Może "Znikające stopniowo zdjęcia z karty" ?
Printable View
Może "Znikające stopniowo zdjęcia z karty" ?
Może tak : Problem z zapisem na karcie CF kolejno w dwóch różnych body Canon-a.
No i co do samych kart i body. Przydzielić jedna karte do jednego body, druga do drugiego.
Raz ze nabijasz licznik,dwa robi się bajzel.
No i co to za karta była i gdzie kupiona??
witam
Miałem taki problem kiedyś i okazało się ze to wina czytnika kart. Czytnik wylądował w koszu i zapomniałem o problemie.
A 2 dni temu w temacie "sprzęt do ślubów" ktoś wybierał się właśnie z 16gb kingstona jako jedyną kartą :)
Z odzyskiwaniem skasowanych fotek radzi sobie dobrze Rescurepro (ale nie wiem czy z błędami na karcie)
Odpowiadając na pytania:
Do retter: Karty mam przydzielone do dwóch body, tylko jedna się niestety zapełniła, a będąc na weselu, nie miałem możliwości zgrania - stąd szybka przekładka...
Kartę narazie sformatuję spod windowsa (nie szybkim formatem, tylko normalnie) i muszę zrobić próbę. Najgorsze, że żaden program diagnostyczny (ten windowsowski i z pakietu TuneUp nic nie znalazły).
Karta kupiona w FJ
Do mrakowski: Czytniki mam 2 i na obydwóch było to samo, plus zgrywanie bezpośrednio z body i nic.
Do Misiek87: Program, którym odzyskałem znalazłem tu: link
Tylko odzyskane pliki (rawy) miały zmienione rozszerzenia na jakieś domyślne tego programu (nie wiem, czy można to jakoś zmienić w ustawieniach programiku, żeby zapisywał do poprawnych rozszerzeń). Nie było ich dużo, więc "z palca" pozmieniałem na *.cr2
Dziś wieczorem zrobię test na drugiej karcie (SanDiska) z tą samą operacją, zobaczę co się stanie...
Dzięki za zmianę tematu. Odezwę się po testach na drugiej karcie.
Na forum filmowym ktoś pisał o podobnym przypadku tzn. karta 16GB, nagrywanie kamerą tzw. półprofesjonalną za ok. 15tys.zł, karta nowa, szybko sprawdzona przed weselem, podczas wesela co jakiś czas podgląd czy coś nagrywa się na karcie, następnego dnia próba zgrania materiału a tu materiału nie ma.