Ja tam wysłałem pierwsze ładnie obrobione fotki z podpisikiem i już kilka wisi w PF różnych osób :d
Wersja do druku
Ja tam wysłałem pierwsze ładnie obrobione fotki z podpisikiem i już kilka wisi w PF różnych osób :d
a ja, pomimo twojego podpisiku musiałem jedną dziewczynę poprawić (wpisała jako fotgrafa Pawła G) :-D
Zgadza się. Dziewczyny tak się rozpędziły ze zdjęciami, że już myliły autorów. Ja np widnieję na jednym zdjęciu jako fotograf, a tak naprawdę jest nim Marcin Borowski :D
Marcinie przeszukaj Max'a i zrób porządek :D
Buahahahahahaha no to dziewczyny zaszalały :P
Edit: Wygląda na to że jest ok :D
Edit2: A bo Paweł robi fajne foty to i się dziewczyny rozpędziły :D Albo to ze względu na przydomek który mi nadała jedna modelka na plenerze ;)
Mają nauczke, żeby się nie spieszyć :)
Albo spieszyć się jeszcze bardziej :P I powysyłać fotki zanim zrobi to Paweł ;) Heh niestety ta przyjemna cześć zdjęć mam za sobą, teraz zostały już te którym trzeba trochę retuszu dać ;) więc pewnie do końca tyg się uwinę :P
Skoro już prawie wszystkie pododawały moje zdjęcia do Pf to ujawnię galerię moich prac:
http://picasaweb.google.pl/pawel.gas...iIsdnVicz7xwE#
Generalnie średnie wyszły choć jestem dość zadowolony ze zdjęć małej tancereczki. Już nawet się umówiłem z niż wstępnie na powtórkę lecz w innych okolicznościach przyrody.
Hehehehe tancereczka widać rozchwytywana ;) Lampy w plenerze fajna rzecz :D tylko naucz się doświetlać w manualu... Bardzo przydałyby się lampy w ETTL :)
Pawle, W czym obrabiasz? Podoba mi sie obróbka najbardziej. Ja niestety w tych wlasnie sprawach wypadam najgorzej ;(.
Zwyczajny LR. Naukę proponuję zacząć od obejrzenia całego webinarium.
Tylko nie zapominajcie o jednym ... Paweł ma skalibrowany monitor :D
Tak - i to nie byle czym bo sprzętem za ponad 3 kafle więc nie ma bata Panie i Panowie...
I nagle skill urósł ;)
Skill? Nie - używam Makity :-D
Możecie mi pokazać portfolio wizażystki PRZED następnym plenerem a ocenię. Nie muszę na żywo kontrolować.
Napisałem - na indywidualnych a nie grupowych sesjach. By zepsuć efekt co najwyżej jednemu, nie kilku fotografom. Poza tym można nabierać doświadczenia malując inne dziewczyny niekoniecznie do zdjęć a np okazjonalnie.
Czego niestety brakuje wizażystkom (w sumie fotografom też) najczęściej by nabrać doświadczenia - skromności, pokory, otwartości na krytykę, chęci nauki.
Zazwyczaj ledwo coś wyjdzie i mnóstwo znajomków nieszczerze zacznie się zachwycać efektami (byle się podlizać) to już wielkie guru i gwiazdy się robią...
Jakiś kompleks terytorialny? To co napisałem o makijażu to nie są normy regionalne, a ogólnofotograficzne i napisałem je w trosce o WASZE zdjęcia, bo efekt końcowy na tego typu zdjęciach BARDZO zależy od makijażu. Nie pisałem tego w celu jakiegoś bezsensownego wyżywania się... no ale chyba ciężko to zrozumieć.
Podałem odpowiednie źródło wiedzy na ten temat niezależne od miejsca zamieszkania (byle znać język polski, mogę podać też lektury w jęz. angielskim). Jeśli chcesz sprowadzać to do wojenek międzymiastowych to współczuję podejścia i już się zamykam - szkoda mojej fatygi na taki poziom argumentów.
dzisiaj nie dojadę na Kolumba ale xsardas niech tam pstryka co by zrelacjonowal później :-D
Nie jestem pewien czy chce mi się tachać aparat :P
to niecz Ci się zachce :twisted:
Witajcie:-)
czy i na jakich zasadach się spotykacie/organizujecie plenery?
chętnie bym się przyłączył, jeśli to możliwe.
Pozdrawiam
Maciej
post #708-710. Wystarczy troche poszperac..:)))
O kurcze na zdjęciach nie ma popielniczki :D
Cenzura na %-ty ! :D:D
Idę w Lumixa :D
Nie da rady. Zdjęcie wgrane raz do sieci zostaje już tam na zawsze. Poza tym na naszym forum zdjęcia z flaszkami muszą być :D
A tak apropo's pleneru to... ktoś wie czy u nas jest jeszcze jakiś taki bar jak kiedyś na Śląskiej? Może w takim barze? Aparaty nie były by wymagane :mrgreen: :-)
jak to tasia kiedyś powiedział, lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem :P
Panie i Panowie - w temacie plenerowym proponuję zajrzeć:
http://iwmali.bloog.pl/id,4562261,ti...l?ticaid=69b3e
Są chętni?
6 marca - zajęty. Poza tym warunki takie: max 6 osób ze mną włącznie, jedziemy moim samochodem i na terenie obiektu " demokracja nie ma zastosowania ".
Myślę że szczegóły dogadamy w następną środę. OK?
Ok !!!
Jak ktoś lubi historię i legendy :
http://swobnica.org/pl/gal.html
Polecam.
Chyba trzebaby poczekać aż się cieplej zrobi. Bardzo fajna stronka - ten pierwszy link który podałeś Pawle. Sporo propozycji na niedzielne wypady.
Cieszę się z pozytywnego odzewu. Nie piszcie proszę wiadomości z prośbami o rezerwację. Myślę że jeśli będzie więcej chętnych niż pięciu, to podzielimy się na grupy. Moim zdaniem obiekt jest za mały, by na raz wpaść tam w 10-15 osób. Tak jak pisałem - dogadamy szczegóły w najbliższą środę.
Łaaaa stylizacja osób fotografowanych na jakieś truposze czy wampiry i jazda z fotkami :D
A modelem będzie: xsardas :D
Niekoniecznie na "truposze czy wampiry".
Oto sesja zrobiona w zamku przez mojego Nikonowego kolegę. Modelka też mi znana ( i lubiana ):
http://www.mariuszstrzelczyk.pl/test/aniol/
Hmmm - ja tej modelki nie znam ale myślę że byśmy się polubili :)
Pawle_G - otóż duuuże szanse że znasz. To sąsiadka Dawida, z lokalu obok. Myślę że wiesz o co chodzi...
świetny obiekt, zamki kocham, pomysł na zdjęcia jak najbardziej dobry
Ja bym bardzo chętnie się tam wybrała ;)