Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: [Hellfire] Piłka nożna

Mieszany widok

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Tak z ciekawości. Którym aparatem robiłeś te zdjęcia? Jakim obiektywem? Jaki czas naświetlania?

Początki nałogu Awatar Hellfire
    Miasto
    Koniaków

Domyślnie

Kurde mogłem wkleić standardowe zdjęcia z grania, bo takie dominują i nie było by tyle gadania. Wolałem wkleić coś co jest nieco inne i mi sie dostało. Ehh... moja wina. W sobotę wkleję inne zdjęcia i wtedy znowu będzie okazja, żeby mnie pojechać. Z tą różnicą, że zdjęcia będą "pod publiczkę" to może zostaną lepiej przyjęte :P

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Tak z ciekawości. Którym aparatem robiłeś te zdjęcia? Jakim obiektywem? Jaki czas naświetlania?
    Foty robiłem:
    EOS 1D MkII N
    EOS 400D
    EF 300 f2.8
    EF 70-200 f2.8

A czas naświetlania jak najdłuższy, przy jak najniższym ISO, na początku ISO 800 i pełna dziura (ok 1/1000s), później ISO 1600 i czasy koło 1/800s.

Cytat Zamieszczone przez eRTeeS Zobacz posta
    Iczek ma rację - piłka na zdjęciach sportowych to podstawa (oczywiście w czasie gry, a nie np. radości po meczu itp.). Zdjęcie bez skórzanego "obiektu pożądania", jest profanacją.
    Mi tego tłumaczyć nie musisz, bo doskonale to wiem. Zdjęcia z piłką to podstawa, ale są wyjątki. I tyle.
    Ostatnio edytowane przez Hellfire ; 13-03-2008 o 22:42

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hellfire Zobacz posta
    A czas naświetlania jak najdłuższy, przy jak najniższym ISO, na początku ISO 800 i pełna dziura (ok 1/1000s), później ISO 1600 i czasy koło 1/800s.
    Chyba jak najkrótszy?
    Bo gdybyś zszedł z ISO do 100 to byś śmiało wyciągnął dłuższy czas... tylko po co?

Bywalec Awatar ukasus
    Miasto
    miasto

Domyślnie

powiem tak ..
    to nie są te wyjątki .. bo by zdjęcie bez piłki było do przyjęcia musi przedstawia coś albo bardzo dynamicznego .. albo jakieś ekstremalne emocje .. ja tam widzę jedno w miarę dobre zdjęcie które jak już ktoś napisał jest klasykiem ..sorry ale reszta jest bez piłki nie są to te wyjątki o których pisałeś wyżej..
    przy tym sprzęcie którym robiłeś można robić naprawdę rewelacyjne zdjęcia ..
    Eos system

Uprawnienia umieszczania postów