Jednak już antyczni wiedzieli, co robić aby zapewnić sobie pokój i mawiali:
"Si vis pacem para bellum"
:mrgreen:
Wersja do druku
Proponuję wnikliwą analizę złożonej przez Sprzedawcę oferty. Ja nie mogę znależć żadnej informacji na temat ewentualnej przedsprzedaży. Oferta jest złożona na ściśle określony produkt o danych parametrach i za przedstawioną w ofercie cenę.
Błąd jako jeden z powodów całego zamieszania. A może jednak celowe działanie Sprzedawcy - dobre miejsce w wyszukiwarce / porównywarce. Klient ma prawo otrzymać produkt za określoną w ofercie cenę. Ta cena nie była wymuszoną przez Klienta, a zaproponowaną przez Sprzedającego - to właśnie reguluje ustawa. Tu nie ma mowy o wykorzystywaniu cudzych błędów. Może i rusza to nasze sumienia, ale bardziej oferta Sprzedającego podpada pod próbę oszustwa. Bo QWERT nie chce odpuścić, a inni potencjalni kupujący oglądali ofertę, widzieli bardzo atrakcyjną cenę choć na ten moment nie był to produkt w zakresie ich zainteresowania.
Czy nie zdarzyło sie nikomu z Was pójść do hipermarketu, wybrać towar do koszyka, a przy kasie zwrócić uwagę, że faktyczna cena zakupu jest dużo wyższa? Proponuję to każdemu z kupujących, robiących codziennie zakupy spożywcze. Zwyczajowo w dużej ilości produktów ceny są inne na półce, a inne w kasie. Hipermarkety liczą na to, że przy kasie większość Klientów nie zwróci na to uwagi, a jak ktoś zwróci się o możliwość zapłaty ceny przedstawionej pod / nad produktem, to może liczyć przeprosiny. Ale większośc Klientów nie sprawdza - a to czysty zysk dla marketu. Czy Sprzedawca nie powinien się wykazać sumieniem i każdemy oszukanemu przy wyjściu oddać różnicę?
M.
[QUOTE=Mils;994659]
Czy nie zdarzyło sie nikomu z Was pójść do hipermarketu, wybrać towar do koszyka, a przy kasie zwrócić uwagę, że faktyczna cena zakupu jest dużo QUOTE]
Często, kiedyś tego nie sprawdzałem, ale to przykre jak ktoś robi nas w konia.
generalnie utknęliśmy w martwym punkcie i myślimy :D
totalnie olaliśmy temat, kupiliśmy aparat w zaufanym sklepie :) tamten dodajemy do czarnej listy :P
pozdrawiam wszystkich biorących udział w dyskusji
napisz chociaż ile kostzował w zaufanym sklepie
300 zł więcej niż na tamtej aukcji
A to jeszcze znośnie, w sumie jak byś miał się "bujać" z Fotostradą nie wiadomo ile, to dobrze zrobiłeś..., szka by było wielu kadórw :)