Oto parę zdjęć z ostatniego wesela.
Proszę o Wasze opinie, mam nadzieję, że jest jakiś progres?
24.
[/QUOTE]
25.
[/QUOTE]
26.
[/QUOTE]
27.
[/QUOTE]
28.
[/QUOTE]
29.
[/QUOTE]
30.
[/QUOTE]
31.
[/QUOTE]
32.
[/QUOTE]
Wersja do druku
Oto parę zdjęć z ostatniego wesela.
Proszę o Wasze opinie, mam nadzieję, że jest jakiś progres?
24.
[/QUOTE]
25.
[/QUOTE]
26.
[/QUOTE]
27.
[/QUOTE]
28.
[/QUOTE]
29.
[/QUOTE]
30.
[/QUOTE]
31.
[/QUOTE]
32.
[/QUOTE]
24. poprawne
25. brak mi tu nasycenia kolorow
26. ostrosc na kamerzyscie nie na parze jak dla mnie fota do odrzutu
27. znowu ostros na zespole ktory tu wedlug mnie powinien byc tlem
28. pan jest tu chyba tym najciekawszym obiektem a tym czasem jest poza GO
29,30. nie wiem co o nich myslec ani nie zachwyca ani nic zlego w nich nie widze czyli ok
31. ladne krzeslo, co chciales przekazac tym zdjeciem?
32. obiol bym lewy bok i z gory bo ta czern tam nie potrzebna, za to trosze za bardzo obcioles lewy bok i dol no i za ciemno moim zdaniem(choc moze chciales pokazac w tes sposob panujaca atmosfere).
Mam nadzieje ze moja amatorska opinnia sie przyda.
Powodzenia
Dzięki za opinię, generalnie większość z tych zdjęć to Sigma 24/1.8 która przy współpracy z 5D pokazała swoje umiejętności:( dobrze że to nie było zlecenie. Miałem ją w sumie 4 dni od kupna w sklepie po wymianę na C28/1.8, teraz z AF jest znacznie lepiej.
31. krzesła komponują się znacznie lepiej w serii, gdzie widać cały konkurs. Ostatnie ze zdjęć, to światełko w tunelu :) (pochodzące z kamery, ale fakt chodziło o nastrój, posiadam również zdjęcia lepiej naświetlone, ale tak jak napisałem nie o to chodziło)
Właśnie zaktualizowałem swoje www. Zatem jeśli można prosić Was o spojrzenie i opinię na jej temat, będę bardzo wdzięczny!
www.profphoto.pl
Niestety na stronie brak galerii narzeczeńskiej oraz galerii par, ale reszta działa i mam nadzieję, że będzie ok
2 ostrość na ramię
4 obniżył bym chyba kadr
Z 2 ciężka sprawa, bo przyszedł pies, Panna młoda spojrzała na niego, ja złapałem ostrość na twarzy, wizażystka powiedziała powrót, Panna młoda odwróciła się, pies zaczynał się zbierać zatem pozostało zrobić pstryk - ostrość została na ramieniu:)
AD4 to jednak chyba bym tak zostawił, jeśli niżej to i trzeba również zwęzić, a to psuje zdjęcie IMHO
na prosbe autora mala mieszanina w łączeniu 2 wątków - mam nadzieje ze sie polapiecie i ze niczego nie skasztanilem ;)
Niestety, nie wszystko wyszło tak jak chciałem, zatem muszę ręcznie.
Zatem raz jeszcze zdjęcia z ostatniej sesji ślubnej:
1.
2.
3.
4.
5.
Proszę o Wasze opinie: zapewne będziecie mieli coś do powiedzenia na ich temat.
Sorry za zamieszanie.
w porządku wyszło
na 2 masz ostrosc na ramieniu , wiec do kitu z lekka , chyba lepiej na psie zeby byla ;]
3. na tak 8)
klimat rodem jak od merlin monroe :razz:
zgadza się, panna młoda odwróciła głowę do wizażystki, wcześniej miała ją nad ramieniem. Niestety pies robił odwrót, zatem zrobiłem zdjęcie.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
oj muszę 3 razy czytać zanim nacisnę "zatwierdź odpowiedź", jakoś do tego braku możliwości edycji nie mogę się przyzwyczaić. Niestety moja wypowiedź nie do końca jest zrozumiała:P.
Tak czy siak zdjęcie nr 2 inne wyjść w tamtej chwili nie mogło, gdyż panna młoda zabrała głowę i pies zaczynał schodzić z kanapy.
Chyba teraz napisałem jaśniej?
czyli dales ciala bo sie spozniles po prostu ;] , psa mozna bylo wyciagnac z ostroscia zwlaszcza ze skalujesz do 800px
Tak, przyznaje się, tzn mam kilka innych ujęć ale już nie takie. Natomiast z tym wyciąganiem to się nie zgodzę, bo jak się zadem odwróci to się chyba aż tak bardzo się nie wyciągnie aby pysk znowu był z przodu:P
Zapodam jeszcze 2 sztuki do oceny.
6.
7.
kolejne zdjęcia z tej samej imprezy:
8.
9.
10.
Zrobiles sobie zdjecie na 7ce? :D
10tke mocniej bym cial z lewej - tv wszedl dosc glupio w kadr - ale b.przyjemna fotka.
Chyba tez widze na niej Twojego Computrekkera? ;)
AD 7 to niestety ciężko jest się schować w windzie z lustrami aby sobie zdjęcia nie zrobić.
ad 10 to gratuluję oka!, tak to mój plecak, sam na niego nie zwróciłem uwagi, a teraz już widzę i będzie mi przeszkadzał:P
Myślę o tym cięciu z lewej. Chyba zdjęcie wyglądałoby na puste gdyby nie było na nim tych rąk z cieniami?
Ale po co ucinac reke? Oczywiscie ze nie, myslalem o ucieciu wystajacego fragmentu tv.
Pozostaje pytanie jak kadrowac do 2/3 - ucinajac gore z obrazem/fragmentem obrazu czy kolano na dole. Tnac kolano tniesz i dekolt, zostawiajac kolano.. wyglada to dziwnie. Moze ciac obraz i stemplowac kolano? :D Eh te dylematy :D
Kolejna impreza, kolejne zdjęcia. Na początek jedno IMHO najciekawsze.
11.
Dobre. Doświetlałeś lampą? Troszkę ramie młodej przepalone.
Lampa tylko jako wsparcie dla AF, ramie przepaliłem w PS, mogłem zdjąć z 1ev i było by o, ale tak mi się bardziej podobało.
Oto mała zapowiedź nowego reportażu - w ciągu następnych dwóch tygodni będzie więcej. IMHO zdjęcia bardzo ciekawe, ale oczywiście czekam na Wasze opinie.
12.
13.
Właśnie wrzuciłem resztę zdjęć z reportażu z którego pochodzą dwa powyższe zdjęcia. Jest on dostępny >>tutaj<<
Tych mniej wstydliwych proszę o informację co by zmienili/co jest źle lub oczywiście co się podoba:)
Widzę, że zdjęcia zachwytu nie wzbudzają, z resztą nie inaczej jest z falą krytyki. W drugim przypadku to dobrze niestety w pierwszej kwestii mógłby się ktoś wypowiedzieć:P, a tak na poważnie to muszę pomyśleć nad plenerem dla tej pary. Okazuje się że w ten weekend, miejsce:Warszawa, w klimatach raczej romantycznych. Myślałem nad jakąś kamienicą, łąka z dużą ilością maków, oklepany BUW, nic więcej mi do głowy nie przychodzi.
Może jakiś pomysł od Was?
Odi, mi się reportaż bardzo podoba, i kadrowo i obróbkowo. Z plenerowych romantycznych hiciorów masz jeszcze dziedziniec z fontanną w tym nowym (w miarę) biurowcu na pl. Piłsudskiego.
THX - IMHO, to mój najlepszy reportaż jak do tej pory (niestety niewiele ich zrobiłem, zatem jest jak widać)
O biurowcu na placu myślałem już i pewnie tam się pojawię, jednak cały czas łazi mi po głowie ta kamienica, tylko trochę się boję aby w łeb nie dostać i jeszcze oczywiście klatka musi jakoś wyglądać. Macie może coś sprawdzonego czym możecie się podzielić?
