Ktoś mi mówił, że sigma gryzie sie z canonem - nie zawsze chce współpracować. Widze, że to nie do końca prawda, bo wielu z użytkowników CB ma sigme w stopce.
A nie za ciasno to ja na ślub?
Wersja do druku
Taaa... obawiam sie, ze ta "lepsza kasa" moze narastac ciut wolniej niz zapotrzebowania sprzetowe..
Chyba musze ogranczyc kontakty z niektorymi osobami, bo juz nie stac mnie na nic, a mialo byc tak pieknie - i remont mieszkania i w ogole :roll:
Kalina, co w ostatnim miesiacu zakupila 85L i 24L i ktorej sie marzy.. eee lepiej nie mowic :mrgreen:
od tego mialbym jeszcze tokine 12-24 :mrgreen:
mysle, ze spokojnie daloby rade ale ja slubow nie robie :wink: a moze by zaczac? ;)
wiem, ze jest tutaj ktos kto ta 30ka robil sporo slubow.
no bo niby tak jest.. ja trafilem na egzemplarz bez FF/BF.. wysylkowo :mrgreen:
zawsze mozna wyslac puszke ze szklem do serwisu sigmy i gwarancyjnie kalibruja szklo do puszki. oczywiscie wszystko trwa, czas mija, zdjec w tym czasie sie nie robi..;-)
robię takie zdjecia ,taki aparat po prostu sie nie nadaje jesli chcesz nadążyć za parą młodą, i pod wieloma innymi względami także , zdjęcia rodzinne owszem
Tylko pamiętaj nie sprawdzać w tym zakresie różnych stałek. Skoro 24-70L Cię powala, to 35L czy 85L skończyłoby się pewnie ciężkim zawałem.
Będą taaaaakie. Ale w temacie tak wymagającym jak zdjęcia ślubne to trochę tematy zastępcze.
No to napewno. Takie chyba jest założenie stałek, żeby dać lepszą jakość, kosztem uniwersalności zoom-ów. Tylko z drugiej strony, w fotografii ślubnej bardziej chyba przydają się te drugie - np.kościół. Mając same stałki, powinieneś mieć co najmniej 2 korpusy, bo czasami może zabraknąć czasu na zmianę szkła. No i to zoomowanie nożne :), które może doprowadzić do białej gorączki księcia.
A tak na marginesie, to ma ktoś jakieś sample ślubne na c24-70 i c24-105?
Chcesz robic sluby bez dwoch korpusow? A co powiesz mlodym, jak ci body padnie - "przepraszam, zdarza sie"?
Stalki stalki i tylko stalki. Plastyka, jasnosc, komfort pracy :)