Zawsze się trafi "gwiazdor" pragnący zabłysnąć błyskotliwymi wypowiedziami w celu wywołania wojenki.
I dlatego skoro -
- to i tak czas zamknąć 8).
To jest niestety standard :rolleyes:.
Wersja do druku
dlatego wlasnie powinien byc jakis zlot :) niech nikonowcy dadza pobawic sie d90 a my im damy 40d/50d/450d naprawde jestem zdania ze nawet jesli ktos 15minut pobawi sie d90tka wezmie pliki do domu to zobaczy jakie sa efekty i zacznie sie grubo zastanawiac o co chodzi canonowi z jego AFem
.... po przemysleniu jeszcze ... i po co im tak silny filtr przed matryca
dla użytkownika canona mogłoby to być dosć traumatyczne przezycie. co prawda nie miałem okazji mieć jeszcze d90 ale 20-to sekundowa przygoda z d200 wystarczyła abym go odłozył szybciej niz po niego siegnąłem
ninus po prawej stronie i brak mozliwości wyświetlenia 100% foty na monitorze wystarczył. reszty już po prostu nie było co sprawdzac. pozamiatane
nie mialem stycznosci z d200, to chyba stary i drogi szumiacy ccd - tez nie chcialbym tego dotykac bez przymusu, nie rozumiem tego wyswietlania 100% ale lepiej zebys nie wiedzial jakie jest pokrycie w wizjerze u canona albo jak wyglada obraz na lcd w canona do czasow 40d
Rozumiem że jesteś w posiadaniu tak zachwalanego przez ciebie modelu aparatu,czy tylko naczytałeś się testów i naoglądałeś zdjęć? z corela i innych programów.:cool: Po drugie do tej pory nie otrzymałam odpowiedzi na pytanie co nikon w rozsądnej cenie ,oferuje amatorowi i nie pisz mi tu po raz setny o sigmach i innych ja pytam o nikkory,:-DCytat:
niech nikonowcy dadza pobawic sie d90 a my im damy 40d/50d/450d naprawde jestem zdania ze nawet jesli ktos 15minut pobawi sie d90tka wezmie pliki do domu to zobaczy jakie sa efekty i zacznie sie grubo zastanawiac o co chodzi canonowi z jego AFem
zapalczywys wiec nie chce mi sie dzis znizac zabardzo do T poziomu
mam canona ale tez sposobnosc zabawy nikonem
co nikon ofertuje w rozsadnej cenie amatorowi ano wielu amatorow zaczyna od kita oraz 50tki i w tym temacie canon nie jest w stanie konkurowac z nikonem ba do niedawna amatorski super zoom 18-200 z vr byl tylko u nikona, ja sie w sumie zastanawiam co canon oferuje amatorom ... 55-250 i nic innego mi nie przychodzi do glowy, popularnosc tamrona 17-50 chyba jest dowoden na slabosc canona w przedziale dla tanszego odbiorcy
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
ciesze sie ja tez nie narzekam* wyrazilem opinie ze majac kase na 50d rozsadniej jest dla mnie kupic tanszego d90 i jakies szkielko nawet srednie
*w sumie to moze narzekam, jestem zawiedziony AFem canona w polaczeniu ze srednimi szklami, brakiem normalnej wspolpracy canona z sigma czy tamronem, niskim mtf ... poprostu kiedys bylo tak ze canona sie wybieralo dla cmos-a a dzis juz nie trzeba :)
Napiszcie o tych super tanich nikorach z super światłem to może się przekonam.
W rozsądnej cenie Nikon NIE MA NIC do zaoferowania amatorom! A 18-200 Canona ma i napęd micro USM, i stabilizację i jest - lepszy od Nikkora 18-200 VC! Nie masz rozeznania w ofercie Canona... Odpowiednika wymienionego przez przez ciebie Canona 1,8/50 II nie ma w ofercie Nikona, jak i wielu innych obiektywów.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
(Moja wypowiedź dotyczy kubaja - nie zdążyłem przed galekegiem...).
Odpowiedniki C10-22 i C17-55/2,8 są u Nikona zwyczajnie dużo droższe. A w/w obiektywy nadają sens posiadania solidnego (20D-50D) korpusu na cropa. Tak na prawdę to poważnym błędem Canona jest mizerna jakość C17-85 IS. Obiektyw ukazał się chyba za wcześnie, rozczarował swoją jakością i tak się ciągnie do dziś.