Wszystkie zdjęcia w tym wątku są jeszcze z kompaktu, kotek z lustra, które mam od bardzo niedawna - można dni policzyć.
Wersja do druku
Wszystkie zdjęcia w tym wątku są jeszcze z kompaktu, kotek z lustra, które mam od bardzo niedawna - można dni policzyć.
no to nie gadaj, nie siedź na foum tylko idź zdjęcia robić i to speddaj całe dnie na nich i wtedy nam pokaż :)inne pomysły?
dłoń, człowiek i jego otoczenie/wnętrze, podwórko (najlepiej stare, pomiedzy kamienicami)
Widzisz w tym Twój problem ... co to za różnica z czego są te zdjęcia ?
Wiesz że na ASP dostają się ludzie którzy swoje zdjęcia wykonali za pomocą pudełka po butach z dziurką ? Ale oni pracują koncepcyjnie jak artyści. Najpierw wymyślają ciekawe zdjęcie a potem dopiero coś co wymyślą rejestrują. W takim układzie nie ma znaczenia już w jaki sposób będzie przebiegał proces rejestracji bo ważne jest to co zdjęcie ma do przekazania.
IMHO z takim podejściem nie masz szans dostać się na uczelnię artystyczną.
Papuziara, to po co to pokazujesz? Jaki to ma sens?
Na wstepie piszesz: gnioty. To jezeli wiesz, ze to gnioty to opinie innych beda dokladnie takie same: gnioty. pozdrawiam.
Miałaś kompakt, masz lustro, to teraz zacznij mieć pomysły na zdjęcia i pomysły na w miarę poprawne wykonanie tych pomysłów.
Bez wnikania w to czym wykonasz te pomysły.
Bo jak pójdziesz w tym kierunku w którym na razie idziesz ("z kompakta = gnioty, teraz mam lustro to wam pokażę ;) " ) to wyskoczysz gdzieś, kiedyś z takim 40D i 100-400 i usłyszysz od kogoś, być może właśnie na ASP: "fajny sprzęt, a teraz pokaż mi swoje zdjęcia..." .
I tak też właśnie zrobiłam... doskonale wiem, że na edycję jest pół godziny :roll: Ale odkąd zainstalowałam firefoxa 3 nie działa u mnie ani szybka odpowiedź, ani właśnie edycja... :???:
przepraszam za ot.
Papuziara - mimo wszystko życzę powodzenia w dostawaniu się na ASP - wiem co to znaczy:) Też się powoli szykuję, ale na grafikę za rok cz dwa:)
A może wyjaśnij, dlaczego wybrałaś akurat fotografię? :)
Tak jak już napisano, to bez znaczenia. Widziałem bardzo fajne zdjęcia robione aparacikami typu G5. Liczy się pomysł i świadome wykorzystanie sprzętu do jego realizacji. Odrobina wiedzy o zasadach kompozycji i technice fotografowania też raczej nie zaszkodzi.
Zdjęcia, które tu pokazałaś są bardzo słabe, wszystkie. Jeśli poważnie myślisz o ASP odpuść w tym roku, potrenuj, postudiuj trochę teorii, oglądaj dużo zdjęć i idź na ten egzamin jak będziesz już na to gotowa. Próbując wystartować z Twoją obecną techniką i wiedzą nie osiągniesz nic, narazisz się tylko na bardzo przykrą sytuację.
Kiedyś oglądałem zdjęcia (dawno) z kompaktu Nikona (aparat pożyczony). Mówię sobie super zdjęcia super aparacik, jak będę kupował to tylko ten :smile:. Za jakiś czas zobaczyłem zdjęcia z tego aparatu robione przez właściciela tegoż Nikona. Jak myślisz. Jakie wnioski. To nie aparat robi zdjęcia tylko Ty. Wczoraj robiłem zdjęcia na zarośniętym ci zaniedbanym cmentarzu - nieodpowiednia pora co prawda, ale motyw ciekawy (przynajmniej tak mi się wydaje). Co myślę - dużo zdjęć, wybór tematu i trochę poczytać o kompozycji itd. (polecam galerie na forum). Pozdrawiam i powodzenia :D