Mnie to najbardziej ##@!#!# ludzie bawiący się serwisami typu snajper.pl - to cwaniactwo właśnie powinno być piętnowane a nie jasne ustalanie ze sprzedającym interesującej go ceny.
Wersja do druku
Mnie to najbardziej ##@!#!# ludzie bawiący się serwisami typu snajper.pl - to cwaniactwo właśnie powinno być piętnowane a nie jasne ustalanie ze sprzedającym interesującej go ceny.
Cwaniactwo?!
Łamią jakiś punkt regulaminu?....
Licytujący ma prawo domagać się wycofania przebicia jak mu nie pasuje a sprzedawca... nie może zakończyć aukcji KIEDY CHCE?!
Robi się to na co pozwalają luki w przepisach Allegro które: samo je tworzy, samo z nich korzysta i robi to DLA PIENIĘDZY.
Podobnie jak sprzedający.
Czytam to wszystko i nie wierzę - to dopominanie się o "prawo i sprawiedliwość" z pozycji własnej korzyści! Jakie oreślenia: "sprytny" , frajer"...
Sam już nie wiem: prima aprilis czy Portal Zawiedzionych Kupujących?!
MACZKUS!
nie daj się nabrać :-)
No przecież to nie jest portal "Radia z ludzką twarzą" :-)
Dziś Prima Aprilis!!!!
jest na to proste rozwiazanie, trzeba zalicytowac minimalna kwote a reszte pozostawic snip...erowi:)
polecam http://www.snip.pl (jest najdrozszy, ale byl pierwszy i dziala niezawodnie)
ps. w sumie im mniej osob korzysta z takich narzedzi tym latwiej jest za ich pomoca wygrac wiec nalezy sie cieszyc ze nie wszyscy sa przekonani, piekno jest w roznorodnosci ludzkich zachowan:)
...litości...
OSZUKANY?!
Spora część tej dyskusji z jej odbieganiem od meritum ( CZY KORZYSTACIE?) jest o d... potłuc - wylewaniem żałości "...bo myślałem że już zrobiłem interes swojego zycia"
Bo ze SNIPEM czy bez - wygrywa ten co zadeklarował że zapłaci najwięcej!!!
..jako "czasemsprzedający" popieram :-)
Chyba ci sie cos pomyliło z handlem na bazarze pod halą targową .
Na aukcji końcową cene ustalają kupujący. No chyba ze ustawisz oferte na "kup teraz" - ale to jest sprzedaz a nie aukcja.
Ze snajperką czy bez - bez znaczenia i tak decyduje popyt i podaż.
Co to za roznica kiedy zalicytujesz - recznie, minute przed koncem aukcji czy automatycznie w ostatniej chwili.
Jak podasz za malą kwote - zawsze ktos cie moze zdązyc przelicytowac.
Bawiac sie w snajpera decydujesz sie na kalkulacje - "za ten towar jesli mi zalezy moge dac max..tyle i tyle" a nie "moze uda sie przebic o 2zl i kupic taniej" - bo nic nie kupisz (z reguły nie obserwujesz bieżącej licytacji).
Widzialem nie jedną aukcje gdzie kilku "snajperów" wywindowalo cene niebotycznie. Czasem zdarzy sie cos kupic w ostatnim momencie za grosze - widocznie nie bylo popytu i tyle.
Z punktu widzenia kupującego jak i sprzedającego "snajperka" wcale nie jest taka zła. Ma swoje dobre i zle strony.
A wypisując teksty o cwaniactwie obrazasz ludzi. W końcu jest to instrument legalny, dostępny dla każdego.
tez mam takie zdanie.... ze snajpera kozystam od przeszlo dwoch lat i przez ten okres nie zdazylo mi sie przegrac aukcji - o ile cena nie przekroczyla zalozonego przezmne maximum. pozwala mi to zaoszczedzic mase pieniedzy i czasu i trafia poprostu w moje potrzeby. polecam
swoja droga dogadywanie sprzedazy poza eBayem, czy Allegro - to chyba wlasnie wypacza idee licytacji (do ktorej wlasnie stworzone sa te serwisy) bardziej niz snip/'er
pozdrawiam
Ja korzystam ze snip.pl - dlaczego ? Dlatego ze pozwala mi to na oszczedzanie - ujawniając sie kilka godzin przed koncem aukcji jestem narażony na sztuczne podbijanie ceny przez kolege czy znajomego - i nie mowcie i ze tak nie jest bo 3/4 aukcji jest tak ustawianych. A tak nie ujawniam sie i kupuje po mozliwie najniższej cenie.
Witam
Używanie snajpera niestety JEST SPRZECZNE z regulaminem allegro. Oto punkt z regulaminu:
2.13.Użytkownikowi nie wolno korzystać z Kont innych Użytkowników oraz udostępniać swojego Konta innym osobom, z wyjątkiem przypadków udostępnienia Konta Firmowego osobom należycie umocowanym przez Użytkownika do działania w jego imieniu. Użytkownik powinien zachować w tajemnicy hasło do Konta. Konta są niezbywalne.
Niniejszym przekazując swoje hasło i login snajperowi narusza się co nieco ten regulamin. No chyba że ma ktoś konto firmowe i "należycie umocuje"...
sposób jest przeciez banalnie prosty:
http://www.snip.pl/pl/help/32
http://www.snajper.net/no-snip.php
w tym, że sprzedawcy chcieliby jednocześnie "zjeść ciasteczko i dalej mieć ciasteczko" :-)
tzn. chcieliby zablokować, tak by kupujący w ostatnich chwilach aukcji gorączkowo się przelicytowywali i w ten sposób cena szła w górę; ale z drugiej strony żal im zablokować, bo mogą stracić potencjalnych klientów :-)
Polecam snajperka !!!
Hmm. Ja tylko słyszałem już od dwóch osób że Allegro zamykało konta użytkownikom którzy korzystali ze snajpera. Może to tylko podpucha rozpuszczana przez Allegro żeby ludzie się przestraszyli. Innego punktu w regulaminie z którym mógłby być sprzeczny snajper nie udało mi się znaleźć.
Powiem krótko.
Są użytkownicy, którzy byli, są i nadal będą negatywnie nastawieni do wszelkiego oprogramowania snajperskiego. Nie lubią ryzyka, konsekwentnie kupują wypatrzony przedmiot za określone z góry maksimum, którego nie przekraczą.
Inną grupą będą użytkownicy, którzy licytują na ostatnią chwilę, chcąc wyrwać towar taniej, oczywiście takie działanie będzie bardziej ryzykowne, a zarazem niepewne. Ale taka adrenalinka daje szanse na zakup po znacznie niższej cenie. Dlatego wśród tych użytkowników programy snajperskie są świetną pomocą, w "atakowaniu" na ostatnią chwilę.
Ponadto cytat zaciągnięty z regulaminu allego ma się nijako do praktyki. A co z NK? tam również można powiązać konto z serwisem allegro, tym samym udostępniamy hasło NK.. więc skoro dziadowska NK może legalnie funkcjonować, to dlaczgo programy snajperskie by nie miały? hmm
konia z rzedem temu kto w tym temacie napisze cos nowego :)
coś nowego :)
a powaznie piszac, to pare osob wspominało ze fajnie by było gdyby po zalicytowaniu pod koniec czasu aukcja przedluzała sie automatycznie jakis czas (np. 5 minut), tak jak w tradycyjnych aukcjach...
Ktos kiedys spytał o to allegro i ich odpowiedz była taka, ze na zachodzie w kilku serwisach wprowadzono kiedys taka mozliwosc, jednak nie przyjela sie...
Po pewnym okresie okazalo sie ze mnostwo ludzi w ferworze przelicytowywania solidnie przeplacalo i potem zniechecało sie do takich serwisów w ogóle...
Tak wiec w internecie raczej nie ma co liczyć na przedłużanie w chwili podbijania ceny (i w sumie dobrze)