To trochę mnie uspokoiliście, mam właśnie zamiar kupić taką żarówkę, a skoro opinie są podzielone to na doświetlenie drugiego planu będzie pewnie ok
Wersja do druku
To trochę mnie uspokoiliście, mam właśnie zamiar kupić taką żarówkę, a skoro opinie są podzielone to na doświetlenie drugiego planu będzie pewnie ok
Hmmm Miszak a czy ktoś nie robił np porównania realnej mocy tej żarówki w porównaniu do jakiejkolwiek studyjnej? nie widziałes gdzieś takiego porównania w necie? bo jestem ciekaw czy one faktycznie są mocne i jak się mają do mocy studyjnych...
A co tu porownywac? 67Ws do studyjnej 300 lub 600Ws to da sie wprost porownac.. gorzej z systemowymi ale gdzies na forum bylo porownanie
Zależy co chcesz porównywać: napisy (=deklarowaną moc) czy rzeczywistą moc. Nigdy nie testowałem tych żarówek z jakimkolwiek miernikiem, więc nie wiem czy deklarowana moc ma odbicie w rzeczywistości, ale ponieważ już widywałem deklarowane parametry różnych chińskich wytworów czasami wręcz grubo powyżej teoretycznej maksymalnej sprawności fizycznej, więc w pytaniu KuzynaPita raczej akcent położył bym na słowach "realnej mocy".
Odpalałem jednocześnie z przodu CY-100MR i musiała dawać ostro na full i trzeba było oddalać żarowki od tła. Moim zdaniem jeżeli 100MR ma 100WS to te żarówki 45WS miały swoją moc. Za 45 zł żarówka błyskowa z fotocelą i ładowaniem z gniazdka 230 - hmmmm - czego chcieć więcej? Obok ktoś tam porównywał 68WS z YN-460 i wg jego opinii żarówka była mocniejsza.
Wadą było to, że jedna ładowała się ciut wolniej a druga szybciej. Bywają takie żarówki ok. 50WS z płynną regulacją mocy - to jest mega ciekawa opcja do domowego studyjnego strobowania.
I o to mi chodziło:) o realne porównanie:):) a jeszcze pytanie a pro po kątu rozbłysku? jest w miare duży ?
Aj no:D bo mam jakąś starą lampę na stopkę no i ona ma dość wąski kąt rozsyłu światła nawet tak 1-2m od tła:P także szukam czegoś w miare konkretnego:P
Widziałem gdzies w necie test - sesja z wykorzystaniem dwóch żarówek błyskowych. Ustawienie, zdjęcia i opis. Poszukaj, to Ci dużo podpowie. Jak mi wpadnie w oko to podrzucę link.
Mam ten link http://fotoblogia.pl/2011/08/23/domo...o-ma-sens-test
Widziałęm to niedawno ale podziękował:) W sumie wyleciało mi z glowy ten link:)
i skoro na iso 100 trzeba było domknąć do f.7.1 to całkiem całkiem można używać tego do dopalania tła:>