To jest jak z partią rządząca i opozycja. Niby się nie lubią, niby walczą ze sobą a jednak potrzebują się na wzajem [emoji16]
Wersja do druku
Absurd Jana jest mniej więcej taki jak fanów iphona którzy twierdzą że Iphone "kreci" filmy na poziomie kamer hollywódzkich. Stan faktyczny jest taki, że Ci ludzie są wstanie obciąć sobie obie ręce by bronić swoich racji a hollywood nadal korzysta z z ARRI
jan pawlak udowodnił że telefonem da się zrobić zdjęcie domu sąsiada w biały dzień porównywalnie do jpega z jego sony a7r. Zajęło mu to tylko kilka miesięcy ale się udało. Wszystkie inne akwarelowe gnioty zrobione w tym wątku o stanie technicznym żenująco depresyjnym wręcz, to efekt uboczny i brak akceptacji naszych umysłów tego jak jest. A jak jest to Jan pokazał.
Jan jak mandalorian - this is the way i mamy to zaakceptować ale nie musimy, bo on nas nie namawia tylko uświadamia.
Dwa plusy tego wątku:
1. Każdy z każdym zakopał topór wojenny. Nastąpił reset levelu nienawiści. Nawet ja byłbym w stanie powiedzieć sorry, uścisnąć rękę i wypić browara z Candarem! :)
2. Forum żyje dzięki czemu admini mają jakikolwiek ruch w analytics.
czego się nie robi dla analytycs googla :mrgreen:
Może i ja coś wrzucę z fona ale tu nie można gołych cycków bo to nie dział akt :mrgreen:
A porównanie faktur skóry ze zwykłym aparatem canuna czy luszczanką mógłby być po prostu miażdżący ten S23 czy który tam.
Ano właśnie!
@jan pawlak - jeśli zrobisz swoim smartfonem Samsung S22 zdjęcia choć ciut podobne do moich wykonanych A7 III to będzie sens ewentualnej dalszej dyskusji o "przewadze" smartfonów nad aparatami foto z obiektywami o ogniskowych 10mm- 1200mm.
Przykro mi JP, ale krwawią mi oczy gdy czytam te smartfonowe kocopoły i oglądam Twoje pstryki załączone do pdeudo testów.
Załącznik 10833
Załącznik 10834
Załącznik 10842
Załącznik 10835
Załącznik 10836
Załącznik 10837
Załącznik 10838
Załącznik 10839
Załącznik 10840
Załącznik 10844
Załącznik 10843
Załącznik 10841
Autor wątku, czyli Jasio, wyraźnie napisał, że jego badania naukowe dotyczą sytuacji, w których on robi zdjęcia. A Jasio robi zdjęcia w domu, do 200 metrów od domu i raz w roku na wycieczce z biurem podróży. Wasze zdjęcia więc nie spełnią kryteriów badań Jasia.
To niech autor jeszcze zrobi kilka takich zdjęć tym S23 Ultra...
Załącznik 10846
--- Kolejny post ---
Załącznik 10847
--- Kolejny post ---
Załącznik 10848
--- Kolejny post ---
Załącznik 10849
A skąd Jan ma wziąć kota, jak ma psa? Musiałby rower na kota zamienić.
Mogę też psy pokazać wtedy Jan będzie się mógł wykazać swoim S23 Ultra jeśli nie ma dostępu do kota bo to przecież tak rzadki zwierz u nas :mrgreen:
Test AF :P
Załącznik 10850
--- Kolejny post ---
Załącznik 10851
Załącznik 10854
--- Kolejny post ---
Załącznik 10855
Załącznik 10856
Załącznik 10857
Załącznik 10858