zdjęcie pokoju:
zdjęcie monitora:
Wersja do druku
Dzisiaj dostałem info, że wada przetwornika i będzie naprawione bezpłatnie. Niestety druga część maila mówi o 3-4 tygodniach oczekiwania :(
Witam!
Jestem posiadaczem A75 i mam ten sam problem. Wszystko zaczelo sie gdy bylem na giewącie, pstrykam fotki i nagle kompletnie stracił ostrosc, w dodatku gdy go wylaczylem to obiektyw nie wsuna sie do konca tylko zatrzymal sie w polowie i ani drgnie. Wrocilem do domu zwlozylem aparacik do pudelka i tak lezal do pazdziernika. Chcac miec aparat na urodziny postanowilem go rozebrac i dowiedziec sie co tam blokuje ten obiektyw. Po rozebraniu go na czesci pierwsze tzn. az do samej matrycy zauwazylem ze na slimaku sterujacym jedna z soczewek znajduje sie malutki kawalek blizej nie okreslonego czegos. Usunalem to, poskladalem aparat i dzialal :grin: . Niestety po zrobieniu kilku zdjec pojawil sie kolejny problem wlasnie ten z fioletowymi ,rozmazanymi zdjeciami. Nie dawalo mi to spokoju i po wielu prubach naprawy, bez ingerecji do srodka wynalazlem sposub na calkowite naprawienie kolorow mianowicie wystarczy polozyc aparat na czyms twardym np. stole i kilkakrotnie udezyc go od gory reka. Najlepsze efekty przynosi udezenie nad wizjerem. Wiem, ze to niekonwencjonalna naprawa i nalezy ja powtazac za kazdym uruchomieniem aparatu, ale dziala bez zarzutu ;)
Opisana wyzej metoda moze pomuc wszystkim ktorzy maja taki problem, a potrzebuja na juz aparatu. Jednak na dluzsza mete jest to uciazliwe i pewnie lepiej jest wyslac aparat do serwisu.
Mam jeszcze pytanie: Jak myslicie gdybym wyslal aparat do serwisu naprawia mi go? bo jest jeden maly problem, juz go rozbieralem i niestety zostalo mi 7 srubek, ktorych miejsce z niewiadomych przyczyn zniklo i niebylo gdzie ich wkrecic :confused:
Dzisiaj kurier przywiózł mi mojego A70. Wielkie brawa dla serwisu na Żytniej. Matryca nówka, robi ładne zdjęcia. Aparat dobrze skonfigurowany, świetnie ostrzy. Czas naprawy trochę długi, bo 1,5 miesiąca, ale i tak jestem bardzo zadowolony.
Właśnie wczoraj mego A75 dopadło to samo uszkodzenie, tzn. obraz rozmazany na fioletowo.
Hey
I mnie dopadla padnieta matryca...
Dzis wrocil po tygodniu moj piecioletni A70 z naprawy - padla calkiem matryca (czarne zdjecia). Do tej pory jestem w szoku - bezplatnie wymienili na nowa matryce i odeslali na swoj koszt. Brawo Canon!
mam podobny przypadek zdjęcie różowe w paski proszę o podanie adresu tego super serwisu.
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...lska+serwis&lr=
pierwszy wynik zaraz po "linkach sponsorowanych".
jakie wady serwis canona naprawia za darmo?
padeon: wszystkie te wady, za usunięcie których nie trzeba płacić ;-)
No i mnie dopadło, A75, firanka na wyświetlaczu.
Ciekawi mnie, czy matryce, które serwis wsadzał-wymieniał kilka lat temu są nie do zdarcia. Czy też starczą na kilka lat, jak ich poprzedniczki....