24 1.4, 50 1.4, 85 1.2 kolego
a i jeszcze 14 2.8 :)
Wersja do druku
Powielasz 50/1.2 z 50/1.4 85/1.2 z 85/1.8 i 17-35 z 24.
Kolego :)
No właśnie nie każdy. Tak często polecacie przeczytać cały ten wątek wstecz, więc i ja teraz odsyłam. Sam dyskutowałem o 24vs35 a i wcześniej było to maglowane, numerów postów już nie pomnę, sorry. Ale wiedz, że nie każdy takie sądy wydawał, iż na ślub 24... Więc nie uogólniałbym :???:
Najlepiej weź 5DMKII i za sesje 7K i odrazu się zwróci po co czekać...
wiesz co, w sumie to pisze do wszystkich, ja sie nie smieje ze ktos bierze 500 zl za sesje, jego sprawa sa ludzi ktorzy biora tez duzo wiecej niz 3,5k jesli tylko znajda ludzi ktorzy im za to zaplaca ich sprawa... jesli tylko maja czy nie maja umiejetnosci ale potrafia sprzedac to co robia. Widze ze odzywa sie ty typowe polaczkowate zapyzienie, nieie wspiminajac juz o elementarnym braku szacunku dla kobiet.
Kobiety zwykle nie używają rodzaju męskiego pisząc o sobie.
A jeśli chodzi o stawki, to nie sztuka "brać 5k". Sztuką jest robić w tej sytuacji przynajmniej 50 ślubów rocznie, a nie 5, z czego 3 u koleżanek. No i jeszcze ten drobiazg, że jak klient sporo płaci, to zwykle wie za co...
Chcialyscie rownouprawnienia? :twisted:
A tak na powaznie to nie odzywalem sie do tej pory bo twoje wypowiedzi wygladaly mi na jedna wielka prowokacje.
Z twoich wypowiedzi wynika ze raczej nie masz wielkiego doswiadczenia wiec tak jak i innych smieszy mnie podana kwota 3.5k za slub.
I nie chodzi tu o brak szacunku.
a gdzie tu masz rodzaj meski?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
tak? na prawde? bo ja mysle ze jestes w bledzie. I moze Cie smieszyc, ja sobie moge podac ile chce, jesli Ci zal, to masz kolego duzy problem ze soba. Nie powinnam tego pisac, ale coz co mi tam, zwykla polska zwisc nieudacznika pracujacego na zmywaku w UK :)
brosna, juz dawno powinnas zalapac, ze do czasu gdy nie przedstawisz nam zdjec ktore robisz bedziesz traktowana po prostu jak typowy fotoziutek i troll - Ciebie to ni ziebi ni grzeje zapewne, nas rowniez, ale pogodz sie z owym odbiorem Twojej osoby jakiekolwiek plci by nie byla.. lub pokaz w koncu fotki by wszystkim zamknely sie jadaczki
Ja bym tylko delikatnie zaproponował rozmówcom poluzowanie kucyków. Nie ma co się spinać przy takich błahostkach.
Jeżeli Brosna chce brać 3,5k za ślub to nikt jej przecież nie zabroni. Prędzej czy później rynek zweryfikuje te ceny. Są oczywiście ludzie, którzy są w stanie zapłacić tyle, a nawet więcej. Kumpel z roboty za zdjęcia ze swojego ślubu, (full-opcja, czyli przygotowania, ceremonia, wesele, dwa plenery i możliwe, że coś jeszcze), łącznie z wydrukowaniem, zapłacił blisko 5k. Zdjęcia ładne, wszyscy zadowoleni. Tyle tylko, że fotograf był podobnych z tych najlepszych w mieście, na co pracował zapewne długie lata.
prosze bez wyzwisk i o sprzecie, bynajmniej nie rozrodczym ;)
Brosna zaprezentuj swoje portfolio i ludzie zaczna sie traktowac powaznie , to normalne na tego typu forum , chyba 13 lat nie masz zeby nie zdawac sobie z tego sprawy
Czacha, jak się teraz edytuje posty? Guzik "edit" zniknął a zmiany jakoś następują. To chyba niezbyt uczciwe, żeby zmieniać czyjeś posty, nie zostawiając po tym śladu. Nasze posty świadczą o nas samych, takie zachowanie uważam za nie fair.
Ustrzegam brosne przed banem.. a i my bedziemy mieli zabawniej i moze w koncu doczekamy sie zdjec ;) Wybaczcie :)
Widzisz, ja tylko proszę o konsekwentną sprawiedliwość. Kiedyś obskoczylem od Viteza za to, że napisałem "****"*. Nie było dalszej dyskusji i dostosowałem się z pokorą. A teraz ktoś wyzywa mnie od chamów, a Ty w ramach reakcji "Spadaj chamie !!!" edytujesz po cichu na "a sio". Wybacz więc, że spytam wprost: czy poziom wymiaru sprawiedliwości zależy teraz od wyposażenia w macicę?
* tak, dostrzegam swoją recydywę i posłusznie poddam się karze. W końcu i tak nie ja na tym forum zadaję pytania, więc wiele nie stracę.
"Dziecko trzeba nauczyc plywac, a Pan mu chce rzucac caly czas kola ratunkowe?"
A taki mi sie cytat przypomnial z Dnia Swira ;)
Roznica pomiedzy mna a Vitezem polega na tym, ze ja nie banuje za zadki ;) Kazdy orze jak moze i uwaza to za stosowne byle zgodnie z regulaminem.
