No tak...grip za 200zł i już sie zaczyna :)
A poważnie...jak to oderwałeś..zupełnie przypadkiem czy też po prostu coś tam majstrowałeś? Chodzi mi o to na ile to jest wytrzymałe...wiesz dzisiaj "gumka".. a co jutro ??
Pozdro
Wersja do druku
Dokładnie mam to samo. Chodzi o miejsce gdzie chowa się klapkę od baterii z aparatu. Jest tam taka szczelina i gdybyśmy włożyli samą klapkę to byłaby luźna. W związku z czym na jednej stronie "wnęki" jest przyklejona gąbka (malutki kawałek). I ten kawałek gąbki jest trochę za duży - w związku z czym wkładając klapkę można spowodować odklejenie się tej gąbki. Rozwiązanie? Ja ją lekko przyciąłem. I jest dobrze. A na upartego to można wywalić ten kawałeczek gąbki i zamiast niej włożyć trochę papieru - żeby się klapka nie tłukła. Wg mnie to jest pomijalna "wada" gripu.
Trudne pytanie... :D Chyba było tak: zobaczyłem tę gąbkę i na wstępie stwierdziłem, że coś jest nie tak. Znaczy, że za duża ona jest (mimo, że w ogóle malutka :D). Podjarka związana z pierwszym w moim życiu podłączeniem gripa dokonała reszty. Wepchnąłem klapkę do szczeliny i poczułem, że odrywam gąbkę. Schowałem ją (gąbkę) gdzieś, ale zapomniałem gdzie. :mrgreen: Nie róbmy jednak z tego zagadnienia: podzielimy się jajeczkiem. ;-) Jak napisał GhostRider: pomijalna "wada" gripu.
PS Widzę, że jesteś z Poznania, więc jeśli chcesz "przemacać" grip -nie ma problemu.
Mam pytanie do posiadaczy ów grippa: właśnie trafiłem na http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=28607237 czy ktoś to może potwierdzić? Jest możliwe strzelanie seryjne tym gripem? I czy działają przyciski zmiany punktu ostrości? Pozdrawiam!
Jest
Działają
Ponadto zauważyłem jakby aparat działał szybciej - m.in. przeglądanie zdjęć. Takie miałem pierwsze wrażenie - że coś jest "nie tak". I wg mnie AF działa szybciej z moim Tamronem - ale to już może przywidzenia jakieś.
Wiem że to nie taki wątek.
Ale może ktoś miał styczność z takim gripem do 5D ? Też Phottixa. Jest na allegro.
Bo z tego co czytam o wiele lepsze to urządzenie od Delty.
Pozdrawiam.
Bo niby po co, skoro Delta się ludziom rozpadała w rękach? ;)