Sorrki za OT, ale pieprzycie głupoty panoczku ;-)
Wersja do druku
Z tym jest - jak pisałem różnie, ale jest to równie dobre jak warsztaty, a częściej lepsze, jedyne co, to czasem trzeba troszku dłużej poczekać na ocenę swoich prac ;)
A to jest druga strona, o której nie pisałem :twisted:. Większość z nas należy do grupy malkontentów, więc wymagamy od siebie więcej i więcej... ale akurat w tym wypadku daje to dobre rezultaty.
Rozwiń Waść, bo mnie zaciekawiłeś :twisted:
a miał ktoś styczność z tą szkołą? jakieś wrażenia, opinie??
http://szkolareklamy.pl/
Byłem z EAF na dwóch dofinansowanych szkoleniach z cyklu "Fotografia dla zawodowców" Były to 3-dniowe szkolenia, bardzo dużo praktyki.
Nie mogę właściwie powiedzieć nic złego na temat organizacji.
Szczególnie polecam warsztaty z Panią Aldoną Karczmarczyk.
Oczywiście szkolenie to nie to samo co studia, ale zawsze to mały odważniczek na drugą stronę szali ;)
Szukam kursu PS w Warszawie. Interesuje mnie retusz zdjęć - ludzie i widoczki. Różnego rodzaju pojechane fotomontaże mnie nie interesują.
Kurs może być od początku do poziomu zaawansowanego, w weekendy powiedzmy 1-2 semestry.
Ew. kurs przydatny dla slubniakow pokazujacych jak uzyskac ciekawy kolor skóry itd rzeczy związane z fotorep. slubnym.
Możecie coś polecić godnego uwagi?
a ja mam pytanie jak myślicie warto to robić dla papierka i oczywiście zdobycia jakiejś wiedzy
szkoda że to e-lerningowa mało pracy z ludzmi
http://gruper.pl/x.php/1,7089/Cala-P...Photoshop.html
Wszystkie informacje o photoshopie można znaleźć w necie za darmo. Na youtubie jest pełno tutoriali. Wydaje mi się, że przy tej profesji liczy się portfolio, a nie papierek.
jak znajdziesz gdzieś tutorial o reppo glamour to wyslij mi ok :D
@greatidea: Portfolio - OK, na youtube jest sporo filmikow, ale niekoniecznie nalezy sie z nich uczyc :-) Kiedys widzialem cala seriw filmow, jak koles niby to super obrabia foty, ale co tylko nie dorobil, to zaraz splaszczal obrazek. Efekt - nie da sie wrocic do czegos wczesniej.
@gudi: ktos wrzucil taki tutorial na strone Kaliny, jesli mnie pamiec nie zawodzi...