Pokaż wyniki od 1 do 10 z 51

Wątek: Lytro zatrzęsie rynkiem foto? AF po zrobieniu zdjęcia?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar AMMarshall
    Miasto
    Skierniewice, Łomża, Białystok, Brno

Domyślnie

Ciekawe co to za technologia?? Rejestrowanie promieni światła? 11 Megarays?
    Czy to nie jest przypadkiem coś podobnego do wszystkich amazingów iPhone'a?

Może toto rejestruje obrazy na f/32, a później "wybieramy sobie" punkt AF w specjalnym programie (amazing program), który to w jednej chwili bluruje resztę?
    Adam Marczak Marshall
    Moje fotki na CB: Człowiek/Portret | Galeria ogólna

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AMMarshall Zobacz posta
    Ciekawe co to za technologia?? Rejestrowanie promieni światła? 11 Megarays?
    Czy to nie jest przypadkiem coś podobnego do wszystkich amazingów iPhone'a?

Może toto rejestruje obrazy na f/32, a później "wybieramy sobie" punkt AF w specjalnym programie (amazing program), który to w jednej chwili bluruje resztę?
    Myślisz tradycyjnymi kategoriami. Wg producenta, obiektyw ma stałą jasność 2.0 bez regulacji, bo też ona nie jest tu do niczego potrzebna. To się po prostu robi inaczej

Ja sam gdybam sobie na ten temat, ponieważ nie wiem tak naprawdę, czy bokeh jest otrzymywany software'owo czy może jednak jest zapisany na matrycy, czy można otrzymać obrazek z ostrością w każdym punkcie, czy tylko jednym wybranym, w końcu czy można (potencjalnie, bo jeszcze nie teraz - software na razie tego nie umożliwia) regulować rodzaj bokehu?

Sądzę, że to może być rewolucja na miarę digitalizacji fotografii. I zgadzam się z sidem, że najtrudniej przekonać doświadczonych fotografów.
    Canon 5dm2, C 100/2.0, C35/2.0, Tamron 28-75/2.8, Sigma 50/1.4, S14/2.8, 580EX II

Uprawnienia umieszczania postów