No ale do tego to jest potrzebne jeszcze odpowiednio duże pomieszczenie, z właściwym oświetleniem a tu już odchodzimy od zagadnień natury sanitarnej, wchodząc w zakres problematyki architektoniczno - elektrycznej :mrgreen:
Wersja do druku
za grosz panowie w was onanizmu sprzetowego :mrgreen:
ale my z naszym sprzetem to i tak cienkie bolki jestesmy, japonczycy maja podgrzewane skorzane deski, chromowane badz zlote musze, z regulowana wysokoscia siedziska i zaloze sie ze w spluczkach drzemia turbiny, trzeba tez wspomniec o tych co maja wbudowane spluczki w sciane i system splukiwania jak w mcdonaldsie na fotokomorke... a czym sobie radzicie usuwajac syfy z matrycy, znaczy z muszli ? ja uzywam plastikowego wyciora, ale widywalem tez w chromowanej oprawie... :mrgreen:
Jak to? To wolisz mieć jedną regulację więcej zamiast osprzętu:mrgreen:
Klozet-szczotka to podstawowy sprzęt, ale potrzebna jest też chemia, ja polecam Domestos i WC-Pickera :mrgreen:Cytat:
... a czym sobie radzicie usuwajac syfy z matrycy, znaczy z muszli ? ja uzywam plastikowego wyciora, ale widywalem tez w chromowanej oprawie... :mrgreen:
o wlasnie chemia wazna rzecz, bo domestos dziala bardzo reakcyjnie, zabija wszelkie bakterie, a z tego co pamietam z reklam to wc picker byl bardzo wyrownawczym roztworem i wybiorczo kolujac nad muszla usuwal grozne grzyby i bakterie. Papier to chyba rzecz oczywista, ja nie lubie zbyt miekkiej gradacji, bo musze na piec razy skladac tasme zeby sie nie rozerwala :mrgreen:
W co lepszych McDonalds'ach na zachodzie, zanim panie spłuczesz, to przylatuje ten klaun i przybija Ci na 'to to' pieczęć z certyfikatem :lol:
no wlasnie a kwestia tego co sie zostawia w muszli ? bo widzicie, sprzet wszak nie jest najwazniejszy, najwazniejsze jest to co sie z nim potrafi zrobic, to w pewnym sensie jest sztuka, sztuka przez duze G :mrgreen:
thorin, może nie wnikajmy :lol:
PS. A tak serio to zdarzało się parę razy, że o mały włos na nie zostawiłbym w muszli komórki. Wyciągajcie je zatem z tylnej kieszeni ściągając gacie przed dziełem.
lol, tez mi sie pare razy zdarzylo obylo sie na szczescie bez kapieli, widzialem za to w publicznym klopie kiedys na dnie 5 zl, prowokacja ? ukryta kamera ? nie sprawdzalem, po 5 zl sie schyla nie bede pomyslalem i sie oddalilem :mrgreen:
Powiem szczerze ze tez (z wiadomego powodu) chcialem zalozyc podobny watek ale o ulubionym kolorze skarpetek jakie na co dzien zakladacie ;) .
Liquidsound chyba dokladnie mi wyczytal w myslach i mnie na szczescie ubiegl, bo pozniej znowu by byly pyskowki ze "moderatorowi nie wypada" :roll: .
Niestety na temat nie napisze bo nie pamietam... moge podac update pozniej.
W zyciu pawiana!! Ja tam nawet uwazam ze czarni są o wiele lepsi niz białasy!! Poza tym mam czarną dusze ^^
buehehe ja mam znowu tak ze czasami chcąc isc wyrzucić jakis papierek bez zastanowienie wchodze do toalety i otwieram klape i... zdaje sobie sprawe gdzie chce to wyrzucić :D czasami tak robie tez z brudnym praniem... uff dobrze ze jeszcze nigdy tego tak faktycznie nie wrzuciłem bo nurkowanie po to by nie było zbyt miłe :D
PS. O CZYM MY KUR...CZE GRZANKA GADAMY? :mrgreen:
Nie wolno, każdy tak wrzuca co popadnie i się potem bilanse skratek na oczyszczalni nie zgadzają :)
E tam, nie miłe od razu, do wszystkiego można się przyzwyczaić :mrgreen:Cytat:
czasami tak robie tez z brudnym praniem... uff dobrze ze jeszcze nigdy tego tak faktycznie nie wrzuciłem bo nurkowanie po to by nie było zbyt miłe :D
Eeee Tys jest **** nie murzyn!! Mozesz co najwyzej zbierac w lecie truskawki a nie bawelne. Wracajac do glownego watku to chcialem dodac ,ze ja lubie papier typu soft firmy mola, bo delikatnie obchodzi sie z "soczewkami" :wink: te musze z spluczka na wysokosci 2 m mialy jedna powazna wade. Przy takim cisnieniu splykiwanej wody potrafily opryskac delikwenta roztworem kupy w wodzie:? swoja droga topic sie popularny zrobilCytat:
W zyciu pawiana!! Ja tam nawet uwazam ze czarni są o wiele lepsi niz białasy!! Poza tym mam czarną dusze ^^
myśle ze ten film doskonale pasuje do tego wątku...
