Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 189

Wątek: Gdzie się uczyć?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    A czy ktoś ma jakieś opinie o europejskiej Akademi Fotografii w Warszawie? Jakoś mam do nich obiekcje.Staram się wybrac coś miedzy EAF a Warszawską szkołą Fotografi a Akademią Fotografii... a termin nagli.
    Jestem w tej chwili w EAF. Jeśli nie jest a późno i nie wydałeś kasy ... to zrezygnuj.

Mnie do szkoły zachęciły nazwiska - Ackerman, Tomaszewski, Lorenzo Castore, Jacek Poremba tylko nikt nigdzie nie wspomina, ze zajęcia i owszem odbędą się ale ... będzie to jeden wielki spęd wszystkich roczników (zaoczne/wieczorowe/dzienne) - trochę trudno się prowadzi zajęcia dla o.k. setki osób - tak było na zajęciach z Tomaszewskim. Co więcej szkoła nie uważa tego za problem wg niej wszystko jest w porządku (próbowaliśmy protestować).

Inne zajęcia i ich przygotowanie też pozostawia trochę do życzenia ...
    I tak mógłbym pisać, pisać ...
    A podobno kiedyś była to świetna szkoła ... teraz - nie polecam.
    Jak jest w innych szkołach nie wiem ...

Jak chcesz coś więcej - pisz na priv.

m.

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DmS Zobacz posta
    tylko oni kasują tyle na rok, ze masakra. 6 tys gotówka, 7 tys przy ratach, to masakra. Czy rzeczywiscie poziom nauki tam fotografii jest wart tylu pieniędzy??
    To teraz pomnóż to przez obecny kurs funta, bo tyle coś takiego kosztuje za rok w mojej szkole i powiem szczerze, że też nie warto jeśli chcesz się czegoś nauczyć...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AgnieszkaKS Zobacz posta
    Jeżeli mówiąc AF miałeś na myśli to:
    http://www.akademiafotografii.pl/
    to nie polecam.

Szczegóły na prv.
    Ja słyszałam same pozytywne opinie o AF.

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbo123 Zobacz posta
    Jestem w tej chwili w EAF. Jeśli nie jest a późno i nie wydałeś kasy ... to zrezygnuj.

Mnie do szkoły zachęciły nazwiska - Ackerman, Tomaszewski, Lorenzo Castore, Jacek Poremba tylko nikt nigdzie nie wspomina, ze zajęcia i owszem odbędą się ale ... będzie to jeden wielki spęd wszystkich roczników (zaoczne/wieczorowe/dzienne) - trochę trudno się prowadzi zajęcia dla o.k. setki osób - tak było na zajęciach z Tomaszewskim. Co więcej szkoła nie uważa tego za problem wg niej wszystko jest w porządku (próbowaliśmy protestować).

Inne zajęcia i ich przygotowanie też pozostawia trochę do życzenia ...
    I tak mógłbym pisać, pisać ...
    A podobno kiedyś była to świetna szkoła ... teraz - nie polecam.
    Jak jest w innych szkołach nie wiem ...

Jak chcesz coś więcej - pisz na priv.

m.
    Nic dodać nic ująć . Zajęcia z Tomaszewskim to była jedna wielka porażka.

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

Jeżeli talentu nie masz to żadna szkoła Ci nie pomoże :-).

Bywalec Awatar soltysh
    Miasto
    gdzieś na Śląsku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulek855 Zobacz posta
    Jeżeli talentu nie masz to żadna szkoła Ci nie pomoże :-).
    Nie zgodzę się z kolegą, talent to jakieś 10-20% sukcesu, reszta to ciężka praca. Czyli ćwiczyć, czytać, oglądać, pstrykać i słuchać opinii innych. A gdzie, jeśli nie na takich warsztatach można dowiedzieć się co czytać, jak oglądać i pstrykać oraz dowiedzieć się czegoś o swoich pracach.
    Proszę więc szanownych kolegów o informacje o rzetelnych warsztatach/kursach lub temu podobnych, na których można się czegoś konkretnego nauczyć , bo póki co to wszystkie opcje podane w bieżącym wątku są negowane...
    Czyżby nie było kursów godnych uwagi
    EOS 550D / T17-50 2.8 VC / C50 1.8 / C18-55 3,5-5,6 / C430EX

Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

Nie zgodzę się z kolegą, talent to jakieś 10-20% sukcesu, reszta to ciężka praca. Czyli ćwiczyć, czytać, oglądać, pstrykać i słuchać opinii innych. A gdzie, jeśli nie na takich warsztatach można dowiedzieć się co czytać, jak oglądać i pstrykać oraz dowiedzieć się czegoś o swoich pracach.
    Proszę więc szanownych kolegów o informacje o rzetelnych warsztatach/kursach lub temu podobnych, na których można się czegoś konkretnego nauczyć , bo póki co to wszystkie opcje podane w bieżącym wątku są negowane...
    Czyżby nie było kursów godnych uwagi
    Nigdy nie chodziłem do szkół fotograficznych ani nie robiłem kursów. W większości korzystałem z książek i internetu jeżeli chciałem pogłębić swoją wiedzę (oczywiści w dalszym ciągu się uczę na własną rękę)

To co oferują w tych szkołach i na kursach znajdzie się w internecie więc moim zdaniem niema sensu na to wydawać pieniędzy.

...reszta to ciężka praca. Czyli ćwiczyć, czytać, oglądać, pstrykać i słuchać opinii innych.
    Z tym się zgadzam.

Bywalec Awatar soltysh
    Miasto
    gdzieś na Śląsku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kulek855 Zobacz posta
    Nigdy nie chodziłem do szkół fotograficznych ani nie robiłem kursów. W większości korzystałem z książek i internetu jeżeli chciałem pogłębić swoją wiedzę (oczywiści w dalszym ciągu się uczę na własną rękę)
    Jak zatem rzetelnie i przede wszystkim obiektywnie oceniasz swoje prace? Przecież wiadomo, że autor ma zawsze sentymentalne podejście do swojego dzieła. To tak jak z programistami, którzy nie mogą testować swojego kodu, bo za dobrze znają jego słabości (sorki za OT, ale to moja branża ). Tylko obca osoba, w dodatku taka, która ma dobrze opanowany warsztat foto może dać Ci cenne rady dotyczące fotografowania. Zgodzę się, że np. na naszym forum można się wiele nauczyć, jako przykład niech posłuży jeden z większych wątków dotyczących portretów (choć tutaj zgaduję, bo nie widziałem początkowych prac autora wątku), ale w tym wypadku potrzeba jest chęć kolegów z większym doświadczeniem, którzy muszą być zainteresowani tym, żeby akurat tobie pomóc. A tak idziesz na kurs, płacisz i wymagasz.
    EOS 550D / T17-50 2.8 VC / C50 1.8 / C18-55 3,5-5,6 / C430EX

Uzależniony

Domyślnie

"Ja robiłem coś w taki i taki sposób i to dawało efekty, a kiedy robiłem to tak, to nie było rezultatów." Czy Wy macie jakiś patent na uniwersalną metodę osiągnięcia sukcesu?

Miasto
    Podkarpackie

Domyślnie

soltysh

Cóż masz delikatnie zdanie odmienne :-). Oczywiście je uszanuje.

Jak zatem rzetelnie i przede wszystkim obiektywnie oceniasz swoje prace?
    Swoje prace daje do oceny na http://www.fotoprzyroda.pl/ i oczywiście na naszym forum.

Zazwyczaj jeżeli mi się podoba moja praca to tylko przez chwilkę. Powiem, że chciałbym jak każdy fotograf robić lepsze zdjęcia niż dotychczas.. "W miarę jedzenia apetyt rośnie"

Na początku mojej przygody z fotografią większość zdjęć wykonanych przeze mnie, nie ukrywam - podobało mi się. Po zagłębieniu się bardziej w ten temat zaczynałem odczuwać niedosyt. Jestem bardziej negatywnie nastawiony do swoich prac. Zawsze porównuję swoje prace do prac najlepszych fotografów i wtedy dostrzegam ogromną różnicę oczywiście na minus dla mnie.

Pozdrawiam.

Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów