Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Znikające stopniowo zdjęcia z karty

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Może "Znikające stopniowo zdjęcia z karty" ?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Może "Znikające stopniowo zdjęcia z karty" ?
    Zrobione :cool:
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 20-06-2011 o 19:52
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Może tak : Problem z zapisem na karcie CF kolejno w dwóch różnych body Canon-a.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

No i co do samych kart i body. Przydzielić jedna karte do jednego body, druga do drugiego.
    Raz ze nabijasz licznik,dwa robi się bajzel.

No i co to za karta była i gdzie kupiona??

Domyślnie

witam
    Miałem taki problem kiedyś i okazało się ze to wina czytnika kart. Czytnik wylądował w koszu i zapomniałem o problemie.

Domyślnie

A 2 dni temu w temacie "sprzęt do ślubów" ktoś wybierał się właśnie z 16gb kingstona jako jedyną kartą
    Z odzyskiwaniem skasowanych fotek radzi sobie dobrze Rescurepro (ale nie wiem czy z błędami na karcie)
    C5DIII,| C20/2.8, C28/1.8, S35/1.4, C50/1.4, C100/2.0

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Odpowiadając na pytania:

Do retter: Karty mam przydzielone do dwóch body, tylko jedna się niestety zapełniła, a będąc na weselu, nie miałem możliwości zgrania - stąd szybka przekładka...
    Kartę narazie sformatuję spod windowsa (nie szybkim formatem, tylko normalnie) i muszę zrobić próbę. Najgorsze, że żaden program diagnostyczny (ten windowsowski i z pakietu TuneUp nic nie znalazły).

Karta kupiona w FJ

Do mrakowski: Czytniki mam 2 i na obydwóch było to samo, plus zgrywanie bezpośrednio z body i nic.

Do Misiek87: Program, którym odzyskałem znalazłem tu: link
    Tylko odzyskane pliki (rawy) miały zmienione rozszerzenia na jakieś domyślne tego programu (nie wiem, czy można to jakoś zmienić w ustawieniach programiku, żeby zapisywał do poprawnych rozszerzeń). Nie było ich dużo, więc "z palca" pozmieniałem na *.cr2

Dziś wieczorem zrobię test na drugiej karcie (SanDiska) z tą samą operacją, zobaczę co się stanie...

Dzięki za zmianę tematu. Odezwę się po testach na drugiej karcie.
    Ostatnio edytowane przez ely13 ; 21-06-2011 o 07:33
    Puszki dwie i kilka szkieł, światełka i parę innych gratów

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na forum filmowym ktoś pisał o podobnym przypadku tzn. karta 16GB, nagrywanie kamerą tzw. półprofesjonalną za ok. 15tys.zł, karta nowa, szybko sprawdzona przed weselem, podczas wesela co jakiś czas podgląd czy coś nagrywa się na karcie, następnego dnia próba zgrania materiału a tu materiału nie ma.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Na forum filmowym ktoś pisał o podobnym przypadku tzn. karta 16GB, nagrywanie kamerą tzw. półprofesjonalną za ok. 15tys.zł, karta nowa, szybko sprawdzona przed weselem, podczas wesela co jakiś czas podgląd czy coś nagrywa się na karcie, następnego dnia próba zgrania materiału a tu materiału nie ma.
    Żaden problem. Należy powtórzyć wesele...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ely13 Zobacz posta
    Odpowiadając na pytania:

Do retter: Karty mam przydzielone do dwóch body, tylko jedna się niestety zapełniła, a będąc na weselu, nie miałem możliwości zgrania - stąd szybka przekładka...
    Kartę narazie sformatuję spod windowsa (nie szybkim formatem, tylko normalnie) i muszę zrobić próbę. Najgorsze, że żaden program diagnostyczny (ten windowsowski i z pakietu TuneUp nic nie znalazły).
    Jesteś na weselu i nie masz w kieszeni następnych PUSTYCH kart? Backup na kartach to też ważna rzecz nie warto na tym oszczędzać!!!

Zapomnij o formatowaniu kart na PC.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów