Wygrał w jak w Lotto :shock:
Też trudno mi uwierzyć :???:
pzh1 może wrzuć sampelki, bo to wyjątkowa rzadkość :)
Wersja do druku
Wygrał w jak w Lotto :shock:
Też trudno mi uwierzyć :???:
pzh1 może wrzuć sampelki, bo to wyjątkowa rzadkość :)
nie uwierzycie, opisałem jakieś 2 strony temu swoje problemy z sigmą 50.. olałem ten obiektyw i został w pudełku, dzisiaj poszedłem na wesele jako gość.. Zabrałem sigme 50mm aby wykonać małe testy, i co się okazało..?af trzeszczy!!!!!!!!!!!!!!
ustawiamy puszke obiektywem w dół jakieś 50cm od ziemi, przekręcamy skale na nieskończoność i wciskamy spust - soczewka przednia zaczyna się unosić do matrycy i zgrzyt AF
te "....." z serwisu sigmy zepsuły mój obiektyw, za to że ich tutaj opisałem..
na owym weselu był fotograf z s50 i wyszło szydło z worka jak zaczął testować mój egzemplarz, powystrzelać to mało!
Ja tak zapytam, czy ktoś otrzymał po kalibracji do body szkło nie trafiające? I ile kosztuje kalibracja po ewentualnej gwarancji?;)
w tym kraju wszyscy uważają - wokół żyją sami idioci..
opiszę jak wygląda sprawa dalej. najprawdopodobniej obiektyw trafi do fotoit i niech wyślą do normalnego serwisu. Szkoda tylko że jestem kilka tygodni w plecy i koszty za przesyłki.. Obiektyw jeszcze na siebie nie zarobił jednej złotówki, a był raz w serwisie 2 tygodnie z body, teraz musi jechać jeszcze raz.. nie życzę nikomu takich przyjemności z nowym obiektywem, moja sztuka traktowana jest w naszym kraju jak podróbka - nie posiada światowej gwarancji..
nadmienić należy że fotoit zapłaciło za ostatnią kalibracje z własnej kieszeni, sigma nie uznała gwarancji.
Kupiłem dwa dni temu ten obiektyw. Niestety w pobliskim Fotojokerze był tylko jeden egzemplarz więc z głowy miałem wybieranie i przebieranie spośród kilku:). Narazie jestem pod wrażeniem choć faktycznie wymagał mikroregulacji w aparacie (przydal sie mój 7D). Jestem w fazie testów i cały czas sie zastanawiam czy wysłać go do kalibracji czy wystarczy sama regulacja. Nie mam porównania z C50/1.4 ale w stosunku do C 50/1.8 obrazek dużo ładniejszy.
ja wysłałem szkło do kalibracji, było lepiej ale nie idealnie, sprzedałem teraz mam canona 85 1.8 i teraz już wiem co to znaczy system. sigma 50 to super szkło ale nie trafianie doprowadza do szału...