Odp: Canon 100D - watek dyskusyjny
Cytat:
Zamieszczone przez
rysib
Nie, no ja też nie narzekałem (przez 5 lat pracy na tym korpusie). Przynajmniej do czasu gdy z piątki na jeden dzień chwyciłem znowu 350-tę. I ku mojemu zaskoczeniu zatęskniłem za większym rozmiarem korpusu. Czas weryfikuje nasze/moje odczucia. ;)
Nie no ja nigdy ani nie miałem, ani nie trzymałem większego korpusu ;)8-).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Nie no ja nigdy ani nie miałem, ani nie trzymałem większego korpusu ;)8-).
:)
Widzisz, moje wrażenia z użytkowania 350 te zapamiętane zostały trochę zweryfikowane przez czas i porównane z konkretnym odczuciem po dłuższym okresie przerwy. I śmiem twierdzić że 350 to nadal przyzwoity korpus. A piszę o tym wszystkim, ponieważ zaczynam się zastanawiać i weryfikować pogląd kupna małego (mniejszego od korpusu XXXD) aparatu "do noszenia przy sobie". I tu właśnie nawiązanie do 100D (żeby nie było OT, bo mnie admini pogonią ;) ). Chyba muszę przemyśleć moje stanowisko nad małym aparatem do kieszeni. Co nie zmienia faktu, że dla kogoś innego opcja 100D może być idealna.
Cytat:
Zamieszczone przez
rysib
:)
Widzisz, moje wrażenia z użytkowania 350 te zapamiętane zostały trochę zweryfikowane przez czas i porównane z konkretnym odczuciem po dłuższym okresie przerwy. I śmiem twierdzić że 350 to nadal przyzwoity korpus. A piszę o tym wszystkim, ponieważ zaczynam się zastanawiać i weryfikować pogląd kupna małego (mniejszego od korpusu XXXD) aparatu "do noszenia przy sobie". I tu właśnie nawiązanie do 100D (żeby nie było OT, bo mnie admini pogonią ;) ). Chyba muszę przemyśleć moje stanowisko nad małym aparatem do kieszeni. Co nie zmienia faktu, że dla kogoś innego opcja 100D może być idealna.
to jest bardzo zdrowe podejscie i jak najbardziej powinno sie kombinowac pod siebie. bo marketing, szczegolnie spod znaku m4/3, wciska ludziom wersje o koniecznosci kupowania bardzo malego, bo im wieksze tym bardziej passe. a to wcale nie jest ogolna prawda...
ja dla siebie korpus "do torebki" chcialem kupic z ta sama dziura co duzy, rowniez coby w plenerze miec 70-300 na stale podpiety. wiec sila rzeczy musial byc Canon. mial byc 60D ale jako szanujacy sie mieszkaniec kraju wiatrakow nie bylbym soba, gdybym nie wykorzystal kazdej mozliwosci przyciecia kasy - wiec mimo, ze bylem zdecydowany, przemacalem jeszcze 600D. i na nim sie skonczylo, bo mi zupelnie spasowal (a kosztuje zauwazalnie mniej). wbrew pozorom bardzo mi to dobrze w lapie lezy (nawyklej do 10D czy 5D) a te male wymiary maja wiele zalet. co do 100D... no to juz bym musial zobaczyc w realu. nie jestem pewny, bo moglby juz byc za maly
w ramach ciekawostki...
w zwiazku z aktualnym cashbackiem 100D debiutuje w sklepach z wyzsza cena niz 700D (650 vs 630 Euro!) przyklad "geniuszu inaczej" w wykonaniu Canona :shock:
Pewnie doszli do wniosku, że okrojenie gabarytów i wagi ma jakąś wartość.
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
w ramach ciekawostki...
w zwiazku z aktualnym cashbackiem 100D debiutuje w sklepach z wyzsza cena niz 700D (650 vs 630 Euro!) przyklad "geniuszu inaczej" w wykonaniu Canona :shock:
Jest w tym jakiś "geniusz". Przy zachowaniu pozycjonowania produktów Canon będzie kasował więcej za produkt stojący niżej. A po co? Podejrzewam, że 100D będzie się świetnie sprzedawać, więc trzeba kasować :)
Cytat:
Zamieszczone przez
akustyk
w ramach ciekawostki...
Przecież 100D to wyższy model niż 700D więc powinien być droższy - nie ma w tym nic dziwnego :).
Cytat:
Zamieszczone przez
Kolekcjoner
Przecież 100D to wyższy model niż 700D więc powinien być droższy - nie ma w tym nic dziwnego :).
czy wyzszy to kwestia dyskusyjna. bardziej chyba: alternatywny ...
mnie bardziej chyba w tym wszystkim bulwersuje 700D. taka porazka, ze od nowosci musi miec cashback...