niet, nurze w dahab.
dzis wczesniej skonczylismy kanion, wiec wyskoczylem na miasto na neta.
ale sercem lub w jakims pijackim zwidze sie z wami skontaktuje. przekazem! o! ja bede myslal, ze jestem, wy tez ;]
Wersja do druku
adikPL z mojej strony bez zmian...torba spakowana ,jeszcze jeden zestaw akumulatorow i juz ok. Zastanawiam sie nad statywem ,powiedzcie co bedziecie dzwigac ze soba?
hehe, widze masz jakies parapsychologiczne zdolności Badi :-) To jak mam małą prośbę, zmaterializuj w mojej torbie 16-35 2.8L przyda mi się jutro na plener ;-)
oki, będę czekał :) ja niestety nie mam statywu, a akumy podładuje wieczorem i tez juz jestem ready. See U
parking pod realem jest wielki,jak sie odnajdziemy?
Modzel, powtórze głosniej:
JAK CHCESZ, TO CIE MOGE ZGARNĄĆ PO DRODZE! :-)
albo inaczej:
Modzel, pomóc ci?!
Jak chcesz, to ci pomogę?!
(No, to ci pomogę) :D
keszelO jasne, ze mozesz. Pakuj sprzet i przybywaj.
Co by sie nie szukac za długo, to może umówmy sie gdzieś blizej stacji paliw? (chyba jest tam takowa zaraz przy realu)
Ja też będę jak trafię, może ktoś jeszcze przeczyta i da mi numer telefonu do siebie, bym mogła zadzwonić, że się spoźnie, że szukam etc.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Nie mogę edytować postu, więc jestem zmuszona dać drugą odpowiedź. Mój numer tel 692022287 jeśli ktoś jeszcze tutaj rano wejdzie, proszę o wysłanie smsa kontaktowego. Dziękuję.
widze, ze ominelo mnie wczoraj troche postow ;-) .. Michal, trzeba bylo powiedziec, ze Cie kobieta nie puscila :mrgreen: .. ja bym zrozumial ;-)
ale do rzeczy - dzieki wszystkim za udany plener - bylo super i trzeba to bedzie koniecznie powtorzyc w cementowni kolo Bedzina :-) .. to moze wstepnie, jesli pogoda dopisze - 21 lub 22 luty, co Wy na to :-) ??
Jak pogoda dopisze jak dzisiaj, to cementownia może być miodna. Dziękuję również za spotkanie.
Ja również dzięx za towarzystwo, całkiem fajne miejsce :) fotki przejrzałem, ale "wołać" je będe w przyszłym tyg, może też coś wrzucę (chyba, że poziom waszych będzie na tyle dobry, że swoimi nie będe się kompromitował :-) ).
Kolejny przystanek Cementownia B-n, zatem do usłyszenia i zobaczenia, Pozdro :-)
Spotkaliśmy się dziś 7.02.2009 w miejscu, które nie wygląda już jak dawniej, niewiele z niego niestety już zostało:
Oczywiście do wieży trzeba było zajrzeć, więc weszliśmy wszyscy
Niektórzy pstrykali fotki...
...niektórzy zarabiali na dzisiejszy napój zbierając to co oczywiście można sprzedać - złomik...
Szybkie przestrzelenie szkiełek od Kuby :D
A my tu gadu gadu
Niektórzy byli bardzo mali...
...i musieli podejmować mrożące krew w żyłach decyzje
Spotkaliśmy też innych nawiedzających to miejsce, uprawiających równie extremalne sporty jak my :D
Ogólnie tyle z pozytywnej wyprawy... Oby częściej!!! Pozdro
Dzięki wszystkim za wspólny plener, jeszcze się przez swoje rawy nie przekopałem. Mysle, ze o cementowni juz mozemy zaczac dyskutowac :)
Już było sporo na ten temat gadania, łącznie z linkami podglądowymi, podobnie jak Szopienicami, teraz tylko ustalić datę kolejnej "randki" i sruuuuu :-). Chyba Kuba pisał o 21 lub 22 luty, wiec można wstępnie przystać na te daty i wpisać je sobie do kalendarza.
Po dokładniejsze info (jak dojechać, czym, gdzie wysiąść itd) zgłaszać się do nijakiego adik'aPL :mrgreen: lub do jeszcze bardziej zorientowanej (bo już "tambyłej") Zemfiry.
Spokojnej nocy, Pzdr
pomysl na dzisiejsze spotkania rewelacja...ale
w planie mialo byc na pewno:
- onanizm sprzętowy, czyli macanie, zamiany, itp.
- dużo gadania, bo przecież umawiamy się na ten plener już kilka miesięcy
- łażenie bez celu
- jak starczy czasu, to coś się pstryknie
wiec chyba niewszystko udalo sie zrealizowac,wiec licze na szybka powtorke.
http://picasaweb.google.com/piotrthx/Szopienice#
Cementownia to jest obiekt na 4h przynajmniej :) Jak dla mnie składa się z 4 części, głownej tam gdzie jest wielki komin, ojj w tym kominie to się działo, nie jedna modelka tam wystawała nie zawsze w ubraniu. Koło komina jest tzw. dziupla :D Tam zwykle się przebierać można w czasie sesji. To ta ekstremalnie niebezpieczna część, juz tam nie wchodzę :D Druga ta nowsza jest z prawej strony, tam się fajnie okna komponują. Trzecia to ta gdzie nie trzeba się bać, że cos spadnie na głowę, bo nie ma dachu :D Czwarta to takie rozwalone coś cały mur przewalony. W sumie jest jeszcze piąta....
Piotrrixx dziękujęmy za poprowadzenie, potem wyskoczyliśmy na trasę szybkiego ruchu, bo stamtąd już drogę znałam :)
zawsze do uslug...choc znikneliscie mi nagle z pola widzenia
Było bardzo fajnie.
Dzięki za wspólnie spedzony czas.
Pozdrawiam i do zobaczenia.
wczoraj mielismy wiosne a dzisiaj mamy zime...dopiero musi byc fajne blotko
pogoda nam idealnie dopisała, w piątek kiszka, sobota piękna, dzisiaj kiszka. obyśmy zawsze mieli takie szczęście.
Ostatnio portale Moje Miasto (Łódź, Wrocław i inne) organizują foto deje, nasz MM Silesia coś nie teges z plenerami wypada. ostatni był 2 miesiące temu i na razie cisza. Może ktoś jest bardziej zorientowany czy MM Silesia coś planuje?
28 lutego we wrocławiu chyba w jakiejś wytwórni filmowej jest foto dej, można się złożyć na paliwo i zerknąć na ten plener - lokum wydaje się ciekawe, pewnie sporo fajnych miejsc tam jest, duzo rekwizytów itp. gdyby ktoś mobilny się wybierał to... :-)
http://mapserver.um.wroc.pl/wydarzen...03-01&method=1
ja w takim blotku wyladowalem wczoraj nad wisla - prawie mi sie przez gumiaki przelewalo :mrgreen: .. liczylem tez na mgly ale oczywiscie byly wszedzie tam gdzie akurat nie fotografowalem :evil:
za to mam na karcie pare ladnych labedzi :wink: :mrgreen:
gubilismy sie od samego poczatku ;-) .. nastepnym razem jakos lepiej to zorganizujemy :)
a ja jeszcze nawet nie przejrzalem fotek :D
jest ktos szybszy? ;-)
Pędzim na Będzin! :D
możemy spróbować 21-ego
trzymamy kciuki za pogode :-)
witam,
cemenownia grodziec idealne miejsce na plener ,jesli mam je jakos porownac do "szopienic" to jak maly sklepik osiedlowy do kompleksu Silesia ,tak jak Zemfira pisala spokojnie 4 godzi zwiedzania ...oczywiscie z zachowaniem wszelkich przepisow bhp.Wyobrazcie sobie kawalek dachu o wymiarach 10x10 m wiszacy na drucie zbrojeniowym...brrr oczy trzeba miec wszedzie.Dojazd latwy,jest gdzie zaparkowac jedyny minus nie widzaielm baru z zubrowka...
łeee, tylko nie ptaszory :-)
a kiedy robimy weekend z Babią G?
Ja bym krzaczory obskoczyl moze.. jeszcze lepiej Babia Gore.. szczerze mowiac grodziec (czy inne ruiny) wyglada przy tych 2 propozycjach blado jak dla mnie aaaaaaale ostatecznie.. :mrgreen:
Ja na Babia Gore bardzo chetnie sie pisze jesli bedzie korzystny termin to jade :)
Mam tu jeszcze z 2 milosnikow tego tematu ;)
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=8455
wybiera się ktoś? ja na chwilę obecną pewnie tam pojadę, można przy okazji trochę "reporterki" porobić, a i ciekawych rzeczy się dowiedzieć o warsztacie wystawiających tam foty autorów, później ew. siąść na małą czarną i chwile pogadać...
czemu nie, w sumie moge skoczyc.
ja pracuje w sobote...kiedy mozna bedzie obejrzec wasze fotki z szopienic ?
Oki, gdyby nikt z'auto'matyzowany nie jechał i z doberj woli nas nie wziął :mrgreen: to skoczymy busem spod dworca PKP, do soboty jeszcze daleko wiec bedziemy w kontakcie :-)
Szkoda ze akurat w sobote Ci wypadła robota. u mnie rawy z Szopienic leżą na kompie (jak zresztą sporo innych) jak tylko coś z nich wyciągne to na pewno dam notkę :-)
czajna Twoja fotka "Niektórzy byli bardzo mali..." pomysl pierwsza klasa, innowierce z sony idealnie wkomponowales w perspektywe. Jakim szkielkiem to robiles?
Wszystko w exif-ie :) 70-200 na 70 i f8
wydawalo mi sie ze mowiles ,ze cos jeszcze testowales
hmm ja nic nie testowałem... inni rzucili się na szkła Kuby, ja pozostałem niewzruszony :D
Tu moze i ja bym ruszyl 4 litery.. gdzie to dokladnie bedzie (tylko nie podawajcie adresu.. raczej chodzi mi o to co tam jest)?
Moze jakies spotkanie umowimy?:mrgreen:
adik, badi, kuba.. ktos jeszcze? :D
Poniewaz jestem totalnym ignorantem fotograficznym, to bardziej interesuje mnie czesc "mala czarna i pogadac..", pomacac zabawki itd :P
Chętnie bym dołączył na pogaduchy i browar np. ale akurat w walentynki mam cykanie cywilnego... Szkoda wielka...
jeśli to nie sprawi kłopotu to ja z chęcią wejdę na pokład Twojego pancernika, tylko podaj w którym miejscu wykonamy abordaż :-)
może być tam całkiem ciekawie, będą ludzie którzy pstrykają foty z konkretnym zamysłem, być może czymś nas zainspirują opowiadając o swoich fotach, może coś zaczerpniemy do swojego warsztatu, może to pozwoli nam naciskać migawkę bardziej świadomie w przyszłości, może...
tym bardziej że wstęp jest darmowy...
MIEJSCE: ul. Harcerzy Września 1939 nr 2, Katowice - Piotrowice - jak nie będziemy wiedzieli gdzie to dokładnie, to zapytamy jakiegoś tubylca żeby nie błądzić.
a Ty czajna, jak się uwiniesz szybciej ze swoim zobowiązaniem to też wpadaj.
Pozdro
harcerzy wrzesnia? kajs kolo gwsh, famuru, abramowskiego. te rejony.
Chopy ja wiem gdzie jest harcerzy wrzesnia.. mieszkam jakis kilometr od tej ulicy.. tylko wlasnie nie wiem co jest na harcerzy wrzesnia 2.. az sie normalnie przejde dzisiaj i sprawdze:mrgreen:
@adik niestety.. w zwiazku z powyzszym, bedziesz musial sie dostac na wlasna reke.. ewentualnie mozemy sie gdzies w katowicach umowic, podjade po ciebie i na miejsce ruszymy razem, ale pod warunkiem ze bede mial auto, bo na dzien dzisiejszy to mam info, ze czesci przyjada do mnie 17.02 :mrgreen: