Na Benq też przerysowane. To też ma swój urok, jednak jeśli chodzi o naturalizm to nie bardzo
Wersja do druku
Na Benq też przerysowane. To też ma swój urok, jednak jeśli chodzi o naturalizm to nie bardzo
Szczerze powiedziawszy nie wiem jaki był cel wrzucenia tu pliku przygotowanego do wydruku... aby każdy sobie wydrukował i dopiero oceniał? ;)
Każdy ogląda to na swoich monitorach i na nich to zdjęcie wygląda jak wygląda...;) nawet jeśli po wydrukowaniu będzie ok, to tylko Ty będziesz o tym wiedział... a do tej pory musisz liczyć się z takimi właśnie opiniami i komentarzami...
Lucisart.
Ale w jaki sposób ?
-wydruk sfotografujesz ?
-wydruk zeskanujesz ?
-zmniejszysz do 1024 ?
-po obróbce ,czy bez ?
jan pawlak
wyjaśnij prosto: co chcesz udowodnić ?
bo:
ocena fotki :psy jest jednoznaczna: nie podoba się( każdy opinia uzasadnia to inaczej),
ale wniosek jest wspólny:NIE PODOBA SIĘ.
btw
na wszelki wypadek odpadam z tematu:psy.
nie rozumiem dlaczego fotę wykonano ogniskową 200 mm przy f/5,6 z ISO 320 (robiłem zdjęcia nawet przedwczoraj i do 20-ej obecnie praktycznie jest fajne światełko w plenerze :)
bardzo agresywna obróbka również mi nie leży a znam ten aparat i krótko pisząc wybrałbym zdjęcie wykonane amatorską puszką i szkłem 400D z EF 50 mm f/1.8 http://farm9.staticflickr.com/8224/8...284de472_c.jpg
zmykam, bo oczy mnie rozbolały :)
Na NEC P232W po kalibracji i jasności ustawionej na 18% aż bije w oczy. Kadr bardzo fajny a i temat wdzięczny. Jednak długotrwałe wpatrywanie się w to zdjęcie męczy.
Pozdrawiam
Psy nie są wdzięcznymi modelami do fotografowania, a te chyba szczególnie.
Czytałem na tarasie, aparat leżał na stole, na C1, ....zobaczyłem że usiadły fajnie razem ....podniosłem i zrobiłem,...za sekundę już tak nie było.
A C1 mam zaprogramowane "zrób szczegółowe zawsze" Av=5,6; AutoIso (do 25800); RAW
To wszystko.
Zobaczymy jak będzie na wydruku 70cm x 50cm, zrobię zdjęcie, wywołam w DPP (wszystko na 0) i zamieszczę razem
jp
PS
Gust, emocje, ocena są indywidualne, każdy ma swoje.
Dla mnie "Twoje" zdjęcie jest fajne, ale np. nie jest ostre, i brak szczegółów w cieniach.
No ale to moje odczucie.
Szanuję Twoje, i .......nic mnie nie boli
Janusz - dałem pierwszy lepszy przykład z brzegu ^^
Ostrość w portrecie powinna być w jednym miejscu - na oczach i to, że zdjęcie nie jest ostre od czubka nosa do ogona nie oznacza, że nie jest "ostre"
Inną sprawą jest przeostrzanie w postprodukcji, bo ja nie mogę oglądać Twojego zdjęcia dłużej niż chwilę dbając o swoje oczy :)
Uwierz, że drukowałem różne zdjęcia i nigdy w takim stopniu nie HDRowałem i nie ostrzyłem zdjęć do druku
Ale to ja, Ty z pewnością wiesz lepiej i masz jak zwykle rację ^^
Pozdrawiam ;)