No, ja wiem, że to jest jasna, neutralna szarość ale nie wiem, co to ma do tego zdjęcia? Zresztą na nim np. w kanale niebieskim to pikseli o tej wartości prawie nie ma.
Wersja do druku
mój kolega ma 24-70 i bawiłem się nim, powiem tak nigdy nie zamienię mojej elki na coś takiego... nabrałem wstrętu do zoomów (może oprócz 70-200 2.8L :D) i teraz do szczęścia potrzeba mi FF:D
Moim zdaniem jeśli nie fotografujesz komercyjnie-zarobkowo (np. wesela) to zoomy w odstawkę. Z tego , co czytałem i co mam rozrzutu jakościowego w 35L nie ma. Ze stałek mam na razie tandem 35L i 85L - mi to pasuje :). Od wczoraj na 5D. Najlepsze wyważenie jest w jedynkach ale na 5D z gripem i dwoma aku jest całkiem dobrze. W dłoni leży jak należy :-D. Ciężar konkretny ale w sam raz jak dla mnie.
Życzę udanego zakupu (35L i 135L).
Witam,
czy do 35 zakładacie UV slim czy zwykły ?
24-70 to bardzo dobry, podkreślam, bardzo dobry zoom na FF. Przecież jest sprawą oczywistą, że stałki serii L będą generowały wyższej jakości obraz i pozwolą na mniejszą GO. 24-70 nie spisywał mi się jednak wcale jakoś rewelacyjnie pod 1d.
Nawet nie UV a samą "szybkę" :) - Marumi Digital High Grade SLIM. Spokojnie może być jednak zwykła grubość filtra. Nie winietuje. Jednak po zakręceniu dodatkowo polara czy innego filtra może być problem, którego z wersją slim nie ma.
Oby nie wywiązała się tu dyskusja na temat : z filtrem UV czy bez ;-). Każdemu wedle jego upodobań i potrzeb :).