Nie mówię, że kiepsko go złapałem. Mi sie to zdjęcie podoba. Chodzi o to, że dla gazety jest zdyskwalifikowane, bo są tylko plecy.
Wersja do druku
'adamek' ma te cierpliwość, która mnie opuściła juz dawno. Nie tłumaczę, tego co on napisał, bo jest to dla mnie zbyt oczywiste, a poza tym naraziłbym sie na kolejna replikę z Twojej strony, ze i tak jest fajnie i będziesz mi udowadniał, ze zdjęcia pleców zawodników sa świetne i w plecach jest dynamika (!!??), a brak piłki w kadrze to przemyślana decyzja. Zdjecia sa kiepskie. Poza moze tym Brzeczkiem, ale to klasyka.
To zdjęcie przykulo najbardziej moja uwagę. Może dlatego, że nie wiadomo o co chodzi :mrgreen: Szkoda ze nie dalo rady zlapać więcej bramkarza, albo z innej perspektywy (no ale to nie jest matrix) Ale moze cala w nim uroda aby intrygowalo :confused:
Podoba mi się bo zmusza do myślenia !!!!!!!!!!!!!
To był szpil :-D ! WygRana RUCHU CHORZÓW, ulewny deszcz (a nie szumy z "marka" ;) ), ponad 41 tysięcy kibiców, dziennikarze i fotoreporterzy akredytowani z całej europy :) .
Po prostu Wielkie DeRby Śląska ! :mrgreen:
Zdjęcia zawsze mogą być lepsze lub gorsze. W tym wypadku to pierwsze. Ale w tych warunkach jakie tam panowały i przy tych emocjach nie zrobiłbym lepszych ;) .
Dobrze, że sobie w tym dniu odpuściłem focenie.
PozdRawiam :)
nie widzę zdjęć:???:
iczek tak trzymaj ;-)
Ja dzięki temu wątkowi jak przyjdzie mi znaleść się na stadionie piłkarskim z aparatem to będę już wiedział na co zwracać uwagę przy foceniu.
I chyba o to chodzi w tych " naszych fotografiach''.
Ja zaczynam sie interesować coraz bardziej fotografią sportową ! I wypowiadając się co do tych zdjęć. To wygląda to tak jakby Ci szkoda było migawki albo byś miał karte 1GB. Wynik 3:2, wielkie derby!! ponad 40 tyś kibiców moim zdaniem za mało emocji i poprawnych fot jak na tak wielkie wydarzenie .
Tak z ciekawości. Którym aparatem robiłeś te zdjęcia? Jakim obiektywem? Jaki czas naświetlania?
No tak, w ten sposób to rzeczywiście można wszystko wytłumaczyć. I nawet trudno z tym argumentem dyskutować - chciałeś pokazać, że było ciasno i cyknąłeś czyjś rękaw.
Generalnie tak jak większość przedmówców uważam, że zdjęcia średnie. Warte pokazania 2 - Brzęczek i race. Reszta na pamiątkę.
Iczek ma rację - piłka na zdjęciach sportowych to podstawa (oczywiście w czasie gry, a nie np. radości po meczu itp.). Zdjęcie bez skórzanego "obiektu pożądania", jest profanacją.
Kurde mogłem wkleić standardowe zdjęcia z grania, bo takie dominują i nie było by tyle gadania. Wolałem wkleić coś co jest nieco inne i mi sie dostało. Ehh... moja wina. W sobotę wkleję inne zdjęcia i wtedy znowu będzie okazja, żeby mnie pojechać. Z tą różnicą, że zdjęcia będą "pod publiczkę" to może zostaną lepiej przyjęte :P
Foty robiłem:
EOS 1D MkII N
EOS 400D
EF 300 f2.8
EF 70-200 f2.8
A czas naświetlania jak najdłuższy, przy jak najniższym ISO, na początku ISO 800 i pełna dziura (ok 1/1000s), później ISO 1600 i czasy koło 1/800s.
Mi tego tłumaczyć nie musisz, bo doskonale to wiem. Zdjęcia z piłką to podstawa, ale są wyjątki. I tyle.