Nie warto. 350D/20D to taki "próg" od którego Canon zaczął w tej klasie robić aparaty praktycznie bez większych wad "ideologicznych", różniące się głównie obsługą, techniką, trochę jakością obrazu.
Wersja do druku
Zresztą jak bym kupił 350 i podpiął sigme 70-300 to troche głupio by wyglądało - rura wielka a korpus maleńki
Na plus wg. mnie dla 20D zasługuje grip - troche drogi ale pasuje do 40D, a gdybym kupował grip do 350d to nie miałbym za bardzo z nim zrobić później po zmianie korpusu
Co z tego ze glupio wyglada ( osobiscie nie wiem co w tym moze zle wygladac ;) ) wazne zeby robic dobre zdjecia ;) Ja teraz dokupuje 50 1.8 a potem wlasnie sigme 70-300 ;)
Źle się wyraziłem :)
Po prostu ma mały uchwyt i nie będzie to wygodny zestaw. Grip oczywiście wszystko zmieni na plus.
No tu to już tak nie jest: cięższy i większy aparat - lepszy uchwyt zestawu - mniejsze drgania - nieporuszone zdjęcia przy dłuższych czasach :)
z 50 canon 350d będzie pasował jak ulał - ot taki kompaktowy zestawik do pstrykania fotek :)
Argument o "głupim wyglądzie" nie jest zbyt trafiony :) Zestaw ma się wygodnie trzymać i nade wszystko powinien mieć możliwie najwyższą jakość.
http://www.cyberfoto.pl/recenzje-i-t...tki-tescik.htm
może jestem jakiś zboczony :), ale moim zdaniem 350d tutaj ^ nie wygląda tak źle jak mogłoby się wydawać :)
Skąd wiesz? :D
Mam 350d + poxigrip + 70-200 2.8 i na wygodę nie mam gdzie narzekać. Leży lepiej niż 40d kumpla :D
Faktycznie, nadgarstek męczy się po 5h ciągłego trzymania przy oku, ale od takich imprez (mistrzostwa lekkoatletyczne na przykład) to jest monopod. Do codziennego użytku (3h sesja) nie ma żadnych przeciwwskazań.
Moze i nie wygodnie, ale zawsze grip poprawi trzymanie ;) Nie mialem w lapie 350d z jakims innym szklem niz kit bo nie znam nikogo kto ma jakies lustro, mialem w lapie 40d i roznica jest odczuwalna w trzymaniu aparatu ale i tak przy 350d nie ma tragedii :) Potem jak cos moge dokupic grip ale narazie nie jest potrzebny. W plener statyw to wygoda w robieniu zdjec, ale tez targac dodatkowe kg to troche moze zniechecic ;)