Nie patrz na ograniczenia optyczne, patrz na możliwości tego systemu - to, co do tej pory kosztowało mnóstwo keszu (np. bokeh z 85L), teraz będziesz mógł sobie ustawić software'owo (oczywiście, gdy ktoś stworzy odpowiedni program).
Dla mnie ten system to totalna rewolucja, taki "ultra RAW", który daje możliwość wywołania wszystkiego: punktu ostrości, głębi ostrości, rodzaju bokehu). System, z tego co czytam, ma zaledwie 15 lat! Czyli jest jeszcze w okresie niemowlęcym w porównaniu do obecnej fotografii - więc jestem spokojny o to, że będzie się rozwijał a jego jakość będzie się poprawiać.
Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem z opisu aparatu, ale tam chyba nawet nie ma opcji ustawiania ekspozycji? Czy to oznacza dowolną ekspozycję bez problemu szumu?
@ripek: na segment rynku wskazuje cena i ewidentnie jest to segment konsumencki (i wyobraź sobie, że nie wszyscy użytkownicy kompaktów to niekumate "ciocie"). Mnóstwo osób będzie chciało mieć narzędzie do robienia zdjęć z regulowaną głębią ostrości za cenę zwykłego kompakta. A te kliknięcie w punkt ostrości trwa chwilę, tyle co obejrzenie zdjęcia, więc z czym niby problem?