Niestety nie, na dole masz specyfikacje http://www.apple.com/displays/specs.html czyli 23" max.
Wersja do druku
Niestety nie, na dole masz specyfikacje http://www.apple.com/displays/specs.html czyli 23" max.
Jak nie, jak tak? Da się...
Ten kabelek będzie potrzebny: Apple Mini-DVI to DVI Adapter, M9321G/A i po zawodach...
Owszem, ale to dotyczy ACD 20" i 23". Przy 30" jest N/A.
Nie ma slowa o Macbookach oraz iMakach.Cytat:
System Requirements
30-inch Cinema HD Display
* - Mac Pro, all graphics options
* - MacBook Pro
* - Power Mac G5 (PCI-X) with ATI Radeon 9650 or better or NVIDIA GeForce 6800 GT DDL or better
* - Power Mac G5 (PCI Express), all graphics options
* - PowerBook G4 with dual-link DVI support
* - Windows PC and graphics card that supports DVI ports with dual-link digital bandwidth and VESA DDC standard for plug-and-play setup
Sypię głowę popiołem... Ale dla usprawiedliwienia napiszę, że dla pewności rozmawiałem z ludźmi z apple.imc.pl (rozmowa nagrana), i mnie zapewnili w pierwszej wersji, że się da...
Teraz, po dokładnym sprawdzeniu, już mówią, że nie, ale 100% pewności im brak...
W takim układzie pozostaje wierzyć zapodanej przez Ciebie specyfikacji. A swoją drogą, to zabawne, że stary PowerBook G4 da sobie radę, a nowy iMac na intelu nie... Postępili jednego DVI...
co przez to rozumiecie? bo chcialbym miec maszyne dobrze skalibrowana, zeby wreszcie widziec to, co powinienem - oddane dobrze szczegoly w cieniach, czerniach i bielach, wlasciwe kolory i to co powinno byc przy dobrej kalibracji. Wiem jak to powinno wygladac, bo w czasem przysiadam do kompa z podpietym barco i chcialbym jak najblizej takich efektow podejsc (oczywiscie w ramach budzetu). Aktualnie pracuje na PC + LCD NEC 1970 i nie jestem zadowolony...zdecydowanie pomimo kalibracji
Tam to sa tacy specjalisci jak ze mnie fotograf ;)
Polityka Apple jest bardzo prosta, aczkolwiek niekoniecznie zrozumiala :) Komputery tylu iBook/MacBook/eMac/iMac to sprzet dla studentow/domu/szkol/zabawy. Takim odbiorcom zazwyczaj nie jest potrzebny telewizor 30". Dla nich (tych wymagajacych) powstaly serie PRO (do ktorych zaliczaja sie takze starsze PowerBooki oraz PowerMaki).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Chodzi o to, ze Matryce typu Glossy odbijaja swiatlo co nie kazdemu musi sie podobac.
Obawiam się, że do Barco dalej będzie mu daleko. Monitora w imaczu nie da się skalibrować sprzętowo, można go tylko oprofilować (tak jak 1970NX). Jeśli masz wysokie oczekiwania co do monitora, to zamiast wybulić 7500 na bajeranckiego imacza lepiej kupić monitor Eizo serii Color Edge, lub Nec serii Spectraview i kolorymetr - wyjdzie taniej i zdecydowanie lepiej.