I tacy, którzy będą udowadniać, że kupno nowej jest zupełnie bez sensu, bo stara jest super i do tego hiper kultowa:mrgreen:
Wersja do druku
Tak ostatnio się zastanawiałem jaki jest sens stosowania IS-a w tak krótkich szkłach skoro 1/20 to spokojnie można z ręki zrobić
ISO 1600 2.8 1/20
Przeciez problemem nie tyle jest ruch ręki co ruch obiektu przy dłuższych czasach, więc chyba czegoś nie rozumiem.
Ale przecież patologie zdażały się i u konkurencji pomimo iż obrywała po dupie i na siłę próbowała gonić lidera. Popatrz na D70 i D70s czy D40 i D40x.
Chyba, że to były specjalne kroki aby uśpić czujność Canona i żeby w ten sposób zyskać czas na opracowanie kilerów które teraz spokojnie wprowadzają na rynek. :-)
Ogólnie dostawał po dupie. D70 czy D40 nie były żadnymi kilerami dla tego samego segmentu Canona. Natomiast na półce profi Nikon już wtedy nie istniał (albo cholernie szybko z niej spadał lotem koszącym w dół).
A jeśli już konfabulowałem to tak samo jak ty pisząc o patologii na przykładzie 20D->30D. :-)
ktoś tu wspominał o jakiejś konferencji C dzisiaj. Zapewne głównie drukarki, bo puszki najpewniej będą przed photokiną pod koniec sierpnia, ale tak z ciekawości pytam czy to się w ogóle odbyło?
nie dzisiaj, tylko "jutro"...
http://canon-board.info/showpost.php...postcount=1573
to tak, jak z rzucaniem palenia: wieczorem wypalasz ostatniego fajka i kładziesz się spać z mocnym postanowieniem "od jutra nie palę!"
Rano się budzisz, przecierasz oczy, odpalasz fajka... o, q! miałem nie palić!
Eeee tam, dopiero "od jutra" :mrgreen: