Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 75

Wątek: www.snajper.net (snajper allegrowy) - czy korzystacie??

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Mnie to najbardziej ##@!#!# ludzie bawiący się serwisami typu snajper.pl - to cwaniactwo właśnie powinno być piętnowane a nie jasne ustalanie ze sprzedającym interesującej go ceny.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Mnie to najbardziej ##@!#!# ludzie bawiący się serwisami typu snajper.pl - to cwaniactwo właśnie powinno być piętnowane a nie jasne ustalanie ze sprzedającym interesującej go ceny.
    To wystawiaj tag "no sniping" na swoich aukcjach
    Fotograf platoniczny

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cwaniactwo?!
    Łamią jakiś punkt regulaminu?....
    Licytujący ma prawo domagać się wycofania przebicia jak mu nie pasuje a sprzedawca... nie może zakończyć aukcji KIEDY CHCE?!
    Robi się to na co pozwalają luki w przepisach Allegro które: samo je tworzy, samo z nich korzysta i robi to DLA PIENIĘDZY.
    Podobnie jak sprzedający.

Czytam to wszystko i nie wierzę - to dopominanie się o "prawo i sprawiedliwość" z pozycji własnej korzyści! Jakie oreślenia: "sprytny" , frajer"...
    Sam już nie wiem: prima aprilis czy Portal Zawiedzionych Kupujących?!

MACZKUS!
    nie daj się nabrać :-)
    No przecież to nie jest portal "Radia z ludzką twarzą" :-)
    Dziś Prima Aprilis!!!!
    Ostatnio edytowane przez hekselman ; 01-04-2009 o 10:51

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hekselman Zobacz posta
    MACZKUS!
    nie daj się nabrać :-)
    No przecież to nie jest portal "Radia z ludzką twarzą" :-)
    Dziś Prima Aprilis!!!!
    Wiem, dzisiaj mam urodziny

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

STO LAT, STO LAT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a wracając do tematu.
    Ktoś tu napisał:
    Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    ...wystawilem sporo aukcji i w kazdej z nich zaznaczylem, ze licytacje koncze min przed koncem....
    a potem pisze:
    "Chcesz licytowac? Rób to uczciwie."
    Co za dwoistość moralności!
    Uczciwie to by chyba było trzymać się zasad portalu na którym wystawia.
    Dura lex sed lex...
    Ostatnio edytowane przez hekselman ; 01-04-2009 o 11:58

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysp Zobacz posta
    Witam.
    Czytając o możliwościach serwisów snajperskich widzę ich jedną wadę. Licytacja w ostatnich sekundach uniemożliwia walkę z kombinatorami, którzy w ostatniej chwili wycofują wystawiony przedmiot tłumacząc się rzekomym uszkodzeniem. Bez licytujących nie można zgłosić sprawy adminom allegro. Już kilka razy zostałem w ten sposób oszukany. Zrezygnowałem z innych licytacji na rzecz tej jednej, która tuż przed jej końcem została przerwana. Moja interwencja u adminów skończyła się zawieszeniem konta krętaczy.

jest na to proste rozwiazanie, trzeba zalicytowac minimalna kwote a reszte pozostawic snip...erowi

polecam http://www.snip.pl (jest najdrozszy, ale byl pierwszy i dziala niezawodnie)

ps. w sumie im mniej osob korzysta z takich narzedzi tym latwiej jest za ich pomoca wygrac wiec nalezy sie cieszyc ze nie wszyscy sa przekonani, piekno jest w roznorodnosci ludzkich zachowan

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysp Zobacz posta
    Już kilka razy zostałem w ten sposób oszukany. Zrezygnowałem z innych licytacji na rzecz tej jednej, która tuż przed jej końcem została przerwana
    ...litości...
    OSZUKANY?!
    Spora część tej dyskusji z jej odbieganiem od meritum ( CZY KORZYSTACIE?) jest o d... potłuc - wylewaniem żałości "...bo myślałem że już zrobiłem interes swojego zycia"
    Bo ze SNIPEM czy bez - wygrywa ten co zadeklarował że zapłaci najwięcej!!!
    ..jako "czasemsprzedający" popieram :-)

Bywalec Awatar maczkus
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

...litości...
    OSZUKANY?!
    Spora część tej dyskusji z jej odbieganiem od meritum ( CZY KORZYSTACIE?) jest o d... potłuc - wylewaniem żałości "...bo myślałem że już zrobiłem interes swojego zycia"
    Bo ze SNIPEM czy bez - wygrywa ten co zadeklarował że zapłaci najwięcej!!!
    ..jako "czasemsprzedający" popieram :-)
    Nie korzystam. Wole dogadywac sie poza Allegro - wychodzi taniej i szybciej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ktoś tu napisał:

a potem pisze:
    "Chcesz licytowac? Rób to uczciwie."
    Co za dwoistość moralności!
    Uczciwie to by chyba było trzymać się zasad portalu na którym wystawia.
    Dura lex sed lex...
    No ale kończyć bez odwoływania ofert to zgodnie z regulaminem można kiedy się chce.

Domyślnie

Chyba ci sie cos pomyliło z handlem na bazarze pod halą targową .
    Na aukcji końcową cene ustalają kupujący. No chyba ze ustawisz oferte na "kup teraz" - ale to jest sprzedaz a nie aukcja.
    Ze snajperką czy bez - bez znaczenia i tak decyduje popyt i podaż.
    Co to za roznica kiedy zalicytujesz - recznie, minute przed koncem aukcji czy automatycznie w ostatniej chwili.
    Jak podasz za malą kwote - zawsze ktos cie moze zdązyc przelicytowac.
    Bawiac sie w snajpera decydujesz sie na kalkulacje - "za ten towar jesli mi zalezy moge dac max..tyle i tyle" a nie "moze uda sie przebic o 2zl i kupic taniej" - bo nic nie kupisz (z reguły nie obserwujesz bieżącej licytacji).
    Widzialem nie jedną aukcje gdzie kilku "snajperów" wywindowalo cene niebotycznie. Czasem zdarzy sie cos kupic w ostatnim momencie za grosze - widocznie nie bylo popytu i tyle.
    Z punktu widzenia kupującego jak i sprzedającego "snajperka" wcale nie jest taka zła. Ma swoje dobre i zle strony.
    A wypisując teksty o cwaniactwie obrazasz ludzi. W końcu jest to instrument legalny, dostępny dla każdego.
    450D, 50D, EF 50/1.8, EF 50/1.4, EF 85/1.8, EF-S 18-55, EF-S 55-250 IS, 15 x M42

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów