Odp: Canon 100-400 czy Sigma 50-500 prośba o sugestie mam sample ;) ocena ostrości
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
@ zysk - właśnie ostanio słyszałem, co prawda od Kolegi Nikonowca, że zna wiele osób ktore przeszły z Sigm na C 100-400, ale nie zna nikogo, kto by zrobił odwrotnie ;)
Absolutnie bierz systemowy obiektyw, będziesz zadowolony. Obmacałem to szkło ostatnio, bo potrzebowałem tele. Jest to doskonały obiektyw jak na swoja cenę. Ostatecznie co prawda wziąłem 70-200 2.8 IS II plus TC x2III, ale ja potrzebuję światło plus IS do focenia w ciemnościach, a 400mm od święta. Jednak przy okazji zachorowałem na C100-400, bo daje świetny obrazek i pewnie trafia. Następnym razem..
Odp: Canon 100-400 czy Sigma 50-500 prośba o sugestie mam sample ;) ocena ostrości
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
właśnie ostanio słyszałem, co prawda od Kolegi Nikonowca, że zna wiele osób ktore przeszły z Sigm na C 100-400, ale nie zna nikogo, kto by zrobił odwrotnie ;)
To może być istotny argument, bo ta sigma na nikonach bangla znacznie lepiej niż na canonach. Ja w każdym razie również wybrałem C100-400.
Dziękuję wszystkim za rady.
Po intensywnym myśleniu Sigma jednak nie skusiła.
C 100-400 zawitał na pokładzie :)
Sampli z dysku google nie będę usuwał, być może ktoś kiedyś skorzysta.
C 100-400 zawitał na pokładzie :)
już kupiłeś?
co za tempo!
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
C 100-400 zawitał na pokładzie
Gratulacje.
Teraz podniosłeś sobie poprzeczkę i już nie będzie to-tamto.;)
Z Ostravy spodziewam się nie bardzo dobrych, ale perfekcyjnych fot.
Cytat:
Zamieszczone przez
Ligo
Gratulacje.
Teraz podniosłeś sobie poprzeczkę i już nie będzie to-tamto.;)
Z Ostravy spodziewam się nie bardzo dobrych, ale perfekcyjnych fot.
Jeszcze długa droga przede mną do perfekcyjnych zdjęć, sprzęt pomaga, ale nie zastąpi doświadczenia.
Bangi, tak szczerze: napadłeś na bank przy Opolskiej?
Sigma mogłby wypuścić coś rzędu 200-500 nawet i 5.6. Jakby to było ostre i w rozsądnej cenie to by było do takich akcji świetne. Bo 50-500 nie jest zbyt zachęcające na końcu... :( 100-400 to chyba najrozsądniejszy zakup.
Cytat:
Zamieszczone przez
igor58
Bangi, tak szczerze: napadłeś na bank przy Opolskiej?
Od dłuższego czasu odkładałem, a do tego wyprzedałem trochę fantów ;)
Ten wątek tak naprawdę to stworzyłem, by się upewnić, czy dobrze robię z tym 100-400, bo już długo za mną chodził, a Sigma troszkę na koniec namieszała ;)