No ładne kamienice to praga, ul. Ząbkowska, Mała, ale nie masz się czego bać, miejscowa ludność w sportowych strojach ludowych przychylnie patrzy na białą sukienkę. Jest też trochę tego w centrum, Hoża, Piękna, Mokotowska, te rejony. Jak już tam będziesz, możesz o dolinkę szwajcarską zahaczyć.
Dzięki, poszwendam się trochę, to coś znajdę zapewne:)
mieszkam w warszawie... szukając co to za biurowiec na pl. Piłsudskiego (jakoś go nie kojarzyłem) trafiłem na takie cóś, może sie przyda...
http://www.babiniec-cafe.pl/printvie...7aceb36fb571b5
DZIĘKI, bardzo ciekawy wątek
Ostatnie już powoli wyglądają tak jak się należy, ale jeszcze widać, że to nie jest 100% to, co powinno być. Prognozuję, że po tym sezonie będzie już ok :D
kolego ODI ja z małym pytaniem jaką lampa robiłeś zdjęcia na zewnątrz młodym i rodzinie?? systemowy EX i cos wiecej?? dzięki z góry za odpowiedz
tak, lampa systemowa sztuk 2:)
Ta sama para tym razem w plenerze - jak zwykle wszelakie pozytywne opinie mile widziane:P
14.
15.
16.
15. Co to za śledź-parówa zwisa przez kija :D Dziwnie to wygląda.
14. Bardzo mi się podoba. Jeżeli już cokolwiek miałbym poprawiać, to użyłbym trochę dłuższej ogniskowej (panna młoda ciut za mała).
16. Dłoń odwrotnie? No i biała bila nie na tle sukienki :P
Prawidłowa interakcja pomiędzy młodą parą. Trochę szwankuje kompozycja. Ale pomysł fajny.
Z tą ogniskową to słabo, bo nie było miejsca, a chciałem mieć w kadrze Pana młodego
Odnośnie 16, to wydaje się, iż dłoń w takiej pozycji leży naturalnie? bynajmniej ja też bym tak ją ułożył!
jak obróbka i kolory? Mi się bardzo podobało - jakie Wasze wrażenia?
Ładna para to podstawa sukcesu:)
następne 2 z innej
17.
18.
miało być z innej lokalizacji, ale niestety postów edytować nie można:(
17. Trochę za dużo szaroburości, cieni na twarzach. Fajnie by było, jakby gałęzi w kadrze nie było. Spróbowałbym również kolor architektury podciągnąć trochę pod zimny, niebieski.
18. Facet przez głowę na wprost nie wygląda na ważnego kozaka (tak jak to jest na pierwszym zdjęciu).
Jeszcze 3 skosy w BW z tą samą parą i jej już dam spokój:)
19.
20.
21.
nie no dla mnie przegięte te skosy "nie z fisha" , zwłaszcza ostatnie nie wiem co chciałeś przez to uzyskać
A co się uzyskuje poprzez skos? pewnie ciekawszy kadr i taki też miałem cel. Choć tutaj wrzuciłem same skośne ujęcia to w reportażu nie są zdjęciami dominującymi! Tu zostały wybrane jako zdjęcia, które mi się podobają.
A co taki szarobury ten plener, z okazji pogrzebu go robiłeś? Kolor poproszę.
Oto link do całego reportażu
>>cały reportaż ślubny<<
tu jest więcej zdjęć kolorowych:)
Sory , jak dla mnie ten kadr za chiny nie jest ciekawszy. Od samego przekrzywienia aparatu się nie robi ;]
W tym ostatnim zdjęciu nic tym nie zyskałeś , a miałbyś ładne klasyczne zdjęcie przy poziomie , z mocnym akcentem na młodej a tak nie wiadomo co jest ;]
Poza tym bardzo mocne te skosy , i to też nie jest niczym podyktowane.
Jak dla mnie na siłę to wszystko.
Oczywiście, że się nie robi, ale z pewnością jest inny. Nie upieram się, że to było optymalne rozwiązanie dla tego ujęcia, ale tego już nie zmienimy. Osobiście uważam, że zdjęcie to jest ciekawe!
Poza tym w parku było strasznie dużo ludzi i na prawdę musiałem się namęczyć aby nie mieć nikogo w kadrze, czasem udało się to uzyskać robiąc skos:)