50 1,8? A AF tego cudownego szkła? Pokaż jakieś zdjęcia.
Wersja do druku
50 1,8? A AF tego cudownego szkła? Pokaż jakieś zdjęcia.
bierz 85/1.8. da spokojnie rade. musisz jednak miec cos jeszcze szerszego.
a swoja droga wysmiewanie sie ze stalek w sporcie to niezla kpina panowie. jasne stalki to podstawa w sporcie.
Reszta fotek na:
LKSSiemensEnergaTorun
Nie napisałem nic o cudowności tego słoika, po prostu korzystałem z tego czym w tej chwili dysponuję.
70-210 ze względu na światło 3.5-4.5 odpada na hale. W tych sporach oprócz dobrego AF najważniejszą rolę odgrywa światło. Najlepszym w większości przypadków byłby 70-200 2.8, ale troche kosztuje. Ja robię trochę sport 85 1.8 i całkiem nieźle się do tego nadaje, zawsze można zejść poniżej 2.8. W moim mieście akurat hale są takie, że ISO 1600 i F 2.8 to minimum. Stałka, ale ogniskowa jak dla mnie w sam raz, fotki ostre jak dobrze trafisz, zawsze można trochę wykadrować.
Tutaj na dole masz fotki z 400D + 85 na F/2.5 + lekki PS
:razz:
wygląda jak pchnięcie kulą :), to chyba przez wygląd tej piłki :))
To był mój pierwszy raz na hali, ale planuję pojawiać się częściej więc myślę, że następnym razem będzie jeszcze lepiej :)
Generalnie chodziło mi o to, że zdjęcia 50/1.8 na hali robić się DA :)
A jakie efekty to już inna sprawa (mój brak doświadczenia też zrobił swoje :)
No moim zdaniem te z 50'tki wyraźnie sugerują, że tutaj raczej plastyka szkła jednak prosi się o inne warunki. 85'tka dużo lepiej wypada. Jednakże moim zdaniem taka 70-200 ze szkieł o których mowa, jest jednak pioruńsko drogie.
Piotrek