Chyba 5-tka cichsza :).
Wersja do druku
A może podczas takich imprez owijać czymś aparat :-).
A ja bym się zainteresował dopiero wchodzącym 40D. Z tego co wyczytałem i ma mieć "tryb cichy" (w rameczce przy Live View). Na razie niestety nie wiadomo na ile cichy.
Stara metoda fotografów przyrody na wyciszenie polegała właśnie na owijaniu ale w takim teatrze to troszkę może kiszkowato wyglądać, chyba z3 z przyrodniczej zaczerpnąć jeszcze więcej i z ukrycia... ;)
po 10D dopiero 1DMkIII jest naprawdę cichy, w opcji silent mode, albo przy live view. Ale do tego wszystkiego warto sobie dokupić specjalny futerał wyciszający albo pobawić się z materiałami stosowanymi do wyciszania silnika w samochodach. Albo wydmuszki od jajek ;)
Stara metoda fotografów przyrody na wyciszenie polegała właśnie na owijaniu ale w takim teatrze to troszkę może kiszkowato wyglądać, chyba z3 z przyrodniczej zaczerpnąć jeszcze więcej i z ukrycia... ;)
...czyli zbudowac czatownie pod scena...
Ja tam juz wiem na ile cichy i nawet to opisalem :p . W skrocie - jesli westchniecia czy krotkie, tlumione kaszlniecia nie przeszkadzaja ludziom w teatrze to i 40D nie powinien przeszkadzac. Problem tylko ze ten tryb cichy dziala tylko przy LiveView a nie spytalem/nie sprawdzilem czy mozna jednak wtedy wylaczyc LCD by nie swiecic ludziom po oczach dosc duzym 3" LCD.
nikt nie wpadl na pomysl zeby sie odp... od ludzi pragnacych w ciszy i kulturze ogladnac przedstawienie poprzez nie pstrykanie NICZYM
tak, emisiaczek, każdy by chciał, żeby zdjęcia same się robiły. Zwłaszcza, jeżeli są one przedmiotem umowy.
Co do tematu... ja ze swoim 400d aż boję się iść np. do kościoła :)
ech wiesz wystarczy isc na probe i porobic
a autor watku nic nie napisal o zadnej umowie poprostu jest zwyklym przeszkadzaczem na fali tanich lustrzanek
Masz kłopoty ze zrozumieniem tego co jest napisane ;-) ??
Tu jest tylko dwie strony wątku i nie tak trudno wrócić do poprzednich postów..
Za to zgadzam sie w pełni z tym że zdjęcia można zrobić na próbie generalnej, najczęściej nawet stroje są juz takie jak potrzeba
Pozdr
Artur