http://www.youtube.com/watch?v=7fDX4...elated&search=
:D:D:D
Panowie to co wy robicie? ogladacie dzielo w momencie uploadu do do oczyszczalni ? :mrgreen: zamykacie klape i po klopocie ;)
@MacGyver czy ty aby na tym avatarku nie wykonujesz pewnej czynnosci związanej scisle z tym wątkiem? :mrgreen: :D
Przyjrzyj się dokładnie :mrgreen:
Moment kiedy kupa zaczyna zyc wlasnym zyciem jest najwieksza tajemnica ludzkiej egzystencji. Wydaje mi sie naturalnym ,ze nalezy w tej waznej chwili odprowadzic ja wzrokiem na nowa droge zycia...
Hehe jadlem grzyby...pieczarki zeby nie bylo :-D
chyba z radioaktywnych upraw :P
Ale macie zasrany temat :-D
Zdjęcie to miałem wrzucić w dowcip ale tu chyba bardziej pasuje :mrgreen:
Po przeczytaniu tytułu wątku myślałem że chodzi o muszle oczne a tu proszę jaka diametralna zmiana ;)
A zagłosowałeś w ankiecie?
No, tu Was zaskoczę (bo nie ma takiej opcji w ankiecie): Villeroy & Boch. Ale nie wierzcie reklamie - to straszny badziew! :(
Drugi kibel to Koło, ale też porażka. Skusiłem się na taką skróconą wersję ale natury nie oszukasz – człowiek ma określony rozstaw otworów i tego się nie da przeskoczyć :(
Ale najbardziej negatywne skojarzenia mam z kiblem na Piątce* Tam jest (albo już była) taka wersja „a la narciarz” :lol:
* Schronisko w Dolinie Pięciu Stawów Polskich
No właśnie, ta ankieta jest do bani. Ja mam dwie łazienki i w każdej innego sracza.
Powinna być opcja: Inne - jakie? :evil:
Czyli co? Zwykła dziura w podłodze i się robi kucająco? Długo mija zanim słuchać plusk? :lol:
Taka? :mrgreen:
W Szwajcarii dość często spotykane :) Ba, nawet wiele nowych kibelków jest w takie coś wyposażane :-D
szkoda że się czytać zbyt wygodnie nie da...
te w piątce to cala poezja górsko narciarska ;-)
No siadac to bym na tym nie polecal ;-)
Ja wlasnie przygotowuje sie do zmiany kibla z polka na dupochlapa. Jaki model kompaktowy w dobrej cenie polecacie? Zalezy mi na ergonomii i wymiarach. Wysokosc ma byc idealna, nogi nie moga cierpnac ;) No i nie moze za bardzo szumiec :mrgreen:
obawiam się że możesz nie znaleść już modeli z półeczką. Nie są podobno popularne z powodów estetycznych (dziwne) a i przypominam sobie przed jakims czasem wywiad z profesorem gastrologiem, który sam lubiąc sobie podiagnozować swój stolec, też szukał modelu z półeczka i miał kłopot ze znalexieniem
Panowie, wszystko sie da :mrgreen:
oto cudowny bialy nowy klozet ala pozny gierek, i cena tez nie za wysoka, ja polecam szczegolnie dla tych u ktorych od podniesienia tylka z klapy miast sie konczyc, dopiero wszystko sie zaczyna :mrgreen:
http://www.allegro.pl/item150308763_...stan_bdb_.html
EDIT:
co prawda bez oprzyrzadowania, ale po zapomntowaniu ceramicznej spluczki mysle ze bedzie o wiele ladniej sie prezentowal, i napewno bedzie mniej szumial, pozostaje tylko problem syfow, tutaj bardzo czesto trzeba je bedzie usuwac z powierzchni, praktycznie po kazdym uzyciu ;)
Ankieta powstala na szybko, nie wierzac ze bedzie tak popularna;)
poleczki sa do d... bo sie czesto zatykaja.
a w dupochlapach jest takie fajne "plum" jak juz sie kloca wycisnie. tak ze w konkurencji na lepszy model u mnie zdecydowanie wygrywa opcja numer 2 :)
a... jesli chodzi o kible "na Malysza", to zdecydowanie paskudny wynalazek. toz przeciez na tym nie da sie ksiazki poczytac, czy chocby gazety rozlozyc... porazka
Hehe, widzę, że grom towarzystwa się wypowiada :-D
Ciekawe czego hazan używa? :mrgreen:
Polecam wersję turystyczną :)
Albo wersję "Adam Słodowy - zrób to sam" :mrgreen: