Strona 110 z 1000 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160210610 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 091 do 1 100 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    ja mam m.in. sigme 30/1.4.
    Ktoś mi mówił, że sigma gryzie sie z canonem - nie zawsze chce współpracować. Widze, że to nie do końca prawda, bo wielu z użytkowników CB ma sigme w stopce.
    A nie za ciasno to ja na ślub?
    ---------------------------
    stopka

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    no w sumie tak...
    lepsze szkła->lepsze foty,lepsze foty->lepsza kasa, lepsza kasa->lepsze szkła i tak w kółko... No nie Habakuk..??
    Taaa... obawiam sie, ze ta "lepsza kasa" moze narastac ciut wolniej niz zapotrzebowania sprzetowe..
    Chyba musze ogranczyc kontakty z niektorymi osobami, bo juz nie stac mnie na nic, a mialo byc tak pieknie - i remont mieszkania i w ogole

Kalina, co w ostatnim miesiacu zakupila 85L i 24L i ktorej sie marzy.. eee lepiej nie mowic
    Pkt 8 regulaminu forum

Uzależniony Awatar blum
    Miasto
    świętokrzyskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sproqet Zobacz posta
    A nie za ciasno to ja na ślub?
    od tego mialbym jeszcze tokine 12-24
    mysle, ze spokojnie daloby rade ale ja slubow nie robie :wink: a moze by zaczac?
    wiem, ze jest tutaj ktos kto ta 30ka robil sporo slubow.
    Ktoś mi mówił, że sigma gryzie sie z canonem
    no bo niby tak jest.. ja trafilem na egzemplarz bez FF/BF.. wysylkowo
    zawsze mozna wyslac puszke ze szklem do serwisu sigmy i gwarancyjnie kalibruja szklo do puszki. oczywiscie wszystko trwa, czas mija, zdjec w tym czasie sie nie robi..;-)
    Ostatnio edytowane przez blum ; 02-02-2008 o 19:25

Dopiero zaczyna
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    ... mysle, ze spokojnie daloby rade ale ja slubow nie robie :wink: a moze by zaczac?
    wiem, ze jest tutaj ktos kto ta 30ka robil sporo slubow.
    tylko przy FF... z cropem 30stka ślubu nie zrobisz.
    a jako, ze ta sigma tylko do malej klatki.. wiec... chyba wszystko jasne
    Ostatnio edytowane przez Last ; 02-02-2008 o 19:56
    5D2 +g | 5D2 +g | 5D +g | 15/2.8 | 24/1.4 | 35/1.4 | 50/1.4 | 85/1.8 | 70-200/2.8 IS | 3x 580EX II | itede... itepe

kalifon
    Guest

Domyślnie

robię takie zdjecia ,taki aparat po prostu sie nie nadaje jesli chcesz nadążyć za parą młodą, i pod wieloma innymi względami także , zdjęcia rodzinne owszem

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kalifon Zobacz posta
    robię takie zdjecia ,taki aparat po prostu sie nie nadaje jesli chcesz nadążyć za parą młodą, i pod wieloma innymi względami także , zdjęcia rodzinne owszem
    Nie za bardzo wiem czego sie tyczy ten post.
    A wracając do tematu to chyba będzie C24-70. Troszke zakres mały, ale jakość zdjęć powala. Coś za coś.
    A tak z ciekawości muszę podejść potestowac i C24-70 i C24-105. Ciekawe czy będą aż takie różnice....
    Ostatnio edytowane przez Sproqet ; 03-02-2008 o 14:44
    stopka

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie za bardzo wiem czego sie tyczy ten post.
    A wracając do tematu to chyba będzie C24-70. Troszke zakres mały, ale jakość zdjęć powala. Coś za coś.
    Tylko pamiętaj nie sprawdzać w tym zakresie różnych stałek. Skoro 24-70L Cię powala, to 35L czy 85L skończyłoby się pewnie ciężkim zawałem.

A tak z ciekawości muszę podejść potestowac i C24-70 i C24-105. Ciekawe czy będą aż takie różnice....
    Będą taaaaakie. Ale w temacie tak wymagającym jak zdjęcia ślubne to trochę tematy zastępcze.
    Jarek

Bywalec Awatar Sproqet
    Miasto
    DW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Tylko pamiętaj nie sprawdzać w tym zakresie różnych stałek. Skoro 24-70L Cię powala, to 35L czy 85L skończyłoby się pewnie ciężkim zawałem.
    No to napewno. Takie chyba jest założenie stałek, żeby dać lepszą jakość, kosztem uniwersalności zoom-ów. Tylko z drugiej strony, w fotografii ślubnej bardziej chyba przydają się te drugie - np.kościół. Mając same stałki, powinieneś mieć co najmniej 2 korpusy, bo czasami może zabraknąć czasu na zmianę szkła. No i to zoomowanie nożne , które może doprowadzić do białej gorączki księcia.
    A tak na marginesie, to ma ktoś jakieś sample ślubne na c24-70 i c24-105?
    Ostatnio edytowane przez Sproqet ; 03-02-2008 o 16:03
    stopka

Początki nałogu Awatar Kalina
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chcesz robic sluby bez dwoch korpusow? A co powiesz mlodym, jak ci body padnie - "przepraszam, zdarza sie"?

Stalki stalki i tylko stalki. Plastyka, jasnosc, komfort pracy
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No to napewno. Takie chyba jest założenie stałek, żeby dać lepszą jakość, kosztem uniwersalności zoom-ów. Tylko z drugiej strony, w fotografii ślubnej bardziej chyba przydają się te drugie - np.kościół. Mając same stałki, powinieneś mieć co najmniej 2 korpusy, bo czasami może zabraknąć czasu na zmianę szkła. No i to zoomowanie nożne , które może doprowadzić do białej gorączki księcia.
    Pracuję tylko na stałkach od ponad roku. Faktycznie, dwa korpusy to podstawa, ale ani nie dorobiłem się w ten sposób żylaków, ani nie doprowadziłem do białej gorączki żadnego księdza. Wszystko to, co wypisałeś, to tylko wygodnictwo i szukanie wymówek.
    Jarek

Strona 110 z 1000 PierwszyPierwszy ... 1060100108109110111112120160210610 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów