Odp: Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
Nie podzielam fascynacji JP smartfonami. Ale nie zgadzam się na odmawianie mu prawa do przedstawiania swoich poglądów. JP nie przekonał tu prawie nikogo do zamiany aparatu na smartfon. Ostatnio to już nawet tego tu nie próbuje, po prostu pisze co dany smartfon robi. Doskonale wiecie, że Wy JP nie przekonacie do tego, by nie używał telefonu. Ba, część z Was (ja też) używa w pewnym zakresie tego narzędzia. Nie rozumiem po co dalej jest ciągnięty ten wątek. Nie podobają mi się próby ośmieszania JP. Każdy jest tu nieprawdopodobnie okopany na swoich stanowiskach i liczenie na jakąkolwiek zmianę jest nierealne. Więc co tu robicie, tzn po co tu piszecie?
(jesteśmy w większości, poznęcajmy się nad słabszym, zniszczmy go?)
Nie piszę tego jako MOD, ale jako wieloletni user tego forum - w pełni się z tym zgadzam.
Dodam, że dla mnie możliwość fotografowania smartfonem jest świetnym uzupełnieniem aparatu. Dla mnie, smartfon raczej nigdy nie zastąpi aparatu, ale szanuję odmienne zdanie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Nie piszę tego jako MOD, ale jako wieloletni user tego forum - w pełni się z tym zgadzam.
Dodam, że dla mnie możliwość fotografowania smartfonem jest świetnym uzupełnieniem aparatu. Dla mnie, smartfon raczej nigdy nie zastąpi aparatu, ale szanuję odmienne zdanie.
Nie byłbym taki pewien.
Ja przed #1 tego wątku (maj 2022) nie zrobiłem ani jednego zdjęcia smartfonem.
Teraz intesywnie tylko smartfonem.
To co mnie nabardziej zaskoczyło to jak wiele możliwości daje fotosmart, oprogramowanie fotografujące i oprogramowanie postprocesu na Androidzie.
jp
Cytat:
Zamieszczone przez
Jacek_Z
Doskonale wiecie, że Wy JP nie przekonacie do tego, by nie używał telefonu. Ba, część z Was (ja też) używa w pewnym zakresie tego narzędzia. Nie rozumiem po co dalej jest ciągnięty ten wątek. Nie podobają mi się próby ośmieszania JP. Każdy jest tu nieprawdopodobnie okopany na swoich stanowiskach i liczenie na jakąkolwiek zmianę jest nierealne. Więc co tu robicie, tzn po co tu piszecie?
(jesteśmy w większości, poznęcajmy się nad słabszym, zniszczmy go?)
Jeszcze trochę takiego podejścia i może zamknijmy forum, bo przecież nikt nikogo nie przekona - to po co dyskutować ;)...
I nie nie "każdy" jest tu jak to określasz okopany, bo tylko "krowa nie zmienia poglądów". Myślący ludzie reagują na to co mówią inni i wpływa to na ich decyzje więc może dajmy ludziom wyrażać swoje zdanie, bo od tego jest forum. Co do ośmieszania i hejtowania - pełna zgoda :).
Jeszcze raz - pytanie "Więc co tu robicie, tzn po co tu piszecie? jest tak kuriozalne, że albo świadczy o chwilowej niedyspozycji ;) albo o kompletnym odklejeniu od rzeczywistości 8-).
Jakby nie było spięć, kontry to nie byłoby wątku, jp by pisał ku muzom...
Dzięki przeciwieństwom wątek kwitnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Dla mnie, smartfon raczej nigdy nie zastąpi aparatu, ale szanuję odmienne zdanie.
======
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
jan pawlak
Nie byłbym taki pewien.
jp
A ten dalej kurfa swoje!
Nie, on nie opisuje tylko tego, co smartfon może, on WIESZCZY wszem, wobec, i każdemu, że już jest zacofany, a prędzej, czy później, też porzuci aparat jako synonim zacofania, dziadostwa, i technologicznej nędzy, bo pierwszy znalazł się w raju odkąd przestał musieć się zastanawiać, czy f/8 wystarczy, czy trzeba już przymknąć do f/11, skoro ma GO od palców stóp po horyzont przy f/1,78, i może sobie 8 Mp wyciąć z 200 Mp (Z DWUSTU!), a nie z 20 Mp, nie zauważając nawet, że wycina z 12 Mp.
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Jeszcze trochę takiego podejścia i może zamknijmy forum, bo przecież nikt nikogo nie przekona - to po co dyskutować ;)...
I nie nie "każdy" jest tu jak to określasz okopany, bo tylko "krowa nie zmienia poglądów". Myślący ludzie reagują na to co mówią inni i wpływa to na ich decyzje więc może dajmy ludziom wyrażać swoje zdanie, bo od tego jest forum. Co do ośmieszania i hejtowania - pełna zgoda :).
Jeszcze raz - pytanie "Więc co tu robicie, tzn po co tu piszecie? jest tak kuriozalne, że albo świadczy o chwilowej niedyspozycji ;) albo o kompletnym odklejeniu od rzeczywistości 8-).
Dzięki, że to napisałeś. Jest szansa, że nikoniarz nie skasuje.
Cytat:
Zamieszczone przez
mirror
xiaomi pod wzgledem jakości jest naprawdę niezłe mam kilka sprzętów - waga, lampka nocna, hulajnoga - ale generalizując z jednej strony nie przepadam za chińską jakością, a z drugiej wolę bardziej zzchowawczy "dizajn" jak to u mnie na wsi gadają i nie muszę mieć 1"(czyli aż 13.2x8.8mm zawsze jestem pelen podziwu dla marketingowego nazewnictwa bo jak cal wygląda to wszyscy wiedzą) sensora w telefonie
I ma jedną wadę dyskwalifikującą jego i inne oppo samsungi haweie itd - chinskie oprogramowanie.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
I ma jedną wadę dyskwalifikującą jego i inne oppo samsungi haweie itd - chinskie oprogramowanie.
Samsung ma chińskie oprogramowanie??? Korea, Chiny co za różnica ;)
Przydatność Samsunga S22 vs aparat foto, rozważania JP.
Android i wszystko co pod niego jest pisane jest tak przesiakniete chinskim szajsem, że glowa mala. O wynalazkach haueja nie wspomne.
Cytat:
Zamieszczone przez
cauchy
Android i wszystko co pod niego jest pisane jest tak przesiakniete chinskim szajsem, że glowa mala. O wynalazkach haueja nie wspomne.
Rozumiem, że jesteś programista Androida? Oraz pracujesz jako dev dla Google oraz Samsunga? Mieszanie OS, producentów teleofonow oraz producentów oprogramowania brzmi jakbyś jednak nie był ;)
Czasem lepiej się ugryźć w język i nie kompromitować...