Jarku, jesli czujesz sie urazony tym ze nazwala Cie tak a nie inaczej daj znac - zostana za to wlepione punkty i 500zł ;)
Sęk w tym, że ten regulamin ma w takim razie bardzo ruchome reguły. Nigdy nie miałem Vitezowi za złe; ukarał, uzasadnił punktem regulaminu i po krzyku. Mało przyjemnie zrobiło mi się dopiero, gdy wyedytowaleś tamten post.
Ja nie mam za co czuć się urażony. Wiem co potrafię, nie muszę wypisywać na forach za ile zamierzam pracować, wiem też jaki kupić sprzęt, żeby osiągnąć potrzebny mi efekt. Gdyby coś podobnego napisał mi ktoś o kim wiadomo, że wie od której strony trzymać aparat, to pewnie bym się przejął. Gdyby napisał to ktoś, którego pracę szanuję, pewnie zacząłbym kombinować, co zrobiłem źle. Ale tutaj standardowo psy szczekają, karawana jedzie dalej. Dopiero, gdy nadzorca zamiast nadzorować tuszuje po cichu sprawę to daję znać, że coś jest jednak nie tak. EOT.
W regulaminie nie ma listy slow za ktore sa kary.. ja za stosowne uznalem wyedtyowanie jej wypowiedzi oraz napisane prosby o nie obrazanie innych uzytkownikow.
Jesli masz zastrzezenia zlgos to prosze do Hazana.
EOT
Wymagasz szacunku a sama co chwilę częstujesz nas prostackim zachowaniem. To nie stawka przez Ciebie podana wywołała tu rozbawienie, bo taka stawka nie jest niczym szczególnym, to Warszawska średnia, śmieszne jest to że masz już wymyślone stawki a sprzętu ani zdjęć nim zrobionym nie bardzo. Nie wiesz nawet jaki ten sprzęt kupić. Wypisujesz różne bzdury, wyśmiewasz się z warsztatów ślubnych po czym okazuje się że chciałaś się na nie zapisać, doradzasz w sprawie sprzętu sama nie wiedząc co kupić, wypisujesz dyrdymały na temat czyjejś pracy kiedy za Tobą nie stoi żadne portfolio. To wszystko sprawia że Twoja obecność tutaj jest traktowana tak a nie inaczej, mnie to w sumie bawi, jesteś takim miejscowym folklorem, ale nie oczekuj że będziesz traktowana poważnie skoro sama poważnie się nie zachowujesz. Konkludując, działajcie dalej obywatelko brosna, ku uciesze gawiedzi.
przenieście te brudy do pralni
brosna - z każdym postem coraz bardziej się kompromitujesz, więc daj sobie spokój i idź lepiej jakieś zdjęcia porobić...
Nienienie, niech pisze, musi być jakieś życie na osiedlu.
Brosna dla mnie siegnelas dna. Piszesz o szacunku a sama probunesz ponizac forumowiczow bo prawde ci mowia. Jesli ciebie bylo by stac tylko na zmywak to nie mysl ze innych tez. Prawda jest taka ze jestes tak zakomplksiona ze wstydzisz sie pokazac swoich zdjec. Z takim nastawieniem daleko nie zajdziesz. Jak przeczytalem twojego posta to sie we mnie zagotowalo ale nie zejde do twojego poziomu.
Czacha nie wiem dlaczego kolerzanka nie jest jeszcze na wakacjach? Czemu ma sluzyc dalsze ciagniecie tej dyskusji? Ze niby co zabawnie jest?
Brosna wierzysz, że jak kupisz dobry aparat to on będzie robił za ciebie świetne zdjęcia? Zazdroszę optymizmu i wiary sprzęt.
Lubimy jak trole jedzą nam z ręki.
Sądzę, że to jakiś klon nikonowskiego Uboota. Kto bywa, ten wie o co chodzi. Jakiś profi sobie jaja robi...
My tu gadu gadu a do mnie przyjechała kolejna zabawka. 35L na pełnej dziurze:
Byłem pierwszy :mrgreen: posty 5544 i 5561.
Do tego można jeszcze dorzucić niedbałości stylistyczne, problemy z podstawową ortografią i brak logicznego postrzegania przyczynowo skutkowego. Czyli nie ma pewnie 20 lat.
Co do płci to oczywiście nie mam pewności, ale nadal obstawiam odciski na dłoniach od zbyt częstego oglądania zdjęć 5DII na stronach Canona.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pank, może i ostre, ale pionów nie trzyma. Masz pretekst do wymiany :mrgreen:
Miłej zabawy, od 5 lat to moje podstawowe narzędzie i nigdy się nie nudzi.
A ja dzis przepstrykalem 50/1.2 oraz 85/1.2 .. faktysznie zółwiki pod kątem AF, ale za to ten bokeh ................. :mrgreen:
Co, 50 też wolna?
Lkowicze szczesciaze. Mam nadzieje ze w listopadzie na urodzinki tez zaspiewam "mam i ja!''
jest szybsza niz 85tka, ale mimo wszystko ustawianie ostrosci nie nastepuja blyskawicznie - takie mam odczucia. moglem kurcze podpiac 50/1.4 zeby porownac bezposrednio, ale nie przyszlo mi to do glowy niestety wiec zdaje sie jedynie na swoja pamiec
aha - warunki byly skrajne, na ISO3200 i przyslonie 1.2 czasy byly okolo 1/90-1/200s
niestety, to nie moja ;)