Przeczytałem ,ale do dzisiaj nie widać twoich zdjęć choćby. Chyba ,że coś przeoczyłem ,ale jakoś nie wydaje mi się ? Więc?
Wersja do druku
Ludzie przestańcie się podniecać, bo za 2-3 lata jak wyjdzie 5DmkIV to mk3 naraz przestanie zdjęcia robić. Stara śpiewka, wychodzi nowszy model i starszy jest już fe i się do niczego nie naddaje. A podobno to nie sprzęt robi zdjęcia i dobry fotograf to i drzwiami od stodoły da radę. :evil:
Tendencyjny - nie tendencyjny, chodzi o wybór - który aparat. Ty już masz "fulfrejm", więc być może to nie Twój dylemat, ale ja biorę udział w dyskusji stojąc właśnie przed wyborem. I stąd argumentacja na tak i na nie.
A czy napisałem, że 5D mk II czy 6D nie da się, moim zdaniem, robić zdjęć?! Nie, tylko mówimy o tym, co i z jakiego powodu komu odpowiada. A że za jakiś czas wejdzie 5D mk IV, potem mk V itd - to pewne. I pewnie będą robiły zdjęcia 3D, WIFI i GPS będzie absolutnym standardem itd itp. Ale jeśli teraz zdecyduję się na aparat, który będzie spełniał moje oczekiwania, a w momencie premiery następców będzie on nadal sprawny - kolejny wątek "co wybrać" po prostu nie będzie mnie dotyczył. Tyle.
Pozdrawiam.
Kurde to je ze swoim starym 5D powinienem dawno zaprzestać robienia zdjęć.
Niech każdy kupi co uważa, na co go stać i nie będzie problemu, ale znajdą się tacy co zawsze będą nosem kręcić :)
Cieszmy się fotografowaniem a nie stękaniem i dylematami czym, jak i za ile :)
w poprzednim poście mówiłeś, że szukasz opisu wrażeń z użytkowania aparatu, które są opisane w tym wątki (m.in. moje)
zdjęć nie ma i nie obiecywałem, że będą, więc co?
--- Kolejny post ---
ale kto mówi, że nie nadaje? mój 5D się popsuł, dlatego zastanawiam się nad nową puszką. jakby to ode mnie zależało, to bym nie zmieniał. to jest dla studenta jednak spora kasa.
jak Ci się wątek nie podoba i uważasz ,że jest bez sensu , to go o olej i daj żyć.
No teraz to bijemy pianę - chyba niepotrzebnie, Koledzy :). Jest dyskusja - co wybrać z obecnie dostępnych FF Canona i dlaczego. Swoją opinię wyraziłem - raczej wezmę 5D mk III. I nie neguję tu przecież zalet wcześniejszych piątek oraz szóstki (a czuję, jakby niektórzy wzięli sobie do serca, jakobym przynajmniej ich sprzęt wykpiwał...:( ) , ale po prostu uważam, że jeśli w danym momencie czasowym kupuje się sprzęt, to jeśli można - należy wybrać najlepiej, by kupiony model służył długo i dobrze, by nie było powodów do narzekania. Wszystkie modele FF, czy za 7000, za 8000 czy 11000 PLN są drogie, to zawsze dużo pieniędzy. Więc wybierając należy dokładnie rozważyć wszelkie za i przeciw, bo zakładam, że decydujemy się na zakup na długie lata, by nie przejmować się nowszymi modelami i bajerami w nich zawieranych, a przede wszystkim, by w puszce, na którą się wykosztowaliśmy nic nas nie ograniczało, nie wkurzało. I nie mam tu na myśli rozważań o przewadze Wielkanocy nad Bożym Narodzeniem, tylko i wyłącznie zastanawiam się JAK PRZEJŚĆ PEŁNĄ KLATKĘ. Nie mam 5D, nie mam 5D mk II, więc nie podniecam się kolejnym bajerem w nowszej odsłonie, ale staram się racjonalnie wybrać. I w drodze wyrabianej opinii wychodzi mi 5D mk III. Koledzy z 5D i 5D mk II - nie czujcie się obrażeni, bo porównujemy to co wybrać, a nie wieszamy psy. A swoją drogą - co Wy robicie w tym wątku? :) Bo ja szukam odpowiedzi, ale przecież Was to nie dotyczy...
Pozdrawiam
wybór słuszny - jesli możesz zapłacić za mk3 to dostaniesz za tą kasę więcej niż np ja kiedyś kupując mk2
gdybym nie miał FF i musiałbym kupić i mógłbym zapłacić za trójkę - na pewno bym to zrobił :)