzytkownika a nie proba gloryfikowania sprzetu czy odwrotnie...
Cóż, gdyby za rozkminianie hardware'u Canona ludzie brali się tak ostro, jak za np. reverse engineering tunerów satelitarnych, to już dawno mielibyśmy poprawiony soft, z trybem preferencji ISO, mapowaniem przycisku drukarki do czegoś użytecznego i spotem w 20D :>
BTW - szukam dobrego disassemblera dla ARMów, żeby trochę popodglądać firmware...
Oj, takiej pewności to ja nie miałem. Miało być dobre body i jeden-dwa przyzwoite obiektywy. A potem była pierwsza okazja kupienia eLki w dobrej cennie, potem druga i nazbierało sie tego trochę.....
A Conon ma swoje wady, ale dostepność przyzwoitej taniej używanej optyki w Polskich realiach jest nie do przecenienia. A przez to można częściej kupić eLki w dobrych cenach. No i CB jest chyba najbardziej merytoryczne.....
W!
D79, co do tego UK to nie przesadzalbym ze najbardziej zaradni wyjechali i tam sobie dobrze radza, bo ja mam wprost przeciwne zdanie o wiekszosci (czy to wsrod znajomych czy tez ludzi z 'dzielni'). Ja nie musze wyjezdzac, aby miec duzo lepiej nizli wiekszosc Polakow na wyspach. Co do dostepnosci sprzetu, nawet w Canterbury (malutka miejscowiosc z uroczymi malutkim domkami i uliczkami i wielowiekowa tradycja) mozna kupic naprawde kazdy sprzet systemowy niemalze od reki, ale mysle ze tylko dlatego, iz ta masa turystow ktora sie tam przewala jest sklonna zakupic i nawet przeplacic za niezmalze kazde body czy obiektyw. Dltego leza tam i 1D i 5D obok siebie na wystawce. A co do ebaya - na allegro mozna taka minolte wylowic czesto taniej...
Zdrowko
Rozumiem, ze to tak z emocji napisałeś ;)
Czy ja gdzieś wspomniałem słowem o "dzielnych" wyjeżdżających do UK. Chodziło o kwestie w zaradności ze znalezieniem i kupieniem obiektywu jaki się chce. Notabene w Canterbury znajdują się jedynie dwa sklepy z sieci Jessops - świecące pustkami...a i tak posiadające ceny z kosmosu. W tym kraju sprzęt kupuje się głównie ze sklepów internetowych...gdzie kwoty są dużo bardziej akceptowalne. Ebay był tylko przykładem...mnie nie musisz tłumaczyć gdzie da się kupić taniej ;) ...napisz to swojemu koledze z forum (Rafał32) który to miał tak wielki problem z nabyciem ów obiektywu.
Pozdrawiam
Damian