Tak z ciekawości. Którym aparatem robiłeś te zdjęcia? Jakim obiektywem? Jaki czas naświetlania?
Tak z ciekawości. Którym aparatem robiłeś te zdjęcia? Jakim obiektywem? Jaki czas naświetlania?
Kurde mogłem wkleić standardowe zdjęcia z grania, bo takie dominują i nie było by tyle gadania. Wolałem wkleić coś co jest nieco inne i mi sie dostało. Ehh... moja wina. W sobotę wkleję inne zdjęcia i wtedy znowu będzie okazja, żeby mnie pojechać. Z tą różnicą, że zdjęcia będą "pod publiczkę" to może zostaną lepiej przyjęte :P
Foty robiłem:
EOS 1D MkII N
EOS 400D
EF 300 f2.8
EF 70-200 f2.8
A czas naświetlania jak najdłuższy, przy jak najniższym ISO, na początku ISO 800 i pełna dziura (ok 1/1000s), później ISO 1600 i czasy koło 1/800s.
Mi tego tłumaczyć nie musisz, bo doskonale to wiem. Zdjęcia z piłką to podstawa, ale są wyjątki. I tyle.
Ostatnio edytowane przez Hellfire ; 13-03-2008 o 22:42
powiem tak ..
to nie są te wyjątki .. bo by zdjęcie bez piłki było do przyjęcia musi przedstawia coś albo bardzo dynamicznego .. albo jakieś ekstremalne emocje .. ja tam widzę jedno w miarę dobre zdjęcie które jak już ktoś napisał jest klasykiem ..sorry ale reszta jest bez piłki nie są to te wyjątki o których pisałeś wyżej..
przy tym sprzęcie którym robiłeś można robić naprawdę rewelacyjne zdjęcia ..
Eos system